Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Můžeš začít vařit taková jídla, aby vybyla na druhý den, to hodně ušetří čas a nebo vař večer předem. Proč děláš příteli jídlo? Uvař víc na oběd. No a hlavně se z toho nehroutit, nesledovat jak dokonalé jsou ostatní matky a dělat to tak, jak to vyhovuje tobě
Vstáváme v 9 hodin
hned jí obléknu je 9:30
nasnídá se a je z toho 10:00
dám jí hračky a já vařím, vařím jídla kdfe můžu na chvilku odběhnout, tak abych nemusela vařit zvlášt chlapovi
z toho je tak 12-12:30
najíme se s malou: 13:00-13:15
my teda nechodíme spát, ale kdybych to tam zařadila tak by bylo 14:15
oblíkneme 14:45 a jdeme ven
přicházíme v 16:00, muž je doma, dkyž neje na odpoledníí nebo noční, ale ídlo si umí nandat sám ne?
přicházíme domů, najíme se a hrajeme si do 18:00 zase se napapáme a a djemese koupat nebo hrát ve 8:00 malou dávám spát, ![]()
@lleennttiillkkaa píše:
Můžeš začít vařit taková jídla, aby vybyla na druhý den, to hodně ušetří čas a nebo vař večer předem. Proč děláš příteli jídlo? Uvař víc na oběd. No a hlavně se z toho nehroutit, nesledovat jak dokonalé jsou ostatní matky a dělat to tak, jak to vyhovuje tobě
přesně tak udělám oběd najíme se přistrojíme a jdeme ven, manžel si to andá sám proč mu vařit zvlášt to je blbost
Tak u nás vstávačka v osm- snídaně, hrnaní, někdy pohádka. Chvilku si hrajeme, chvilku poklízím.
cca 11-12 hod jde spát po mlíku. Vařím oběd, najím se.
Vstává kolem 13-14 hod, chvilku si hrajeme, nají se a jdeme ven.
Návrat 17-18 hod. Někdy je doma i manžel a tak zvládnu uvařit, když ne, nakrmím prcka- doteď byl na mlíku, teď začínám dělat i večeře. Pak čekám až začne být nevrlý a jde spát a já dodělávám večeři pro mě a manžela a poklízím.
Nádobí, praní, vytírání, lux a pod dělám, když je vzhůru. Střídám to s hraním, jinak to nejde ![]()
Synovi je rok. Ráno vstaneme mezi osmou a devátou. Udělám mu sváču, nakrmím a jdu vařit. Mezi tím odbíhám za ním do obýváku stavět komíny, nebo je syn se mnou v kuchyni a hraje si s miskama, do toho si zpíváme. Většinou kolem jedenácté mám hotovo, tak jdeme na hodinku ven. Ve 12 nakrmím a dám prcka spát. Dovařím oběd pro sebe a manžela, najím se a čekám až se prcek probudí. Dám ho do ohrádky a zlikviduju nádobí. Jdeme se projít, pak má svačinu. Po svačině až do večeře máme čas jen na sebe, hrajeme si a tak. Kolem 19:00 koupeme, dostává véču a jde spát.
Vařím si vždy na 2 dny, takže ten nevařící den mám uklízecí. Chlap nefrfňá, tak si to můžu dovolit.
Tak si 1 - 2 dny uvař večer a máš hotovo a celé dopoledne si můžete společně hrát a nebudeš mít pocit, že ho zanedbáváš ![]()
No, protože mi malej nejí to co by jedl manžel, tak já občas jím s malým nebo s dítětem. tak proto.
díky za rady, musím to tam prostě nějak zařadit. malej jí po dvou hodinách, takže než se nají, pak se oblíkneme a rychle jdeme ven a pak zase rychle domu a udělat jídlo atd.
@Billi píše:
Synovi je rok. Ráno vstaneme mezi osmou a devátou. Udělám mu sváču, nakrmím a jdu vařit. Mezi tím odbíhám za ním do obýváku stavět komíny, nebo je syn se mnou v kuchyni a hraje si s miskama, do toho si zpíváme. Většinou kolem jedenácté mám hotovo, tak jdeme na hodinku ven. Ve 12 nakrmím a dám prcka spát. Dovařím oběd pro sebe a manžela, najím se a čekám až se prcek probudí. Dám ho do ohrádky a zlikviduju nádobí. Jdeme se projít, pak má svačinu. Po svačině až do večeře máme čas jen na sebe, hrajeme si a tak. Kolem 19:00 koupeme, dostává véču a jde spát.
Vařím si vždy na 2 dny, takže ten nevařící den mám uklízecí. Chlap nefrfňá, tak si to můžu dovolit.
ja uklízím až malá usne, ale nádobí ázím do myčky, když vařím už
, kostičky s hračky zvládám až malá sne a takový ten luxovací(pulírovací)den v je v sobotu
Co třeba navařit si jenom jednou denně a na dva dny. Já vařím většinou až večeři, aby jsme se najedli s přítelem společně až přijde z práce a mám to i na druhý den k obědu, stačí ohřát a celé dopoledne můžeme být místo vaření venku. V mém případě dvakrát týdně ještě v práci. Děti jsou stejně nejaktivnější dopoledne a po takové pořádné procházce i krásně vyhládne, dítě se utahá, aby šlo po obědě spát a já měla čas i pro sebe, na kafe, popřípadě na práci. Základní zásada, když spí dítě, já odpočívám taky, protože spokojená a odpočatá maminka hnedka všechno lépe zvládá. Až když se malý vzbudí, dostane rychlou svačinku (jogurt, ovoce, chlebík, to je hned), pak si chvilku pohrajeme a zbytek odpoledne už si zvládne pohrát sám zatímco já si poklidím a uvařím, beztak večer přijde táta a malý má hned jiné povyražení. A do úklidu zapojit i chlapa. Nebo ráno, co takhle se vykašlat na nějaké strojení ke snídani, prostě rovnou v pyžamu ke stolu a posnídaní z pyžama rovnou obléknout a ven.
@Anonymní píše:
No, protože mi malej nejí to co by jedl manžel, tak já občas jím s malým nebo s dítětem. tak proto.
díky za rady, musím to tam prostě nějak zařadit. malej jí po dvou hodinách, takže než se nají, pak se oblíkneme a rychle jdeme ven a pak zase rychle domu a udělat jídlo atd.
a nebí to brzo po dvou hodinách, tak malýmu uvař na dva dny a chlapovi na dva dny, jak lehký ne
Ahoj, já mám dvouletou holčičku a jsem v 8 měsíci těhu. Manžel celé dny v práci. K tomu velkou zahradu a zvířata. Malá odmítá po obědě spát. A ještě se chystám dálkově studovat
zkus malého naučit na pohádku, to u nás většinou po probuzení zabere, a já mám čas poklidit.Ven jdeme maximálně na zahradu na zvířátka. Uvařim, najíme se společně s malou a jdem odpočívat, malý to vydrž 15 minut a začne dělat bordel, ted momentálně ji nestíhám, přiznám se, je rychlejší než já a s rostoucím břichem je to čím dál horší. Takže buď v klidu, nejsi sama.
Ahoj. Ven chodíme dopoledne po svačině (v lepším počasí i na dýl a svačinu berem s sebou), mimo zimu i odpoledne. Vařím rychlovky a hodně využívám papiňák nebo parní hrnec, kam stačí suroviny naházet a za x minut to na mě zapípá, že je hotovo (třeba dneska losos se zeleninou, 35 minut v parním hrnci, mezitím jsem uvařila přílohu na sporáku). Vařím obden na 2-3 dny, večeři míváme studenou nebo zbytky od oběda. Nedovedu si představit vařit denně od půl 10, to bych taky nic nestihla
.
Ahoj, no já mám 15ti měsíčního chlapečka a zatím docela dobrý, vstává kolem 7, půl 8, obleču ho a dám mu v židličce jogurt (pečivo zatím nechce), pak rychle udělám takové to uklízecí kolečko, vysaju, hodím pračku…uvařím si kafe a něco sním já. Vařím teda ob den a jsou to docela rychlovky, nějak nemám pocit, že bych trávila u plotny celé dny. Teda je pravda, že někdy prostě nemám náladu, tak nevařím…(manžel je v tom tolerantní). Taky si většinou chystá jídlo sám, když příjde z práce. Před 12 dávám oběd (to teda nesnáším, malý když nemá náladu, tak u oběda dělá hrozné kraviny), pak jde spát, usíná teda někdy i hodinu, ale to sedím v ložnici a čtu si, on si hraje v postýlce. Mám štěstí, dokáže spát i 3 hodiny, ve 3 ho vzbudím, když je třeba, dám ovoce či přesnidávku a jdeme na chvíli ven, nebo k někomu na návštěvu
pak před 7 kaše a mlíko v postýlce. Taky si s ním nějak extra nehraju, ale ‚pomáhá‘ při takových těch běžných činnostech…sem tam k němu sednu na zem, ale nemám pocit, že by trpěl nedostatkem pozornosti…
tak tak nějak je to u nás ![]()
My vstáváme většinou po 6hodině uvařím si kafe nachystám snídani společně jíme pak jdeme za tchyní na čaj jak příjdem je kolem 8 hodiny do 9 mám hotový oběd vezmu svačinu jdu s malým buď ven na procházku nebo na zahradu to je takdo 10-10:30h pak jdeme zase ke tchyni nebo domů uklízet, hrat si v 11 má malý oběd o půl dvanácté jde spát spí asi hodinu a půl až dvě pak čekáme na taťku do půl třetí mezi tím si hrajeme, dáme s taťkou kafe uklhohním svačinu a jedeme třeba k našim nebo na výlet přijedeme namažu chleba nebo rychle uvařím krupici apod.. než vychladne jdem do vany malý sní, valíme si šunky já uklidím a malý jde v 19:45 spát a já čučím na emimino
tak nějak to je když má muž ranní ![]()
Příspěvek upraven 02.01.13 v 20:56
Ahoj, asi pro někoho blbá otázka, ale já už jsem fakt zoufalá a potřebuju trochu poradit a podívat se jak to je u ostatních mamin s dětmi. Mám skoro 2kluka, je dooost živý, a já prostě jen stojím u plotny a vařím, prostě na něj nemám čas si s ním hrát tak jak bych chtěla. A to podotýkám snažím se ted vařit rychlá jídla, abych měla čas. ale nějak si to asi neumím zorganizovat nebo už nevím.
, nebo se to dá nějak upravit ten režim? snažím se už dýl, ale furt na nic nepřicházím.
Ráno když vstaneme kolem 7-půl 8mě, tak než se oblíkneme a nasnídáme tak je tak půl 9 - 10 a to už musím začít vařit oběd, no a pak nakrmit sebe a malého a jde spát. já poklidím a za půl hodky za hodku je vzhůru, já opět dělám nějakou svačinu, pak krmím a někdy ještě dělám jídlo příteli až příjde z práce. no apak zase večeře, krmení, koupání atd. a prostě je zase den v pr. a já lituju, že jsem si s malým fakt skoro nestihla hrát, proto je asi i tak hyperaktivní, že se mu nedostatečně věnuju, ale já tak moc chci, jen nevím jak na to.
Ráda bych chodila jak píšou ostatní maminky 1-2× ven, měla čas pro sebe a ještě stihla cvičit abych shubla, ale já opravdu nevím kde ten čas vzít
Jsem tak neschopná máma
Jak to zvládáte vy?