Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Zdravim, jaky mate rezim se 4mesicnim ditetem? Vstavame tak kolem 9 najime se prevliknu holku, umyju bud jdeme ven, na plavani do solne jeskyne, atd… nebo jsme doma.. v poledne prikrm pak UM, po poledni chvilku Gita spi,balkon.. nebo doma, ci venku:) odpol papani jdeme ven nebo cvicime na mici, povidame pohadky, pisnicky,cteme knizky…vecer koupani, masaz,cteni pohadky momentalne deti z Bullerbynu pak zpivani oblibene pisnicky, ulozeni.. zadne uspavani, obvykle vytuhle za 10minut. V noci jedno UM, spanek:)rano kolem 4UM spanek
Jaky rezim mate vy?
Monjie, žádný
U nás je jediná jistota spánek od 21 do cca 6, tak 3-4× vstáváme na kojení. Jinak je každý den úplně jiný, malá usíná zcela nahodile ![]()
No, u tak malýho prcka snad ani režim zavést nejde. Já mám ještě dvouleťáka, takže ten má režim a mimčo se přizpůsobí.
Děti z Bullerbynu je na takovýho maloša celkem složitá literatura, ne? U nás teda frčí kousací knížka se zvířátkama ![]()
Zírám a obdivuji, tak u nás režim není žádný.
Když už vypadá, že bude nějaká pravidelnost, tak příjde prudký zvrat a to ve všem. Spánek dopoledne -3 dny po sobě ano a pak vůbec. Nijak to nehrotím. Kamarádka si takhle navykla jezdit pravidelně v kočáře a teď tajtrlíkuje za každého počasí.
Prostě jak to vyjde, tak to vyjde. ![]()
no jasny to frci pres den u tech kousacich si ukazujem obrazky
, ale ja uz cetla pohadky od tehotenstvi:DDD tak s tim pokracuju .. u pohadky teda vytuhnu ji ja, ale Gitu dam do postylky a je do 10minut tuha a spi celou noc..
teda akorat ji budim na UM pred pulnoci..
Mon ty budíš malou v noci
?
Nám Dr. řekla hned na začátku že prcka v noci budit nemáme že se probudí když bude mít hlad.
Což ovšem nedělá
.
Režim nemáme.
Budí se kolem 8:00 a pak ještě dvě hoďky někdy víc spinká.
Náš den je,ale skoro každý den stejný:
Takže režim nemáme,ale začíná si ho tvořit sám.
Já mu do toho nezasahuju když se jelo podle mě tak moc spokojený nebyl a teď nám to vyhovuje oběma
.
Erian píše:
Tak dobrá vojna pro tak maličkýho prcka
Ery to myslíš nás ???
On nemá vojnu řídím se podle něj.
budim malou kolem 22hodiny na UM ona si nerekne, ani rano jen si cumla prsty
vojnu? to ji mam nechat valet sudy na hraci dece cely den?:D
Monjie píše:
Tak to je mazec.
Já Domču nebudím … dostane papat až si řekne sám.
Nechci mu narušovat spánek.
MegK píše:Monjie píše:Tak to je mazec.
Já Domču nebudím … dostane papat až si řekne sám.
Nechci mu narušovat spánek.
co je na tom?:)to ji mam nechat ve 4mesicich do rana?
Ve 4m nebyl režim žádný, každý den jinak. Jediné, co bylo pravidelně bylo večerní ukládání v 7 až půl osmé. A pak bohužel pravidelné vstávání v půl šesté až v šest.
Monjie: Ona ti sice přes den nespí, ale za to ti krásně spinká v noc. Do 9ti - co já bych za to dala. Ono si nevybereš. ![]()