Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
My jsme taky dávaly široké balení,a kontrola byla po 6 týdnech,ale to nám řekl doktor.Takže asi se spíše domluvit,možná to má každý doktor jinak.
s klárkou jsem byla poprvé nějak po skončení šestinedělí. to dostala široké balení. pak jsme byli na kontrole myslím ve 4 měsících věku a pak v půl roce věku. už si to moc nepamatuju. ale jestli máš pozvánku, tak je tam i název ordinace a jméno doktora a na netu určitě telefon najdeš
u těch nedonošených dětí to může být trošku jinak… asi bych popátrala po telefonu a zavolala si tam.
nám je kontrolovali v nemocnici po 4 týdnech od narození a pak jen ta pozvánka
myslela jsem, že je to nějak stanovené, no raději tam zavolám…díky
Tady první kontrola cca 4 týdny po narození, další po cca 6-7 týdnech od předchozí (vždy to bylo napsané ve zprávě). Široké balení dává paní doktorka preventivně všem.
Většinou to bývá po 6-ti týdnech,mě z porodnice rovnou dali papír kdy a kam.
Moje Ela se narodila 1.7.2010, už v porodnici, když nás propouštěli mi doporučili, abysme si do 14 dní zašli na kyčle. Takže jsme tam byli v těch 14 dnech, máme široké balení a další kontrolu máme mít ve 2 měsících. Ale to nám dr. taky řekl. Zkus si zavolat tomu dr., u kterého jsi byla. Tak si myslím, že co dr. to názor ![]()
Kontrola bývá plus mínus v 6t a pak ve 3m, co se ale týká předčasného narození, tak jenom popíšu story kamarádky- narodila se skoro o tři měsíce dřív, takže vývoj byl pochopitelně o něco pozadu. Když byla ve 3m na kontrole s kyčlíkama, dr.je pustil, že v pořádku. Ale jak byla pozadu, tak špatné stříšky se ukázaly později, kdy odpovídala vývojem těm 3m. Ale to už u doktora nebyla. Na všechno se přišlo až ve třech letech, že měla nosit třmínky. Problémy s kyčlema má doteď. Nevím, jak moc velké nedonošeňátko máš, ale asi bych se pokusila vetřít na nějakou kontrolu navíc, pro jistotu..
My byli ve dvou týdnech a pak ve čtyřech měsících. Zkus zavolat přímo ortopedovi, ke kterému půjdeš.
Kontrola kyčlí bývá standartně v 6.týdnu a ve 3.měsíci věku dítěte.
Obnovuji, protoze nevim, jestli se situace nejak nezmenila
S malou mam jit na kontrolu kycli ve 3 tydnech, ale v te ordinaci maji volno od 20.12. az do 6.1.
takze mala 3 tydny bude mit zitra a jeste jsem ji nezvladla ani objednat a kdo vi, na kdy se to povede, jestli tam budou mit naval mimin za nekolik tydnu najednou… je to nejaky problem nebo je to celkem jedno?
uz tak to mame na vylet autem do jineho mesta a dalsi ordinace je jeste o kus dal, tak nevim, jestli to mam resit jinde nebo pockat.
Byli jste nekdo az treba v 5 tydnech?
@Ali-Ali U nás chtěli, aby se to stihlo do 6 týdnů, pokud měli tak plno, že by se to nestihlo, tak odkázali jinam.
U nas delali vysetreni kycli v porodnici, pak jsme sli v 6 tydnech a jeste pujdem jednou ve 4 mesicich. U prvni dcerky taky tak.
@Ali-Ali U nás v rozpetí 4.-6. týdne. I když měl kyčle na první kontrole naprosto ok, tak jsme šli ještě 2× a naposledy se má přijít ukázet, až bude sám jistě chodit.
Ahoj,
ani telefon není…nechci být za úplného blba, až tam půjdu 

prosím, prosím, kdy na vyšetření kyčlí? Dáváme od 8.7 široké balení a nějak mi unikla informace, za jak dlouho na vyšetření…na pozvánce to napsané nemáme. Jen dny, kdy se tam můžeme dostavit
Rodila jsem předčasně, tak nevím, jestli to mám brát od data termínu porodu, nebo od té doby, co nosí šir. balení
díky Míša