Miminko celé v modrém - holčička?

327
12.8.10 19:57

Miminko celé v modrém - holčička?

Tak opět téma pro odlehčení:) Také se vám stává, že i když máte chlapečka celého v modrém - čepičku, mikinku, džíny, botičky, deku v kočárku také modrou (kočárek mám neutrální černý) tak se vás přesto lidi ptají, jestli je to chlapeček nebo holčička??? I když na něj chvilku před tím zírají? Nějak to nechápu, to ty lidi nevidí tu barvu? :lol: Už se mi to stalo několikrát. Vím že je to malichernost, jen mě zajímá, co je k tomu vede, myslet si, že je to holčička:)) Kdyby bylo mimčo celé růžové, taky se zeptají, jestli je to kluk? asi jo, aby řeč nestála :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5907
12.8.10 20:00

Tak ti nevím,ale já měla zelený kočárek,mám holčičku a přestože byla v růžovém oblečení,tak my taky byla položena otázka co mám :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1242
12.8.10 20:01

Tak to ještě pochopím, jelikož já obě holky oblékám do modré běžně. Ale co mě zarazilo, když se mě někdo zeptal, zda je to kluk nebo holka - mimino celé v růžové, deka růžová 8-) Tomu už říkám mazec :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27008
12.8.10 20:01

já prvního syna taky kočík neutrál byl celý v modrém a taky se mě ptali jestli je to kluk nebo holka:D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
12.8.10 20:02

Já mám dvě holčičky a obě bývají často v modrém. A vždycky slýchávám, jak je to hezký chlapeček a když už se dozvědí, že je to holčička, tak se ptají, proč je v modrém, jestli jsme čekali chlapečka :roll: . Já myslím, že na barvě nezáleží, my jsme měli obě holky překvápko (plánovaně), tak jsem chtěla radši holku v modrém než chlapečka v růžovém.

A stalo se mi i, že mi jeden pán řekl, že je to kluk jako buk, a to Anežka byla v růžovém a měla culíčky (sice spala, ale i tak si myslím, že to řekl jak píšeš - aby řeč nestála :mrgreen: ).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5074
12.8.10 20:03

mě se to stalo také a kolikrát..typické chlapecké oblečení nebo celý v modrém a lidé s otázkou či hoch nebo dívky…no já měla sto chutí jim vynadat,že by měli zajít k očnímu, kdžy nevidí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7928
12.8.10 20:03

Ahoj tak já mám zkušenost u dcerky měla šaty růžové a ptali se mě jestli je to kluk :nevim: :nevim: :nevim: :nevim: :nevim: :nevim: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
12.8.10 20:04

Jo a posuzování pohlaví dítěte podle barvy kočárku mi taky přijde dost ujeté :roll: :roll: :roll: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
VERONIKA
12.8.10 20:09

U nás je to taky běžné :roll:

Byla jsem dát Kubíka do školky a malou jsem měla položenou ve vajíčku na zemi - vajíčko červené, Karolínka celá v růžovém a s naušničkama a nějaká babička říká - „to je ale pěkný chlapeček“ 8-o

Já teda moc nerozlišu barvy pro kluka a pro holčičku :nevim:
Kubík má snad všechny barvy oblečení (teda kromě růžové) a Karolínka má taky i modrý kabátek … Kubík měl i červený kočárek :mrgreen:

No a s kočárkem jsem zažila taky dobrou story :roll:
Byla jsem s ním v trafice a nějaký postaší pán se mě ptal co máme - tak jsem mu řekla, že kluka a on v tom okamžiku na mě začal ječet jak můžu dák kluka do červeného kočárku a že červená je jen pro holky, že to snad není možné, že nejsem normální … já jsem na něho valila oči a nestačila jsem se divit, pán z toho měl málem infarkt 8-o :roll:

• Citovat
  • Upravit
43031
12.8.10 20:09

my se růžové nevyhýbáme, takže dotazy jsou namístě.
uznávám, že v tomhle jsem trošku extrémní (oblíkat klukovi růžovou), ale proč by holka nemohla mít modrou, nechápu.

je to takové nepříjemné, když si někdo splete pohlaví našeho dítete, když je to přeci TAK JASNÉ

ale vemte v úvahu, že až do puberty, nejde děti rozlišit podle jiných fyzických znaků, než podle genitálií. lidi mají právo se mýlit. A ptát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
irinek
12.8.10 20:10

Nic proti, já oblékám do modré svoji holčičku, jelikož mám věci po prvním klukovi- máme vše modré.

• Citovat
  • Upravit
20296
12.8.10 20:10

Mám černý kočár, Darka většinou v modré a ptají se furt…jako jestli je to holčička..připadnou mi jak padlý na palici

navíc mi přijde, že Darek má fakt typickej klukovskej obličej :nevim:
:lol:

teď jsem objednala červenej kočár, tak jsem zvědavá co moje pošahaný okolí na to :-)

Příspěvek upraven 12.08.10 v 20:13

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43031
12.8.10 20:11

Podle kočáru :-)) tak to už je ujetý :-)
Ikdyz když jsem kupovali vozejk za kolo, tak nám hnedka cpali modrý, jakože pro kluka - a my si vybrali červený, jakože to bude bezpečnější na silnici :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8078
12.8.10 20:12

Taky se mi párkrát stalo,že jsem na otázku:jakpak se ten krásný chlapeček jmenuje?
Odpovídala:NIKOLKA:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44193
12.8.10 20:13

My jsme jeli pouličkou - městský autobus, byla tam maminka, tmavě modrý sporťák, dítě modré kalhoty, tmavší boty, modrou bundu i modrou čepičku..Taky jsme se dali nějak do hovoru, přes děti, které se na sebe smály, myslela jsem si, že je dítě automaticky chlapeček :oops:

Naše malá nosila v zimě věci po bráchovi, které on nosil v půlroce, samé modré,hnědé, zelené a tmavší kousky. Velmi praktické, protože když spadla, nebyla špína hned vidět, nemuseli jsme hned letět domů. Náušničky nešly pod čepicí vidět, taky si spoustu lidí myslelo, že je to chlapeček.

Jinak teď v létě se vyžíváme v holčičích barvách, ráda nosí šaty, má delší vlnité vlásky, už si ji nikdo nesplete.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí