Miminko celé v modrém - holčička?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
27263
12.8.10 21:42

Onehdá se mi stalo něco podobnýho. Vítek byl oblečený v modrých kraťasech, měl tričko s autíčkem a na hlavě modrý šátek, modrý ponožky i botičky a pani se mě zeptala, kolik tý mojí proncezně je let :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16694
12.8.10 21:50

Stává se mi to běžně, ale nějak to neřeším, protože Lukáš má už od narození hodně vlásků, navíc kudrnaté a takový jemnější obličej a tmavé výrazné oči, takže je mi jasné, že to svádí k tomu si to plést. Navíc vidím spousty holčiček oblečených třeba do rifloviny nebo tmavších barviček. Ovšem přijde mi tak nějak přirozené, že dítě oblečené do červeno-růžova je holčička. Řekla bych, že maminky snáze odpustí, že z kluka udělají holčičku, než když je to naopak (mluvím tedy o tradičním oblékání - kluk modrá, holka růžová :mrgreen: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4257
12.8.10 21:55

U nás taky běžný dotaz… :roll: Kamarádka nechávala píchat naušnice holčičce až později. Celá drs růžová seděla v obchodě ve vozíku a paní se ptá - to je holčička? Tak já,že ano, vždyt je celá růžová a ona - no ale nemá nausnice…POMOC!!!

Barva kočárku - u starších generací bohužel zažitý stereotyp - kluk nemůže být v červeném,holka v modrém.
Zážitek z rodiny, když se před 20 lety narodila sestřenice,tak se koupila vínově červená liberta,krajka na peřince,polštářku a takové té dečce na kočárek obšila růžovou bavlnkou… :zed: a ono ejhle,za 2 roky se narodil bratranec - nekecám, vše se vypáralo převyšívalo na modro a babička dlouho těžce nesla,že teta jezdí po vesnici s bratrancem ve vínovém kočárku a že beztak přijde do řečí a už se o nich vedou klebety a jestli se to hodí,aby tak s ním jezdila… :zed: :zed: :zed: :zed:
Přežila teta,babička a nakonec i bratranec - ze kteréh o je dneska přeci jenom šampoňák… :lol: -že by přeci jenom následky??? :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3870
12.8.10 22:17

Já malou oblékám do modré běžně, na růžovou mám jakousi alergii. Párkrát se stalo, že se kolemjdoucí optali, jak se ten kluk jmenuje, tak jsem jen řekla, že je to holka, ale nějak mě to ne vyprudilo. Ale každý den chodíme s malou za babičkou, a hned jak vejdem, tak babička volá „no ahoj, ty chlapečku jeden, pojď ke mě“ :lol: Tak jen řeknu „babi, to je holka“ a ona „no jo, prosim tě a jak se jmenuje?“. Tak jí řeknu, že Daniela a ona za chvíli volá „Domíku, pojď sem“. Ale to je v poho, babička je stará, je po operaci mozku, takže má na to nárok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7267
12.8.10 22:18
jezika píše:
Tak opět téma pro odlehčení:) Také se vám stává, že i když máte chlapečka celého v modrém - čepičku, mikinku, džíny, botičky, deku v kočárku také modrou (kočárek mám neutrální černý) tak se vás přesto lidi ptají, jestli je to chlapeček nebo holčička??? I když na něj chvilku před tím zírají? Nějak to nechápu, to ty lidi nevidí tu barvu? :lol: Už se mi to stalo několikrát. Vím že je to malichernost, jen mě zajímá, co je k tomu vede, myslet si, že je to holčička:)) Kdyby bylo mimčo celé růžové, taky se zeptají, jestli je to kluk? asi jo, aby řeč nestála :mrgreen:

zrovna dneska v autobuse - pani ruzovej kocarek, holcicka ruzovy boticky, bily kratasy a triko pruhovany - ruzovo zeleno zluty a nejaka starsi pani se ptala jestli to je chlapecek nebo holcicka :mrgreen:
A na moji neter triletou v ruzovejch satickach mluvil prodavac v sekaci jako na chlapecka 8-o a pak se zeptal „nebo je to holcicka?“ , tak mam pocit ze nekdy si snad museji delat legraci ty lidi :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27263
12.8.10 22:23

Jo a jestli jednou budu mít holčičku, tak v růžový bude chodit minimálně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9351
12.8.10 22:28

Já jsem byla jako malá taky považovaná za kluka - naušnice jsem sice měla, oblečení po starší ségře, ale taťka mě nechal ostříhat „podle hrnce“ a navíc v pánským kadeřnictví (z toho jsem měla ještě dlouho trauma) a doteď si pamatuju, jak se ségry pořád někdo ptal, jestli jsem kluk :roll: :twisted:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9351
12.8.10 22:32
lleennttiillkkaa píše:

Přesně to jsem si říkala, ale hned jak jsem zjistila, že je to holka, tak mě růžová chytla :oops: :lol: (asi po těch někdy nudných klučičích oblečkách) :lol: Ale věci po synovi stejně nosí :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27263
12.8.10 22:38
Zebra píše:
lleennttiillkkaa píše:
Přesně to jsem si říkala, ale hned jak jsem zjistila, že je to holka, tak mě růžová chytla :oops: :lol: (asi po těch někdy nudných klučičích oblečkách) :lol: Ale věci po synovi stejně nosí :mrgreen:

No hlavně jsem teď koukala v obchodě a na ty holky se snad nic jinýho než růžová nedělá ne? :D A když už to náhodou není růžový, tak tam musí být alespoň malinkatá růžova mašlička :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9879
12.8.10 22:47

Holky já jsem asi jediná který se to nestalo Niki je takovej pořez že to nikoho ani nenapadne že by to mohla být holčička.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9351
12.8.10 23:13
lleennttiillkkaa píše:
Zebra píše:
lleennttiillkkaa píše:
Přesně to jsem si říkala, ale hned jak jsem zjistila, že je to holka, tak mě růžová chytla :oops: :lol: (asi po těch někdy nudných klučičích oblečkách) :lol: Ale věci po synovi stejně nosí :mrgreen:
No hlavně jsem teď koukala v obchodě a na ty holky se snad nic jinýho než růžová nedělá ne? :D A když už to náhodou není růžový, tak tam musí být alespoň malinkatá růžova mašlička :D

Té růžové je fakt nějak moc :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48576
12.8.10 23:35

Tak to mě vždycky rozčílí.Náš Matyas už skoro 3letej vypadá jako kluk,chodí oblíkanej jako kluk a střih má vždy skoro do hola a v ruce vždy svírá nějaké auto stejnak se jednou za čas najde baba co řekne je to chlapeček nebo holčička :evil:
Já nevim proč ale strašně mě to rozčiluje :pocitac: a hned přerušim konverzaci :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1268
12.8.10 23:39

ahojky,

tak já taky přispěju ..Byli jsme s přítelem a malou v obchodě… Malá byla celá, ale kompletně od botiček až po čepičku růžová a paní prodavačka na nás vybalí „jéé to je holčička nebo chlapeček?“ :zed: :zed: :zed: nechápu fakt…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56772
13.8.10 09:39

Z toho si nic nedělej, mně se stalo, že jsem v porodnici ležela s paní, která má také chlapečka. Navíc naše dcery jsou spolužačky. Přesto se mi stalo, že jsme se potkaly (mimochodem asi po třetí), nadšeně mě pozdravila a prohodila:„tak jak rostete? Podívej se Honzíku, tady máš nevěstu“. (Teď jen doufám, že to nebyl záblesk budoucnosti a můj syn bude správně orientován) :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
726
13.8.10 09:48

Zvláštní,mě se to stávalo taky,nechápala jsem to,kluk celý v modrém,modrý dudák,na kočárku modrá deka,a otázky,jstli je to holčička!Ale i kamarád,mladej kluk,který snad ještě dobře vidí,já se vždycky chytala za hlavu :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí