Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
rejžička píše:
Holky a nemáte vyzkoušený nějakou buchtu - žluté těsto, kiwi (třeba) na vrchu a zalité želatinou? Já tohle nesnáším, ale manželovi to strašně chutná, tak že bych zkusila..
Žluté těsto - piškot? Stačí ho upéct (recept je v každé kuchařce), na to třeba tvarohovej krém, ovoce, želatinu a hotovo.
hofka píše:rejžička píše:Žluté těsto - piškot? Stačí ho upéct (recept je v každé kuchařce), na to třeba tvarohovej krém, ovoce, želatinu a hotovo.
Holky a nemáte vyzkoušený nějakou buchtu - žluté těsto, kiwi (třeba) na vrchu a zalité želatinou? Já tohle nesnáším, ale manželovi to strašně chutná, tak že bych zkusila..
kiwi a ananas se nesnasi s zele, tak bacha na to
jizvíková píše:hofka píše:kiwi a ananas se nesnasi s zele, tak bacha na torejžička píše:Žluté těsto - piškot? Stačí ho upéct (recept je v každé kuchařce), na to třeba tvarohovej krém, ovoce, želatinu a hotovo.
A co to dělá, neztuhne nebo to vyžere kolečko?:-)
Upeč piškot, na to ušlehej krém z 1 tvarohu a 1 másla, na to dej libovolný ovoce a zalij želatinou. Je to ![]()
hofka píše:jizvíková píše:A co to dělá, neztuhne nebo to vyžere kolečko?:-)hofka píše:kiwi a ananas se nesnasi s zele, tak bacha na torejžička píše:Žluté těsto - piškot? Stačí ho upéct (recept je v každé kuchařce), na to třeba tvarohovej krém, ovoce, želatinu a hotovo.
obsahuje to latky, ktere zabranuji ztuhnuti zele
Tak místo želé uvařit puding - ale ne z mléka - nahradíme vodou a přidáme třeba ovocný sirup - a snese to i kiwi ![]()
A nebo upeč piškot na plech.ušlehej 2šlehačky a do toho přidej 2zakysané smetany
dáme na piškot.Poklademe ovocem,a zalejeme želatinou,nebo místo žele uvařit pudink s vodou a ještě teplým pomálu polejvat
ve velkém pekáči upect piškot.Namažeme máslovým krémem,a poklademe čerstvými jahodami,a zalejeme červenou želatinou.Tak aby byly jahody schované.Je to moc moc ňaminkaté
Nanukové řezi - upect piškot na plech.Udělat máslový krém do kterého můžeme přidat kávu.Namažeme na piskot a polijeme čokoládou.Můžeme posypat kokosem.Nebo nechat jen tak
Ahoj, potřebovala bych poradit co upéct s černým rybízem. Nemám tady váhu, tak jak to odhadnout třeba na hrníčky
. Mám třeba mouku, máslo, vajíčka, cukr, kypřicí prášek (droždí nemám). Díky moc za případné nápady ![]()
Klasicka bublanina? Misto tresni rybiz ![]()
Pokud by byl tvaroh, tak na testo 2 hrnky hl m, 2 lzice mouck cukru, pulku prasku do peciva, vejce, 1/2 kostky tuku (hera, maslo). Vyvalet, dat do kulate formy, okraje asi 2 cm nahoru.
Nápln: tvaroh, cukr podle chuti, vejce, ovoce, muze byt skorice, med… smichat, dat na testo.
Pect cca pul hodiny na necelych 200st…
Ja ho ted delala s boruvkama a vyborny ![]()
@LLLL píše:
Klasicka bublanina? Misto tresni rybizPokud by byl tvaroh, tak na testo 2 hrnky hl m, 2 lzice mouck cukru, pulku prasku do peciva, vejce, 1/2 kostky tuku (hera, maslo). Vyvalet, dat do kulate formy, okraje asi 2 cm nahoru.
Nápln: tvaroh, cukr podle chuti, vejce, ovoce, muze byt skorice, med… smichat, dat na testo.
Pect cca pul hodiny na necelych 200st…
Ja ho ted delala s boruvkama a vyborny
To zní dobře
, bublaninu jsem ještě nepekla, ale ten tvaroh nemám ![]()
@Ukulina píše:
Na bublaninu tvaroh nepotřebuješ, jen tam hoď ten rybíz.
Aha tak to jo, tak jdu na to ![]()