Jaký obor studovat pro práci na úřadě?

482
10.2.18 11:49

Jaký obor studovat pro práci na úřadě

Potřebuji poradit prosím.

Jelikož jsem po druhé těhotná a netoužím se vrátit do původního zaměstnání a chtěla bych pracovat na úřadě práce na pozici kam si v vyřizovat rodičovské příspěvky a další.

Studovat jsem začla při první mateřské obor podnikání dálkově. Nijak se mi nedaří v účetnictví a jen chci maturitu jenom abych se nevracela do KFC a nejlépe chci někam do kanceláře.
Víte některá jak se nazývá tento obor na který bych ráda přešla a nejlépe dálkové studium?
Děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
21648
10.2.18 11:59

Zkus se kouknout na oblast veřejná správa. Mělo by to být ono. a ještě je fajn podívat se přímo na inzeráty na dané pozice. (klidně i v jiných městech). je tam vždy u váděno, jaké vzdělání je požadováno. jen počítej s tím, že pokud jsou dané pozice zařazeny pod zákon o státní službě, musíš mít ještě složené služební zkoušky, aby ses vůbec do výběrového řízení mohla přihlásit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44198
10.2.18 12:00

Sociologie, socialni pedagogika nebo specialni pedagogika-andragogika. Podivej se přesně do vyhlášek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44198
10.2.18 12:03

A nepocitej hned s tak lukrativním mistem. Pravdepodobne skoncíš na davkach hmotné nouze, ta nechce nikdo dělat. U nás to funguje tak, ze po určité době práce a hmoce je sance dostat se na lepší misto.

Známá vystudovala na rd sociologii, moznosti je víc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6840
10.2.18 12:17

No já nevím, ale třeba kamarádka, která nemá vzdělání v oboru. Má maturitu hotelové škole. Přes známou dostala nabídku. Ale je to přes známou. Zrovna chybělo hodně lidí, tu práci moc lidi s určitým vzděláním nechtějí dělat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
482
10.2.18 12:20

@Jana206 @nozu @vejilka Dobře děkuju za rady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44198
10.2.18 12:29

Ja jsem tam taky pracovala pred lety jen s maturitou v oboru, dnes uz to nejde, clovek bez titulu tam nemá co dělat, i starší rocniky si musely dodelat soukromou skolu. Toto nejde obejít znamostmi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6840
10.2.18 12:33
@Jana206 píše:
Ja jsem tam taky pracovala pred lety jen s maturitou v oboru, dnes uz to nejde, clovek bez titulu tam nemá co dělat, i starší rocniky si musely dodelat soukromou skolu. Toto nejde obejít znamostmi.

Tak nevím, je to už asi 4 roky.Je dost možné, že je to jiné. Jen říkám, jak to bylo. Kamarádka tam nakonec nešla, kvůli penězům. Ale je dost možné, že by si musela doplnit vzdělání

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29675
10.2.18 12:49

Na úřad práce je potřeba VOŠ nebo VŠ nejlépe v oboru sociální práce. Zatím stačí i příbuzné obory např. sociální pedagogika, právo, pedagogika, ale pořád se mluví o změně zákona o sociálních službách.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24994
10.2.18 12:54

Hele zálaží na městě, známá dělá na uřadu a má jen maturitu (je tam ted chvilku cca půl roku) nedělá na socialce, když šla na pohovar byly tam jen další 3 účastníci :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
482
10.2.18 14:52

No já mám za tou maturitou skrytou DAMU. Jelikož už jsem někde zmínila, že hraji v studentském vysokoškolském divadle a občas mám epizodní roli v TV.
Jinak chci dělat v kanceláři a můžu zároveň i být v divadle. jelikož jsem původem servírka tak na praxi v hotelu jsem zjistila, že jeden číšník tam dělá na částečný jelikož divadlo ho neuživí prý ma konzervatoř, ale neuchytil se a tak dělá v hotelu zároveň.
Takže me cíle Divadlo a kancl.
Můj problém který mě štve je že se nedá konzervatoř studovat dálkově. Ale DAMU to má umožněný a tak bez maturity té nevezmou. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
448
10.2.18 18:24

Ja jsem vystudovala pri RD Socialni praci ve verejne sprave v HK.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
TamaraAlmara
10.2.18 23:21

Na socialce v kanceláři jsou hrozně male peníze a mraky stresu. Plat max. 15,5 cisteho i s osobkem. A vzdelani min. VOS nebo Bc. po nastupu casto jeste dalsi vzdělání ve verejne sprave a zpusobilost v soc. davkach. Takze i manager v KFC je na tom lip a chodí domu rozhodne s čistější hlavou.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze