Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Ahojky,
k těm vysokým faktorům....... někde jsem slyšela, že vysoké UV faktory poškozují funkci štítné žlázy. Bylo to myslím v Sama doma, nebo nějaký podobný důvěryhodný zdroj. Jasně, že když je dítko hodně citlivé, ja třeba ho ochránit, ale asi by se to nemělo přehánět. Já mám 2 a půl letou holčičku, pro tu koupím nějakou kvalitní 15-20, ale mazat budu jenom v nejnutnějších případech a pak mám 3 týdenního klučíka a toho na slunce dávat nebudu vůbec min. do 1 roku.
Je to dilema, ale myslím, že před sluncem se dá chránit i jinak, než jen vysokým UV faktorem.
Ani by mě nenapadlo dát mimi do 1 roku na slunko.Ale Stella byla i v kočárku ve stínu opálená,a to je blondýnka!Tak jsem zakoupila ten Astrid 50.A o krémech s minerály jsem slyšela,že jsou výborný.Chystám se je vyzkoušet.Ale on personál drogerií a dokonce v jedné lékárně nevěděl,co to je?!R. ![]()
Oono je to těžké rozhodování s těmi krémy a sluníčkem…dojednoho roka by dítě nemělona sluníčkoani mazat krémys faktory, ale to bychom museli sedět pořád doma…takže se držím hesla, že nic se nemá přehánět…koupila jsem Daylong Kids 40 a malé mažu tvářičky a ručičky, je schovaná ve stínu kočárku, ale už ted máme opálené tvářičky (taková zdravá barvička) sluneční záření se odráží a opalluje to i ve stínu… no a ani já jsem nebyla nikdy takhle zjara opálená jako letos co chodím s kočárem a mažu se 20 faktorrem..
Pamatuju si jak kamarádky syn měl krásně hnědé ručičky a tvářičky jinak bílé tělíčko.
…mazala ho a taky byl držen ve stínu …
Ahoj holčiny.
No tak já se snažím malou nevystavovat moc sluníčku /zatím stále máme dlouhé oblečení/ no ale přesto jsem si pořídila krém - Garnier 50. Ale když vidím, že i když já ho používám, tak jsem přispálená:( tak budu měnit. Ptala jsem se přes net dr.. jaký krém používat. a toto odpověděla:
Dobrý den,
krémy chránící před spálením se doporučují dávat až od 6. měsíce věku. Do té doby chránit miminko před sluncem jinými prostředky (oděv, stín).
Od 6. měsíce můžete použít krémy na minerálním podkladě, tedy takové, které sluneční paprsky odráží a nepohlcují. Většinou se hůře rozmazávají, ale nedráždí.
Takže jdu do nějakého krému na minerálním podkladě:) Snad mi v lékárně neprodají ten nejdražší:)
Jindulko, ten sjem si zakoupila taky, dšlá ho stejná firma jako krémy Daylong Kids 40. Jmenuje se Micro Sun faktor 30 (firma Spring).
Marti děkuji moc za info:) Snad ta 30 bude stačit, když to odráží sluníčko. Jééé, mi svědí krk:)
Ahojky, tak mně paní v lékárně doporučila Vichy 30 tak uvidíme, ale párkrát jsem teď kluky namazala a je supr, stačí málo a dobře se roztírá.
Jindul na:,–(ila jsi mi brouka do hlavy s těmi minerály, příště bych se teda koukla po nějakém takovém krému a vyzkoušíme ho. Dej nám pak prosím vědět, co jsi pořídila a jak jste spokojený
Ahoj holky,
dovolte mi se přidat do diskuse! Plně souhlasím s názorem, že nejen dítě do 1 roku, ale obecně děti do 3 let nemají na sluníčku co dělat, ale zabránit se tomu nedá
Takže asi jediná možnost mazat mazat mazat…
Je taky rozdíl mezi UV filtrem, jelikož některé jsou chemické a některé minerální a zvlášť pro ta dítka citlivá nebo třeba s ekzémy a jinými kožními problémy se doporučují právě opalováky s minerálními filtry (většinou mají bílý obal). Já osobně na obličej chemický filtr nesnesu, někdy mi vadí i na tělo. Jelikož je moje skorotchýně dermoporadkyně a pracuje v lékárně, myslím, že mám informace docela široké a podle nejnovějších studiíí je prý Daylong 40 Kid (nově značený jako 30) zastaralý a kupříkladu Bioderma má prý mnohem lepší složení těch UV filtrů. Nicméně se přiznávám, že Daylong pro dítě taky používám, dále potom mohu doporučit Biodermu jak dětskou, tak normální řadu i řadu s minerálními filtry a rovněž VICHY 50+ (bílá krabička s červenou 50), vhodná jak pro dospělé tak pro děti, mám vyzkoušeno a je výborná! Je také s minerálními filtry, bohužel tyhle krémy se hůře roztírají a je třeba si dát větší práci. Vytvoří díky zinku na pokožce film, který to sluníčko hned odráží a nepohlcuje, ale to už tu někdo psal.
A jelikož mám těch opalovacích krémů doma asi 6 (a s časem se snižuje účinnost filtrů), pro zájemce mám na MMB Daylong 25 ve spreji za 250Kč i s poštovným. Koupila jsem si ho pro sebe, 2× jsem si s ním nastříkala jen ruce, ale mám od tchýně tolika krémů, že nestíhám vypotřebovat ![]()
Jinak pro ty, které trpíte sluneční alergíí (bohužel i já) Bioderma s maximální ochranou 50+, je k tomu přímo určená a nebo Fenistil tablety, jím je bohužel každé léto ![]()
A o škodlivosti vysokých UV filtrů jsem tedy nic neslyšela
To musím hned zjistit, ale podle mě je to u těch minerálních filtrů blbost, u chemických snad.....
A teď se omlouvám za ten dlouhatánský příspěvek! Já si toho všimla až teď! Dost se o to zajímám a baví mě to ![]()
Báro prosímtě -
ohledně té sluneční alergie - můžu Ti napsat SZ - letos mám sice ZATÍM pokoj, ale jinak každý rok se mi udělá parádní svědivej obojek případně se můžu rozdrbat dekolt a Fenistil byl pro mě málo…
dík
Ahojky holky, zatím jsem si všechno jen četla, ale byla bych ráda, kdybyste mi nějterá mohla říct, nemáte zkušenost s opalovacím krémem od Sebamedu F50. Díky. Doufám, že je tahle diskuse stále ještě aktivní ![]()
Ahojky holky, zatím jsem si všechno jen četla, ale byla bych ráda, kdybyste mi nějterá mohla říct, nemáte zkušenost s opalovacím krémem od Sebamedu F50. Díky. Doufám, že je tahle diskuse stále ještě aktivní ![]()
Ahoj, mám skoro tří-měsíčního klučinu…a jelikož jsem zrzka a vypadá to, že maličký taky bude trošku zrzinek, tak pro sichr natírám i do kočárku…zatím máme Astrid F50, ale na příští rok chci pořídit něco „kvalitnějšího“ ![]()