Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
chtela bych se zeptat jakym kremem mazete ditka? Ja dosud pouzivala biodermu 50 faktor na doporuceni v lekarne. Dnes jsem ale zasla do jine lekarny, protoze mi krem dosel a tam mi bylo receno, ze se 50faktor pro deti vubec nema davat, ze je to moc silne a ty uv faktory, co se dostavaji pod kuzi jsou tedy i zdravi skodlive … tak teda nevim cemu mam verit a cim malou mazat, jsme na zahradce cely den a machame se v bazenku, doma ji neudrzim ![]()
Ahoj, nám dr tvrdila že pro podmínky v čr úplně stačí když koupím daylong kids 30 (staré balení mělo označení 40). Používáme, taky jsme celý den na zahraděv bazénku nebo na koupališti - kromě doby od 11 do 15. Je fakt že Vítek už není úplnej sejra, ale spálení sme nikdy nebyli.
já používám nivea pro děti 40. Děti se mi zatím nikdy nespálily. V podstatě se ani neopálí. A kdysi i Daylong …
osobně si myslím, že můžeš mazat čím chceš, hlavně, když se dítko nespálí a nepřehřeje. Obojí přežije - ale kdo by si dobrovolně kazil několik nocí…
UV faktory - pod kůží je kravina (asi se neprodávají krémy s malým faktorem tak se toho chtějí zbavit
). Ta ochrana před zářením je založena na princilu zakrytí kůže. Kdyby ses pomazala lepidlem, nebo si oblíkla tričko. Do kůže se z těch krémů dostanou jen „tuky a voda“… tenká vrstva krému zůstane „přlepená na pokožce“ jako „další kůže“ a teprve otěrem, potem a smytím jí dáš dolů…
my používáme 24 dětský opalovací krém, neřekla bych že jsou opálení ale mají zdravý snědý nádech.
blbost- mazej necim kvalitnim s vysokym faktorem- ja pouzivam porad La roche 50 - - jinak dobry je Daylong, Vichy, La roche ale i ta Bioderma- pokud budes mit faktor nizsi budes muset mazat casteji - u nas staci 2× denne- rano kdyz nekam vyrazime a po spani zas kdyz jdem ven.
a ad opaleni- i pri vysokem faktoru se opalite- jen se nespalite to je ten rozdil ![]()
Ahoj,
tak my jsme se vratili v nedeli z Recka, Honzika jsem mazala 30 laverou a uplne to stacilo, mazala jsem tak 3 krat denne a nespalil se a opaleny taky skoro neni. Lavera ma nineralni filtry a ty se pro deti doporucuji spis.
používám biodermu 40 a malá je jak běloba ![]()
Určitě na tak malé dítě nepoužívej žádné nízké faktory, protože má strašně citlivou kůži. Pod 25 bych asi nešla. Moje kožní říkala, že při těchle vysokých teplotách se ztenčuje ozonová vrstva a sluníčko je agresivní už v ČR. Jako důkaz je 15min u nás na balkóně a můj solární ekzém
![]()
Ahoj,
me naopak v lekarne rekli, ze mam mazat 50tkou i kdyz jsou pak deti stale bile. Pry i male opaleni narusi pokozku. Tak a ted babo rad, kde je pravda…
Terik
My používáme MicroSun Baby 30. Má fyzikální a ne chemický filtr a to je prý pro malé děti zdravější. Působí přímo na pokožce a ne dovnitř.
A na mě paní v lékárně ječela jestli je mi jasné,že se malé děti nesmí opalovat. Pak mi nabízela všechny možné přípravky a když jsem trvala na tomhle, který mi poradily děvčata na netu, vypadala,že ji trefí.
Malý ho dobře snáší. Máme AE. Sluníčko nevyhledáváme, ale opravdu to nejde se mu úplně vyhnout.
Ahoj my používáme Micro Sun 30+ a uplně v poho pokud bych jela k moři tak asi Daylong 50+
Daylong kids 40 a přestože se jí snažím držet v chládku a mažu důsledně, je krásně snědá. Už jako malé mimino se opalovala jen se mihla sluníčkem, vždycky byla proti ostatním daleko tmavší a to je už skoro blonďatá. Doktorka mi ale řekla, že to nevadí, že se tomu nikdo nevyhne, takže si nedělám hlavu. Má krásnou pleť, naštěstí, ne jako já