lehání vzteky na zem - POMOC

412
20.6.08 12:33

lehání vzteky na zem - POMOC

Vojta se mi vzteká a lehá na zem už asi od 1,5 roku … ted mu je 2,7 a stále to přetrvává a vzteká se kvuli ptákovinám, třeba že mu udělám rohlík a rozpůlím mu ho a to on zrovna v tu chvíli nechce. Lehne si na zem a rve, tak ho nechám, jenže on je schopný tam rvát treba pul hodiny, nebo kope do dverí … a my bydlíme v paneláku … takže holt ho musím jít uklidnit … a pomuze treba ho jen vzit a přitulit si ho. Určite to není že by zárlil ale proste si tim asi vynucuje pozornost. Riká se ze do tretího roku to prejde samo, ale to asi driv zesedivím. Nekdy je uplne jak milijus, zvlást kdyz deme nekam uplne sami. Ale kdyz sme vsichni tak si proste z niceho nic lehne na zem. A to dela kdyz prijde navsteva … deda, babicka, manzel, proste jak je uvidi tak leha, uplne se z niceho nic slozi … a ja uz nevim co s nim. Vypada to pak jako kdyby je nechtel, ale pritom je stastnej kdyz nekdo prijde ...... vubec nevim co s nim. Uz sem si koupila knizku od Matejcka, jak mi bylo doporuceno, jenze nemam taky moc casu na cteni a kdyz uz si ho najdu a sednu k tomu tak se me zaviraji oci :o)
Jednou mi Vojta dokonce takhle vzteky lehnul pred panelákem, ja držela v ruce maleho a nákup tak sem ho nemohla zvednout tak sem sla dovnitr, privolala vytah a položila nakup. A to se k nemu uz vrhla nejaka pani a zacala na nej mluvit, byla uplne v soku, myslela si ze vypadnul z okna, lezel tam jak mrtvola. Tak sem ji uklidnila, chytla ho za ruku vtáhla domu a doma mu nasekala na zadek, jenze jemu je to uplne jedno, je schopny me to udelat znovu. Nebo si vleze do vytahu a ujede me, tak ted ho musim stale hlidat a hudrat na nej. Snazim se ted vsemu predchazet aby nemel duvod lehat, ale nekdy to nezvládnu. Je hodne temperamentni a zivý, neumí chvíli posedet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
282
20.6.08 12:59

Ahoj je mi tě moc líto, protože vím o čem píšeš. Akorát já mám víc jak tříletou slečnu a ležení většinou doprovází řev (to není brek, to je prostě řev :D ). Někdy tedy řve i když nelehá na zem, ale je to jak píšeš, někdy je sladká a pak najednou CVAK a normálně se za ní stydím a nechápu, proč to dělá.
Bohužel neporadím co s tím, sama bych potřebovala radu, prostě mám momentálně nějakou „výchovnou krizi“ a metody a postupy, které u nás doteď fungovaly (některé z knížky „Respektovat a být respektován“) už nefungují a nové nemám :? . Jen se utěšuju tím, že jak to znenadání přišlo (už zhruba před rokem 8O :evil: . . to to letí), tak to zase odezní.
A nejhorší je, že ona přesně ví, co má dělat, abych se nezlobila a byla doma pohoda, takže mi z toho vyplývá, že to prostě dělá naschvál a zkouší, co ještě vydržím. Nejsem zastánce nějaké drsné výchovy, ale můžu říct, že v tomhle se mnou nevyhrává, prostě nedělám, co si usmyslí, i když takhle vyvádí, ale ten její odpor trvá nějak moc dlouho na to, abych věřila, že to „jen“ zkouší.
Budu tobě i sobě držet palce ať to brzo přejde a ty naše druhorozené dětičky ať už tohle nezkouší :D .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
242
20.6.08 13:06

Ahoooj, na mého „andílka“ 2,8 jsem si pořídila i výchovnou knihu od Matějčka - Po dobrém nebo po zlém, :lol: Je pravda, že lehání na zem ho už přešlo, ale má zase nové vymakanější finty , jak dokázat rozhodit nervový systém svých rodičů :twisted:
Holky, myslím, že hlavně musíme vydržet, puberta je tu za několik let, tak se nenecháme vyprovokovat takovou prkotinou jako lehání na zem, plivání po kamarádech a řvaní pro nic za nic :wink:

Desire + Ondra

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
160
20.6.08 14:35

Ahojky,
jo to znám. Máme 3,5 letou slečnu, do 3 let to bylo v pohodě, už jsem myslela, že to máme za sebou a radovala se. Jenže úderem 3 roku se změnila k nepoznání. Vzteká se, nadává, křičí, bouchá nás, téměř každý den hysterické výstupy kvůli kravinám, no někdy už mám nervy v kýblu.
Ale pozor toto se děje pouze u nás doma, venku je zlatá, taktéž na návštěvách, zájmových kroužkách, takže to řeším, tak, že se snažím být doma co nejméně.
Kdy to přejde je ve hvězdách, od září jde do školky, tak doufám, že se to trochu upraví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
412
20.6.08 14:41

Desire - to je přesně ta knížka co mám, jsem asi v půlce ale stejne nevim jak na nej. A ted sem si jeste koupila Prvních 6 let ve vývoji dítěte, říkají že je hodně dobrá, je to tam postupně rozepsany, ale tu jsem jeste nezacala císt. Ale přečtu, musím, protože je to už neúnosný. Někdy si připadám jak papinák, pohoda klídek a nejednou udělám něco co se mu nelíbí, nebo co zrovna on nechtěl a je zle a pak už si říkam bože co sem zase udělala. Vydržím hodně ale odtud potud. Dneska jsem mu zrovna takovou lístkla potom co tak lehl na zem, ale pak sem toho tak litovala, protoze ono to stejne nemá zadnou cenu. Musím na něj jinak a hlavně aby to Péta od nej neokoukal ..... tak si držme pěsti a snad to nějak zvládneme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
792
20.6.08 16:15

Tučnič nepomůžu - ale snad uleví, že v tom fakt nejsi sama.-) Kika má 17 měsíců a asi tak dva měsíce zpatky zjistila, že umí řvát a občas se pěkně vzteknout - zatím si neleháme hihi - ale máme jinou zlotřilost - kousne toho, kdo je poblíž - nebo sebe do ruky - čímž vyvolá větší řev… u mě si netroufne - ale babičku už i liskla… jojo - jinak má růžové šatičky a před cizíma je to ta nejsladší holčičla na světě.-))
U nás řeším / když sem v psychopohodě/ : přitulit, mluvit klidně, odejít z místnosti. Když to nejde - třeba v obchodě - tak přitlulit a odvést pozornost.
/když sem dva dny nespala/ tak prostě puknu - a pak toho bohužel lituju - ale to je přece uplně normální… dneska madam kousla mě - v tu chvíli dostala malý pleskanec přes pusu / hlavně nepiště Džamile - fakt malej.-)/ v tu ránu mě hladila, tulila se..a byl klid. Ono halt někdy i jedna dobře mířená je lepší - než stokrát napsat: nebudu kousat bližního svého :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
856
20.6.08 16:32

Holky, vy mě normálně děsíte, to se teda mám na co těšit :-)

Mně vyprávěla tchýně o mém manželovi, že taky takhle řádil - hysterický řev a vztekání. Tak jí jednou rupnuly nervy, postavila ho řvoucího do vany a i s šatama vysprchovala studenou vodou. A od té doby byl klid…

Je to asi trošku drsný, ale kdybych si nevěděla rady, asi taky do toho půjdu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
618
20.6.08 18:16

Teď jak čtu příspěvek Macky, tak se přidám: včera mi akorát máma vyprávěla, že jsem vyváděla přesně to, co tu popisujete . Když jsem nějakou takovou pěknou scénku předváděla na veřejnosti, tak mě prostě chytla za flígr a řvoucí a kopající odvlekla pryč. Když se mi to „přihodilo“ doma, tak mě hodila do vany (oblečenou) a osprchovala. Dělala to asi docela často ( něco si pamatuju),ale taky si pamatuju - to mi byly už tak 3-4 roky, že jsem pak vřeštěla ještě víc, jen aby měla vztek, že tyto její metody nefungujou 8) .

No, tak se těším, co bude předvádět ten náš vzteklounek. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
120
20.6.08 20:39

Ahoj, zrovna před týdnem už jsem nevěděla co dělat s naším culíkatým ďáblem. Odmlouvala, kopala a bouchala do hraček, když jsem se přiblížila na dosah, taky jsem jednu slízla. A to si madam jenom nechtěla čistit zuby. Tak šla taky do vany pod sprchu. Když jsem akci skončila, Bára jenom suše konstatovala: mami, ty si mě polila. A bylo… Meli jste jí vidět zbytek dne. Při jídle talíře vymetený, hračky uklizený, prostě zlatíčko. A zuby si od té doby čistí sama. Tak ať vydržíme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
168
20.6.08 21:32

Ahoj,tak to mi si sice neleháme,za to škrábeme a plácáme kolem sebe.A to od 2,5 rokus malými přestávkami stále.A když jí plácnu(protože dolmluva ani mazlení nezabírá),tak zakřičí,že jí to bolí!A pokud jsme venku,tak zařve více nahlas,aby mě potupila!U doktora dokonce kope do dveří a nic nepomáhá!Ale když dostane přes zadek nebo ruku,tak zbytek dne je jako milius.Až moc!R. :-)
A jako bonbonek-z chutí olizuje obkladačky v nemocnici! :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1132
20.6.08 21:40

Taky mam doma vzteklouna a taky bohuzel neporadim :roll:

Proste nekdy se ji nelibi nejaka malickost a sup lezi ci sedi na zemi a rve ne, ne, ne. Pokud je to doma, tak ignoruju, seberu se a odejdu do jine mistnosti a Natalka tak do 5ti minut prijde za mnou, ukazuje na me a smeje se :?: Ovsem uz se nam to parkrat stalo i venku a v obchode a to nikdy nevim jak reagovat, jelikoz me desi pohledy ostatnich lidi. Koukaji na me jak na nejakeho zloducha, co trapi sve dite..... :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
412
21.6.08 12:32

jelikož je muj manzel pres tyden pryc, takze kdyz je o vikendu doma tak by Vojta byl neustále s nim, nechce si hrat, jen se po nem valchuje a vymejsli ptakoviny. A kdyz potrebujeme s manzelem neco probrat tak to zacne teprve toco, je nastvanej, se vsim boucha a stípe nás. Vím že upoutává pozornost, ale tak prece taky se musíme nejak bavit.
No a kdyz me takhle zacne lehat po zemi venku na verejnosti, coz uz nas kazdej zna … to se opakuje neustále … do mesta ted tedy chodim jen na nakup, tak 1-2× do tydne abych se vyhla tem vsem trapasum. TAk ho proste chytnu za ruku a tahnu rovnou domu, ale to pak jdeme se rvem az domu. Ma velkou vydrz, kdyz rve tak rve.I kdyz ted to resim tak ze mam po ruce lizo, nebo jdeme na zmrzku a slibi ze bude hodnej … tak se nekdy i tomu vsemu vyhneme. Taky mu davam vetsi volnost, driv musel jen za kocarek, tak jezdej tu auta, kupa lidi. Ted ho necham i trohcu probehnout, sem tam se mu ztratim a on si me i ted vice hlida a treba na me krici stuj…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
221
3.7.08 15:03

Jééé, tak tohle je diskuze přímo pro nás :-) Momentální „dětská puberta“ postihla i našeho raracha, večer co večer chodíme spát s řevem bo je to nespavec od přírody a to že ho ženu v půl 10. spát vyvoláva kolaps (potažmo nás všech). Jsem otloukána, liskána apod. - kupodivu jen já, táta ani nikdo jiný ne. Pomáhá vyhrožovat, že odejdu, zacinkat klíči a demonstrativně vzít tašku a jít ke dveřím :wink: No a vztekání kvůli maličkostem, lehání na zem a řéééév teď u nás taky frčí :) Takže - držme se, snad je to přejde :lol: Mimochodem sprchování u nás nezabírá a ještě všem kolem (i cizím na ulici na potkání) vypráví, co má doma za mamu :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
120
3.7.08 21:33

Tak my dneska absolvovali další hysterák. Pod sprchu nešla, když jsem jí tím vyhrožovala, dost si to rozmyslela, a trošku poslechla. Ale šla na hanbu. Lkala a lkala a najednou ticho. Šla sem se na ní podívat a Bára z toho řvaní usnula v koupelně na podlaze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
412
4.7.08 09:29

tak jsem si po trech letech udelala dovolenou na 4 dny a odvezli jsme deti k babicce. Odjela jsem s manzelem kamionakem do prace. Kdyz sem si je vcera vecer privezla domu tak to bylo revu a holky kdybyste videli co se tu od rana deje ...... rev rev rev rev lehani na zem lehani na zem a furt do kola..... u babicky totiz byli od pul 8 rano venku do 8 vecer … a tady v panelaku ..??!!.. :o(( co asi tak muzou delat

takze bych potrebovala dalsi dovolenou, proto sem se ted zavrela v obyvaku a sem na PC, jeden koneccne usnul a druhy kouka na telku. Jinak by me uz hrablo ..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí