Padající dítě

28
13.6.08 14:31

Padající dítě

Ahoj, mám 14 měsíční holčičku, přibližně před měsícem začala sama chodit, ale pořád ještě padá. Občas zakopne, občas ztratí rovnováhu, občas tělo předběhne nožičky… Je to normální? Možná se ptám na úplnou hloupost, ale mám srovnání jenom s jedním dítětem, přibližně stejně starým a to je extrémně opatrné, nepadá ani na zadeček, pohybuje se opatrně a rozvážně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
andela
13.6.08 15:15

To víš že je to normální, než nabere jistoty tak to bude trvat … u každého jinak dlouho :-). A myslím že máš výhodu že máš dítko starší, moje si stouplo anábytek oblejzalo od 5m a to jsem musela hlídat pořád :roll: .

• Citovat
  • Upravit
2748
13.6.08 20:41

Naprosto normální, některé děti jsou šikovnější a některé se to musí učit.
Za chvilku bude běhat a ty jí nebudeš stačit..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
412
13.6.08 21:15

me Vojta zacal chodit v 11 mesicich proto jsem cekala ze Peta bude taky brzy, zvlaste ze se bude za Vojtou stale dostavat tak treba jeste driv ....., ale opak je pravdou … v 6 mesicich se Peta plazil jak had pak zacal lezt brzy potom a ted je to teprve tyden co zacall!!tak trochu chodit z mistnosti do mistnosti, jinak se stale drzel nabytku. KAZDE DITE JE UPLNE JINE, ALE HLAVNE POTREBUJI SVUJ CAS. oni sami si reknou, hlavne je do niceho nenutit!!!!!!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
13.6.08 21:23

ahoj,vubec si nedelej starosti.nas malej ma 20 mesicu a taky jeste obcas pada.zacal chodit v 16 mesicech.to bylo padu kazdy den,no hruza!cely mamka :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
644
15.6.08 22:31

Máme doma přesně to stejný… naše Eliška začala chodit před měsícem (v 10ti měsících) a taky ještě nemá úplnou stabilitu :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1293
15.6.08 22:37

jéjej,
pamatuješ na tu reklamu na Pampers nebo na co to bylo, jak ty děti pořád padaly na zadeček?? :D
Já viděla ve městě dětí, který chodily „jako opilé“ (kámoška teda přímo jednou řekla „Ježiš náš Honzik ten chodí jak vožralej“), každé dítko si protlouká svou cestu jinak, někdo má radši pokus-omyl a experimentuje a padá :lol: a jinej je zas opatrňák.
Viděla jsem dokonce chlapečka, kterého absolutně nezajímalo, co je před ním. Prostě šel hlava nehlava, klidně proti křeslu (pochopitelně narazil a žuchl).
Píšeš že vám je 14 měsíců - to má ještě dokonalej nárok, ještě i v roce a půl děti chodí tak jako vratce, že čekáš jestli slítnou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28
20.6.08 15:34

Díky, to jste mě uklidnily! Ale kdyby aspoň padala jen na zadeček, ale ty občasné pády na hlavičku mě děsí. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1604
26.8.08 18:45

ahojky, naše mařenka (14m) padá i ze sedu, při lezení občas nestihne dát ruku před sebe, o stoji a chůzi ani nemluvim. takže taky doufám, že je to normální ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1493
27.8.08 14:58

Ahoj,
je to normální, chvíli trvá, než se to pořádně naučí. Můj syn (2 roky a 2 měsíce) padá stále - neznám větší nemehlo (je gumový, pořád se vrtí a nevydrží být v klidu), je schopný snad spadnout i v leže (ale to je jeho povahou). Chodí od 13m.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
381
27.8.08 17:12

U nás to bylo tak že malá, která sama chodí taky od 14 měsíců, tu „vratkou“ fázi nějak vynechala. Ono to totiž bude tím, že předtím 5 (!) měsíců chodila za ruku (nebo se držela aspoň prstu), i když už by mohla klidně sama, jistá na nožičkách byla dost - prostě čekala, až jí to půjde a bude si jistá, že neslítne, filuta :twisted: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
28.8.08 12:26

Tak můžu všechny uklidnit, padání/nepadání se opravdu výrazně zlepšuje, už je to taky pár měsíců, co malá nejen chodí, ale už spíš běhá a skoro už nepadá. Chce to silné nervy.:-))
Nepřihlášená autorka diskuze.:-))

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí