Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Máte někdo zkušenosti s těmito teploměry? Ráda bych ho koupila, ale bohužel mám zkušenost s digitálním teploměrem z lékárny, který ukazoval nepřesně, tak nechci riskovat vyhozené peníze. Teď používáme rychloběžku, ta je sice přesná, ale malá měření nesnáší a já jí nechci trápit. A tímhle by bylo možné jí změřit teplotu i ve spánku. Díky předem za rady!
Měly sme čelní a byly to vyhozený peníze. Měřil naprosto nepřesně takže sme nakonec skončily u obyč teploměru a čelní letěl do koše ![]()
A co zkusit teploměr - dudlík??????? My ho koupili, ale zkušenost nemám, protože malý je naštěstí zdravý.
ahoj celovy je sice za par korun ale meri tak dost od oka a prest na 0,5 stupne coz je pro male deti podle me naprosto k nicemu- jejen orientacni- takze pokud ne obyc nebo rychlobezku tak rozhodne usni
Ušní mám a nikdy jsem se s ním nenaučila měřit teplotu ať jsem dělala, co jsem dělala. My měříme rychloběžkou v zadečku při lehu na bříšku, před obličej položím mobil, klíče, knížku, zapnu telku a jde to ![]()
Ahoj holky, taky se připojím s poznatky
My už před víc jak rokem koupili ušní infrateploměr Microlife IR1DA1 a musím přiznat, že ač jej docela často používám, tak k němu mám pár výhrad. První věc je, že člověk se s ním opravdu musí naučit měřit - získat cvik jak namířit (naklonit) ten teploměr, aby byla změřena správná teplota. Mně se teď už skoro nestane, že bych to napoprvé netrefila, ale jsem jediná z rodiny, kdo to umí, takže měřím sebe, děti i manžela jedině já. Druhá věc je, že správně se má na konec teploměru nasazovat hygienické krytky, které se (dle návodu) nesmí na teploměru nechat nasazené stále, aby nedošlo k zničení měřící techniky. Pravdou je, že krytky jsou drahé jak blázen a když některé dítko marodí, měřím mu teplotu i 10× denně, takže bych se asi nedoplatila, takže já to dělám tak, že jsem si hned na začátku otestovala rozdíl v naměřené teplotě s krytkou a bez ní (protože kalibrace teploměru je dělaná na krytku) a oněch 0,8°C musím vždy při měření odečítat. Je to otrava. Koncovku teploměru pak čistím štětičkou do uší lehce namočenou v lihu.
Můj závěr je, že je to nesrovnatelně rychlejší než jiné teploměry (1 sekunda), není rozbitný na střepy, ale komfort měření není tak ideální, jaký jsem si představovala. Faktem je, že tento typ teploměru má umět měřit teplotu např. potravin a nebo jiných povrchů a tak jsem párkrát zkoušela teplotu měřit i bezkontaktně v podpaží, takže to jde taky.
Prostě není ideální i tak je námi teď nejpoužívanější (máme doma také klasický rtuťový, rychloběžku i digitální).
gabinka píše:
ahoj celovy je sice za par korun ale meri tak dost od oka a prest na 0,5 stupne coz je pro male deti podle me naprosto k nicemu- jejen orientacni- takze pokud ne obyc nebo rychlobezku tak rozhodne usni
Mě čelový stál 1000,– takže zas tak pár korun nestojí
Někdy měřil dobře a spíš měřil špatně a to i tak že naměřil třeba i o stupeň větší teplotu i víc.
my máme infra čelový teploměr od Microlife a jsem maximálně spokojená. ze začátku jsem naměřenou teplotu porovnávala na rychloběžku a rozdíl tam byl 0,1 °. takže pohodička. pokud se mi teplota nezdá, změřím ji třeba třikrát a udělám si průměr
je to rychlé, pohodlné, dítku to připadá jako zábava a můžu měřit i v noci aniž bych ji vzbudila. jediné omezení je, že se musí měřit uprostřed čela. a cena nebyla až tak strašná - 700,–
Ahoj, holky, díky všem za rady! Dudlík s teploměrem už bohužel není pro nás, malá má skoro 15 měsíců, dudlík má sice občas na usnutí, ale jen gumový, ostatní odmítá, ten teploměrový by u ní neobstál. Do 13 měsíců byla naštěstí taky úplně zdravá, má za sebou je jednu nemoc ve 13. měsíci - 6. nemoc, ale tím taky není zvyklá na měření teploty. Od té doby vím, jak je těžké jí tu teplotu změřit, zvlášť když jí není dobře.:-(
Sany, jaký máš ten čelový? To není Microlife, se kterým je spokojená Nozu?
Já už ho nemám, letěl do koše. Ale byl taky infra ale od jiný firmy než Micro.
Díky tomu, že byl malej podchlazenej a užili jsme si pěkné trápení v nemocnici, pořídili jsme snad všchno co existuje - Ušní a čelní teploměr Duotemp asi za 900,– Celou
u od Phillipsu taky kolem 1000,–- dudlík, teploměr a ještě něco… Vše na nic, vyhozené peníze. Duotemp si měřil jak chtěl, úplné nesmysly a to jsme zkoušeli i na sobě, Phlilips - dudlík naprd - malej ho nechtěl a ten do podpaží měřil snad deset minut. Zlatá rychloběžka asi za padesát do zadečku. Za mně doporučuji ušetřit si peníze
Já používám čelní levný (jen takový proužek asi za 20Kč), rychloběžku do zadečku nebo digitální do zadečku. Nejvíc věřím rychloběžce, ale hodně používám i ten čelní, protože jednak je to rychlý (15vteřin), dcera se moc nebrání (stačí jí slíbit, že pak bude moct změřit teplotu plyšákovi) a hlavně se dá použít i při spaní. Je pravda, že přesný moc není (ukazuje mezi kterými celými stupni naměřená hodnota je, např. 36-37°C), ale když potřebuju v noci změřit, jestli ji mám dát čípek nebo ne (tj jestli má horečku nebo ne), tak to stačí. Takže nejdřív změřím orientačně a když se mi to nezdá nebo to chci přesněji, použiju rychloběžku.