Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj, ráda bych si udělala takovou anketu o plotech.
Zajímá mě, jaké to ve vás vzbudí pocity, když jdete třeba kolem plaňkového plotu nebo dva metry vysoké betonové zdi.
Chystáme se oplotit náš dům (běžný patrový RD se sedlovou střechou) a zrovna vybíráme, tak si říkám, že vysonduju i to, jak působí ploty na kolemjdoucí. ![]()
Za všechny názory předem díky. ![]()
Mě se hrozně líbí kované ploty. Ale takové ty co jsou opravdu ruční práce, ne žádný strojový paskvil. Pak se mi líbí právě i ty vysoké zdi. Mám ráda soukromí a jednou až budu mít dům určitě chci ty vysoké zdi pokud to bude jen trochu možné ![]()
Já ti popíšu pocit zevnitř zahrady. Plot - zídka se sloupky, vyplněná plaňkami, což je dnes typická záležitost, na mě v satelitu na návštěvě u kamarádky působí tak hrozně tísnivě, že jsme se doma rozhodli pro pozink pletivo. Bydlím na velkém pozemku na konci vesnice, na straně proti terase plot v dálce ani není vidět, zato já vidím do polí a nepřipadám si ztísněně
.
Kamenné, neprůhledné „zdi“, i když pak zas mě štve, když nevidím do cizí zahrady
. Nebo pěkně udělaný gabionový plot.
Kovaný jsou taky krásný, často jsou právě kámen+kov.
Vlastní bych ale nikdy nedělala úplně neprůhledný.
@Drovers jak působí plot na kolemjdoucí je mi jedno. Pokud to bude baráček někde na samotě, tak bych dala kovaný nebo plaňkový. Pokud někde kde je hromada domů a okolo chodí procesí, tak by vyhrála vysoká zeď, případně drátěný a túje.
Domek bude v zástavbě, ne na samotě, sousedy budeme mít z obou stran.
Naši mají vysoké (2,5m) zdi porostlé břečťanem - totálně uzavřený dvůr
Po přestěhování do svého jsem se cítila strašně nesvá, že je k nám na pozemek vidět. Byla jsem zvyklá na totální soukromí. Kdyby to šlo tak volím zeď ![]()
Klidně dřevěný, ne úplně nejlevnější, aby se nebortil, zabetonovat a hlavně nechat zarůst, po roce dvou nedohlidne nikdo.
Kovaný+zděný případně kvůli soukromý doplěný živým a nebo neprůhledný dřevěný.
@laducha píše:
Mně se líbí třeba tohlehttp://www.4stav.cz/…2/5488_m.jpg
mě se líbí taky takové ploty, bud s tím kovovým, nebo třeba se zaoblenými „prkýnky“
![]()
@laducha jé toto tady mají skoro všichni krom nás! my máme plot obyč dřevěný 170vysoký, prkna seříznutá do špiček, nepravidelně široké fošny. a natřený výraznou oranžovou barvou.
Vysoký betonový plot je super na soukromí, ale jednou jsem byla na návštěvě ve čtvrti, kde ho mělo hodně domů a připadala jsem si tam hrozně. Jít po ulici bylo strašně divné.
Jo a zapomněla jsem napsat, že procesí nám kolem domu chodit nebudou, je to boční ulice, většinou projdou jen sousedi nebo jejich návštěvy.
Dřevěný se mi líbí taky, ale s podezdívkou
http://www.drevoploty.cz/…/plot_96.jpg