Jaký pokladní systém?

3040
20.8.12 17:32

Jaký pokladní systém?

Ahoj holky, potřebovala bych poradit nějaký dobrý pokladní systém.
Aby měl přehledné skladové účetnictví, uzávěrky apod. Ale ne zase, aby mě stál majlant :)
A aby měl možnost jet na čárové kódy, ale také nee, protože ze začátku pojedu určitě růčo.

Děkuji moc za Vaše zkušenosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
40
20.8.12 17:36
@lemaz píše:
Ahoj holky, potřebovala bych poradit nějaký dobrý pokladní systém.
Aby měl přehledné skladové účetnictví, uzávěrky apod. Ale ne zase, aby mě stál majlant :)
A aby měl možnost jet na čárové kódy, ale také nee, protože ze začátku pojedu určitě růčo.Děkuji moc za Vaše zkušenosti.

Helios - dle velikosti firmy orange nebo green

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
neprihlasena Eva
20.8.12 17:58

maska1 - Helios? Si se zbláznila, ne? :jazyk: Máš představu o ceně?
lemaz - můžeš specifikovat obor činnosti?

Jinak za mě Cézar, jednoduchý, srozumitelný, milióny funkcí i možných přizpůsobení, zákaznická podpora. Samoinstalace, podpora čár. kódů, pokl. zásuvky, displeje, přímé exporty na eshop, x-možností třídit a filtrovat data, atd. atd. atd. Ptej se, pokud Tě něco zajímá.

• Citovat
  • Upravit
40
20.8.12 18:01
@neprihlasena Eva píše:

V základní variantě se dá zkonfigurovat do 30 tis, to je půlka ceny money a úroveň 5× lepší…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40
20.8.12 18:01
@maska1 píše:
V základní variantě se dá zkonfigurovat do 30 tis, to je půlka ceny money a úroveň 5× lepší…
Špatně jsem to napsal to je 2× dražší než money ale…
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3040
20.8.12 18:18
@neprihlasena Eva píše:
lemaz - můžeš specifikovat obor činnosti?Jinak za mě Cézar, jednoduchý, srozumitelný, milióny funkcí i možných přizpůsobení, zákaznická podpora. Samoinstalace, podpora čár. kódů, pokl. zásuvky, displeje, přímé exporty na eshop, x-možností třídit a filtrovat data, atd. atd. atd. Ptej se, pokud Tě něco zajímá.

Prodej drobných věcí, jak kusovek, tak metráže. Potřebuji, aby se mi automaticky odečítalo ze skladových karet to, co prodám. A to v různých jednotkách ks, litry, metry. Pak filtry na různé statistiky prodeje, možnost upozornění při určitém stavu na skladových kartách.
Denní uzávěrky, DPH uzávěrky, možnosti nastavení DPH. Obyčejný pokladní doklad i faktura za hotové – včetně vlastního nastavení hlavičky.
Databáze u jednotlivých karet – nákupní cena, dodavatel – více žádků – ne jen ten poslední.

Chci aby to bylo vše v jednom - jak účetnictví (jen pro mé účely, jinak to bude dělat účetní) a pokladna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
neprihlasena Eva
20.8.12 18:27

lemaz - Cézar to splňuje.

Sto lidí, sto chutí. Kdybych měla prachy a nevěděla jsem co s nima, tak koupím Helios. Vzhledem k Tvé činnosti je to však asi jako kdyby sis pro zásobování svého obchodu koupila limuzínu. Je fakt skvělý, ale pro střední a větší podniky.

U Cézara bych nekupovala modul účetnictví (abys ušetřila), pokud Ti ho někdo bude zpracovávat odděleně a Ty mu jenom poskytneš výstupy. Zjednodušeně ze skladu získáš informace o zisku, odečteš z toho náklady o kterých víš (nájem, mzdy, platby za služby apod) a zhruba víš na čem jsi. Konečný zisk ke zdanění stejně účetní zpracuje až na konci zdaňovacího období s přihlédnutím k odpisům, minulým ztrátám, slevám na dani a jiným prkotinám.

Jo a jede to pod DOS-em, tak nevím, jestli by Ti to nevadilo. Mě to neva, ovládám pomocí kláv. zkratek.

• Citovat
  • Upravit
neprihlasena Eva
20.8.12 18:30

maska1 - promiň, já si nevšimla, že jsi muž… ono to tak na tom emiminu nějak nepředpokládám…

• Citovat
  • Upravit
3040
20.8.12 18:30
@neprihlasena Eva píše:
lemaz - Cézar to splňuje.

Sto lidí, sto chutí. Kdybych měla prachy a nevěděla jsem co s nima, tak koupím Helios. Vzhledem k Tvé činnosti je to však asi jako kdyby sis pro zásobování svého obchodu koupila limuzínu. Je fakt skvělý, ale pro střední a větší podniky.

U Cézara bych nekupovala modul účetnictví (abys ušetřila), pokud Ti ho někdo bude zpracovávat odděleně a Ty mu jenom poskytneš výstupy. Zjednodušeně ze skladu získáš informace o zisku, odečteš z toho náklady o kterých víš (nájem, mzdy, platby za služby apod) a zhruba víš na čem jsi. Konečný zisk ke zdanění stejně účetní zpracuje až na konci zdaňovacího období s přihlédnutím k odpisům, minulým ztrátám, slevám na dani a jiným prkotinám.

Jo a jede to pod DOS-em, tak nevím, jestli by Ti to nevadilo. Mě to neva, ovládám pomocí kláv. zkratek.

Díky, už se v něm šťourám a je to zřejmě to, co potřebuji. A jak probíhá řešení problémů? Je to opravdu tak, že ti pomůžou? A nevíš, jestli mi udělají nějaké krátké školení?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3040
20.8.12 18:33

Tady píšou u té G3, že to podporuje už Windows. Jenomže nevím, jestli by mi tam jela ta „maloobchodní prodejna“.
 http://www.cezar.cz/index.php?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
neprihlasena Eva
20.8.12 18:43

No vida, to jsem ani nevěděla. Podpora je po telefonu, je tam dané, kolikrát ročně můžeš zavolat, se školením nevím, já jsem jím byla tak uchvácena (používám ho cca 10 let), že jsem se v něm hned po zakoupení začala šťourat sama a pomocí nápovědy (mimochodem poměrně obsáhlé) a tipů jsem se zaškolila sama.

Jinak nabízím pomoc, kdybys potřebovala.
Teď si odskočím, budu zpět cca kolem 22 hod.

• Citovat
  • Upravit
3040
20.8.12 19:05
@neprihlasena Eva píše:
No vida, to jsem ani nevěděla. Podpora je po telefonu, je tam dané, kolikrát ročně můžeš zavolat, se školením nevím, já jsem jím byla tak uchvácena (používám ho cca 10 let), že jsem se v něm hned po zakoupení začala šťourat sama a pomocí nápovědy (mimochodem poměrně obsáhlé) a tipů jsem se zaškolila sama.Jinak nabízím pomoc, kdybys potřebovala.
Teď si odskočím, budu zpět cca kolem 22 hod.

Dík moc. Jen se ještě zeptám -u té „maloobchodní prodejny“ - jestli tam jde návaznost na váhu a na čtečku kódů.
O těch kódech je tam sice zmínka, ale už nespecifikujou.
Ze začátku pojedu zadávání ručně, ale pokud se to rozjede, tak bych chtěla přejít na čárové kódy.
A propojení s váhou by bylo naprosto super. Nabízí to ten program?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
neprihlasena Eva
20.8.12 23:42

Čtečka kódů u maloobchodní prodejny funguje.
S tou váhou nevím, já nic nevážím, psala jsem známé, co ten program taky používá, jestli by náhodou nevěděla, ale zatím se mi neozvala.
Zkus když tak cinknout zítra do Cézara (Breaker software), určitě Ti rádi odpoví.

Ruční zadávání s přechodem na čár. kódy jde - u zboží, které nemá žádný čárový kód si vymyslíš čísla, zadáš název a do kolonky čár. kód nenapíšeš nic. Kdyby se pak u zboží objevil, jenom ho tam doťukneš. Vyhledávání při prodeji funguje podle všech třech - čísla (Tvého), nebo názvu, nebo čk.

• Citovat
  • Upravit
neprihlasena Eva
21.8.12 10:45

Tak Cézar prý napojení s váhou nezvládá. Ale jak říkám, raději cinkni přímo k nim.

• Citovat
  • Upravit
FranTie
27.5.13 17:29

Dotaz k výběru pokladního systému

Dobrý den,

nemám naprosto žádné zkušenosti s pokladním systémem. Do teď jsme potřebovali pouze registrační pokladnu.

Nyní chceme rozšířit obchod (potraviny, textil, boty, elektronika, hračky, atd.) a koupit pokladní systém. Naše priority jsou jednoduché ovládání, možnost připojení čtečky čárových kódů, možnost sami mazat uložená data. Nepotřebujeme skladový systém či složité účetnictví.
Cenově mezi 30-35 tisíc (monitor, tiskárna, software, vícesměrová čtečka čárových kódů, zákaznický displej).

Můžete nám poradit nějakou firmu či poradit nějaké tipy při výběru? Děkuji

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová