Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Zdravím,
trápí mě dlouhodobá bolest krční páteře, denně musím nejméně 30 minut cvičit jinak bych se nehla. Koupila jsem si anatomický polštář, ale spí se mi na něm ještě hůř než na,,placce''.Rehabilitace nepomáhají, musela bych chodit pořád a bylo mi pak špatně. Zkoušela jsem spát i úplně bez a to se nedá. Nemáte někdo nějaké rady, tipy jak bolest alespoň trochu eliminovat? Jinak tady je foto polštáře ktrý mám, ta vlna. Díky moc ![]()
No, na techto tvarovanych ani me spat nejde, na krcni taky trpim, ale ja delam to, ze mam hlavni-velky polstar a na tom jeste polstar na tak zvane spani na brise, stal par korun v ikea plus maly polstarek a tim vsim, nez usnu si hlavu,,vystelu…obcas di nahrivam pred spanim krk horkym rucnikem a v lekarne prodavaji tepelne naplasti i za krk, u nas cena 109kc, jak se tam zastavim tak je koupim. nevim moc co ti poradit, sama v tom jeste tapu, Masaze atd, mi prislo, ze na kvalitnejsim spanku mi to od krcni patere nepomohlo
…Zaklad je i v kvalitni matraci. Necestujes i ve spanku? muj me v noci i 2× budi, ze lezim s vyvracenou hlavou, nebo bez polstare a to se pak prevaluji s nechtne stuhlym krkem.
Díky za rady
no já nejradši spím na břiše, ale prý je to nejhorší na k. páteř, tak zkouším spát na zádech a na boku, ale stejně se pak probudím na břiše.3 polštáře, to jsem zkoušela, ale vadí mi to, musím mít jen jedenTy náplasti určitě vyzkouším
Jinak matraci mám snad ještě dobrou, je stará 3 roky, stála 4000,je tvrdší a doufám, že trochu kvalitní. Jo asi taky cestuju, protože se během noci několikrát budím bez polštáře
To je pak děs, zrovna dneska mě děsně bolej ramena.
@claire91 píše:
Díky za radyno já nejradši spím na břiše, ale prý je to nejhorší na k. páteř, tak zkouším spát na zádech a na boku, ale stejně se pak probudím na břiše.3 polštáře, to jsem zkoušela, ale vadí mi to, musím mít jen jedenTy náplasti určitě vyzkouším
Jinak matraci mám snad ještě dobrou, je stará 3 roky, stála 4000,je tvrdší a doufám, že trochu kvalitní. Jo asi taky cestuju, protože se během noci několikrát budím bez polštáře
To je pak děs, zrovna dneska mě děsně bolej ramena.
no, tak vidim, ze to mame podobne, a neusinas, nebo v noci si nespis na ruce? To taky dela peklo, odnauciji se to par let, ale delam to ve spani, prave pred tim spankem strkam tu ruku pod polstarek aspon. A jsem take spac na brichu, nebo boku a cpu pod sebe ty ruky
..na zadech neusnu, fuj…no mame dvouj matraci za 10.000 v akci, taky bych rekla ze bude dobra, ale nevim…sousedi byli i na nejakem skoleni, dlouho vybirali (je to 4 roky zpet) a maji oba matraci zvlast, kazdeho stala kolem 15 min taky(takze 30plus)a prej to je jejich nejlepsi investice
…pred par lety bych se vyspala i na zemi, ted se nikde ani po rodine na posteli nevyspim, kdyz uz, tak doma.jen se mi fakt nechce vyhodit tolik prachu za matraci
…
Na krční trpím neskutečně - jakmile si lehnu na půl hoďky na gauč k televizi tak pak 3 dny nehnu s krkem. Jediné co mi pomáhá je dlouhodobé spaní bez polštáře. Ze začátku to bylo spíše horší ale tělo si zvyklo a můžu spát i na břiše nebo si dávat ruce pod hlavu (což se jinak nemá) a vše ok.. Anatomicky tvarované polštáře mi pomohli tak možná na dva dny a pak bylo ještě horší ale klasický polštář to je naprostá tragédie.. Takže spím bez polštáře a konečně v kombinaci se cvičením mám klid! ![]()
@Almira-Alm ze by to bylo tema polstarema? ja nez nich asi neusnu, ale zkusim to, diky za typ
@wildcherry Mě dělalo problémy spát bez polštáře ale když jsem měla týden v kuse migrénu od krku tak už člověk udělá cokoli. Zvykla jsem si a teď usínám bez polštáře naprosto spokojeně
Mám h ale u postele a pokud mám pocit, že by mi zrovna udělal dobře tak si ho v noci na hodinu pod hlavu dám ale pak se zas vzbudím nepohodlím a polštář letí ![]()
Ja taky roky trpim na krcni pater, vyzkousela jsem hodne tvarovanych polstaru v ruznych cenovych kategoriich (i za tisice korun) a vsechno spatny. Pak jsem objevila polstar Tempur Comfort a uz dva roky nespim na jinem, vozim si ho sebou i na dovolene.
Je to takova tezka placka, jde to tezko popsat, ale je to bozi! http://www.tempur.cz/page23309.aspx?…
@Berenikee
Prosim tě a je ten polštář hodně měkkej? Nebo drží trošku i tvar po lehnutí ![]()
@Stune uplne mekkej neni, proste presne akorat. Udrzi hlavu. Ta bila cast je cela z pametove peny. Kdyz na to sahnes bez povlaku tak je to jakoby takova mekci guma na gumovani
takze zvlastni pocit. Ale garantuju, ze prvni noc na tomhle polstari a uz nebudes chtit jinej.
@Berenikee
Super, díky moc, chci ho dát manželovi k Vánocům ![]()
Také roky trpím na krční páteř. Mám asi 10 polštářů a stejně v noci polštář letí na zem a hlava ráno bolí od krční páteře Zainvestovali jsme do matrací a polštářů cca 41.tisíc pro 2 dospělé a 15-tého syna a nelitujeme. Matrace jsme si vyzkoušeli v obchůdku v Praze na Radlické www. spime. cz a udělali jsme dobře. Pan majitel supr človek a můžete zkoušet matrace jaké tam jsou jak dlouho potřebujete. Máme už sice vánoce, ale zdraví má člověk jenom jedno
Rada bych se optala na zkusenosti s polstari Tempur. Mam v planu si ho koupit - nektery z univerzalnich, ne anatomicky tvarovany, protoze polohy spanku stridam - boky, zada i bricho. Dekuji za pripadne reakce. Nebo uvitam doporuceni na jiny opravdu kvalitni univerzalni polstar.