Začne plakat, když vidí postýlku

Anonymní
27.1.13 23:53

začne plakat, když vidí postýlku

Náš syn nechtěl v noci spát, hodně se budil a tak jsme vyzkoušeli položit do postýlky, pohladit, kdyžtak se po 3 min vrátit a nechat spát. Hned první den zafungovalo a syn poprvé v jeho životě spinkal sám 8 hodin v kuse a když se probudil, krásně se usmíval. Takže vypadal spokojeně. Problém, který mám, je, že když teď vidí postýlku, začne plakat a když ho tam položím, tak pláče tak 5 minut, pak už ne, je v klidu, ale těch 5 minut je vzteklej, když se k tý postýlce nakloním, abych mu dala pusu, tak mě chytně za krk a nechce pustit. Měla bych za ním před usnutím třeba chodit častěji? Nebo co? Je mi to hrozně líto…

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2659
28.1.13 00:00

Jak je starý?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3429
28.1.13 00:02

A kolik mu je? Jestli ho tam necháváš usínat samotného, myslím si, že se bojí. Tím pádem když vidí postýlku, začne plakat, protože už ví, že bude sám a bude se zase bát. Co třeba ho nechat v postýlce, ale být u něj, držet ho za ruku, něco mu vyprávět, zpívat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zakladatelka
28.1.13 01:59

Je mu 8 mesicu…kdyz jsem u nej, place i hodinu v kuse, kdyz ho polosim do postylky, pomazlim a odejdu, place 2-5min…vim, ze chce spat se mnou v posteli, ale to nejde, mame postel ve vysce 60cm a on je jak blesk, kdyz se probudi, spadnul by, ale jak pisu, kdyz jsem s nim, tak place jeste dele…

• Citovat
  • Upravit
Run
20807
28.1.13 08:44

Nenechávám usínat samotnou ani mojí patnáctiměsíční :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.1.13 12:58

@gabriela82 děkuju za radu :palec: Moc mi to pomohlo :potlesk:

• Citovat
  • Upravit
Billi
28.1.13 13:33

Jak dlouho to trvá? Syn dělal to stejné, ale prostě jsem ho nechala brečet. Neřval hystericky, jen prostě brečel, protože se mu to nelíbilo. Trvalo to pár dní a bylo to v pohodě. Prostě přišel na to, že se mnou nehne. A to v postýlce spal od narození, bylo to jen období. Teď položím a odcházím. On si chvíli povídá a pak usne. Je mu 14 měsíců.
Jinak mám stejnou zkušenost jako ty. Když jsem u syna zůstávala, tak se to nelepšilo spíš naopak. Postupně to gradovalo řval, natahoval se po mně, každý den to trvalo delší a delší dobu, probudilo ho to, když jsem odešla z pokoje (spí s námi v ložnici), pak se i častěji v noci budil, ráno vstával dřív, přes poledne se mu spaní taky zhoršilo… Ale já mám v okolí několik opravdu hodně odstrašujících případů, tak nechci dopadnout stejně…
Záleží na tobě, jak se k tomu stavíš.

• Citovat
  • Upravit
3429
28.1.13 13:49
@zakladatelka píše:
Je mu 8 mesicu…kdyz jsem u nej, place i hodinu v kuse, kdyz ho polosim do postylky, pomazlim a odejdu, place 2-5min…vim, ze chce spat se mnou v posteli, ale to nejde, mame postel ve vysce 60cm a on je jak blesk, kdyz se probudi, spadnul by, ale jak pisu, kdyz jsem s nim, tak place jeste dele…

Nám pomohlo sundat postranici a přirazit postýlku k velké posteli

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.1.13 15:45

@Z.jev tak jsme to právě měli dřív, jenže máme teď novou postel a nevejde se nám vedle ní postýlka (minipanelákový byt), tak jsem spala u malého v pokoji, ale jak jsem psala, tak když mě cítí usíná strašně dlouho a pak se budí se zase pořád dokola celou noc, co hodinu a chce kojit :nevim: U toho spaní samostnatně spinká, i když máme otevřené dveře a jsme hned vedle (slyším i když se přetočí na druhou stranu - mám lehké spaní)…

• Citovat
  • Upravit
3429
28.1.13 18:36

A co kdyby uspával tatínek? U nás to taky byla jedna z věcí, která odbourala noční buzení. Malý tě cítí a ví, že od tebe to mlíčko dostane, kdežto od tatínka ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.1.13 18:44

@Z.jev no asi jsem Tě tím popisem zmátla, teď už se spaním problém není, spinká, ale když s ním jdeme ať už já a nebo jeho tatínek do postýlky, tak strašně pláče a nechce do ní, pak se v ní 5 minut vzteká a hned spí, ale v podstatě už nechce ani do toho pokoje k té posteli, to už začáná natahovat…myslím, že má trauma z té postele :nevim:

• Citovat
  • Upravit
3429
29.1.13 13:47
@Anonymní píše:
@Z.jev no asi jsem Tě tím popisem zmátla, teď už se spaním problém není, spinká, ale když s ním jdeme ať už já a nebo jeho tatínek do postýlky, tak strašně pláče a nechce do ní, pak se v ní 5 minut vzteká a hned spí, ale v podstatě už nechce ani do toho pokoje k té posteli, to už začáná natahovat…myslím, že má trauma z té postele :nevim:

Pochopila jsem to tak, že brečí, když vidí postýlku nebo když tam s ním ty zůstaneš (jakože tě cítí a chce uspat kojením). Proto mě napadlo, že kdyby tam s ním než usne zůstával tatínek, možná by to pomohlo :nevim:
Třeba si časem zvykne a bude to v pořádku, ale je tu i riziko, že to bude naopak :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25132
29.1.13 13:54

Nám pomohl méďa, malej se k němu přitulí a ví, že ho bude v noci chránit. Jeden čas jsme nechávali otevřené dveře, než usnul, aby věděl, že jsme neutekli, ale jsme hned vedle. A nyní před usnutím ho 5 minut hladím, chválím, jak je šikovný a statečný, že ho miluju a uklidňuji ho, že je vše v pořádku a nemusí se nečeho bát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí