Svícení v noci

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
2039
25.1.13 15:19

Svícení v noci

Ahoj maminy. Chci se zeptat, jestli necháváte přes noc svítit noční světýlko… Já spím s prckem v ložnici, on je ve své postýlce, ale v rámci toho, že mu v noci dávám dudlík, nechávám rozsvícenou takové ledkové noční světýlko. Občas se ale v noci nebo spíš k ránu stane, že se vzbudí a třeba hodinu nespí. Slyším, jak si hraje s dudlíkem, nebo s plínkou, s muchláčkem (má takového sloníka - sice ho jinak ignoruje, ale v noci děsná zábava :-)). Potom buď usne nebo taky ne a jdeme kojit. To ho většinou u prsa udyndá a pak už usne relativně v pohodě. Jakou máte zkušenost vy? Ruší to třeba vaše děti? Myslíte, že by ho naprostá tma přiměla pokračovat ve spaní? Bydlíme tak, že nám žádné lampy do oken nesvítí… Díky za příspěvky!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6391
25.1.13 15:20

Ja driv mela svetylko do zasuvky modre..Stoji par kacek moc nesviti nerusilo to syna…
Ted uz nepouzivame nic, krasne spi, jen se budi v noci na caj.. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2039
25.1.13 15:24

To máme asi to samé, je to takové modré, jak když člověk rozsvítí mobil, fakt nic silného. A syn třeba když se v noci vzbudil, tak zase brzy zabral? Neměl tendence si hrát? No ale třeba to u nás není světlem :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
642
25.1.13 15:24

Malý jsou skoro 3 roky a pořád máme přes noc rozsvícenou lampičku kytičku z ikeii, září jako kráva :mrgreen: minule když jsem u ní spala tak sem vůbec nemohla spát… taky mám dojem že jí to musí spíše rušit ale běda kdyby jí to někdo zhasnul… :roll:
zajímavé je že u babiček to zvládne i po tmě :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5468
25.1.13 15:25

My jsme nikdy v noci nesvítili, ani když jsme dali nejdřív syna a pak k němu i dceru samotné do pokojíčku. Do oken nám nic nesvítí, bydlíme relativně vysoko, ale úplně tma tady samozřejmě není, jsme ve městě.
Na chalupě máme úplnou tmu, spí tam stejně, pokud někdy spí lépe, přisuzuji to spíš tomu, že lítají celý den venku a víc se unaví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35438
25.1.13 15:28

V noci nesvítíme, světlo zhoršuje kvalitu spánku. Nejlepší je úplná tma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
141
25.1.13 15:29

Taky jsme používali takové světýlko a myslím, že to ani jedno dítko nerušilo.
Pomáhalo mi to, když jsem vždycky kontrolovala jak dítko dýchá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K.Black
25.1.13 15:30

Já si myslím že v noci má být tma, a má se spát. Jedinou výjimku bych udělala kdyby se starší dítě začalo v noci bát a se světýlkem by mělo jistotu, jinak ne.

• Citovat
  • Upravit
58
25.1.13 15:31

Sviti nam kolotoc nad postylkou asi tak dve minuty a pak se zhasne. Manzel si sice mysli, ze se mala po tme boji, ale mam pocit, ze kdyz usina, tak ji svetlo spis rusi… Nekde jsem cetla, ze male miminka se tmy neboji. Ze strach ze tmy je nauceny…a to mnohem pozdeji :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5158
25.1.13 15:43

No tak především bych to noční světýlko nesnesla já :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K.Black
25.1.13 15:44

@Ramyho strach ze tmy, se objevuje většinou s nástupem do školky, protože tam se objevují děti debilních rodičů které je straší, a ty děti to pak vypravují ostatním dětem.

• Citovat
  • Upravit
2039
25.1.13 15:59

Jasně, já si myslím, že se určitě nebojí. Spíš si na to zvyknul a důvod, proč jsem to zavedla, byl ten, že když byl malinký, potřebovala jsem na něj vidět. Byl to těžký nespavec, takže noci byly celkem drsný, ale teď je to kvůli tomu dudlíku. Taky mě to točí, ale já už jsem si zvykla. Jak jste řešili vy, když prckům dudlík vypadl? Zase tam nechci svítit mobilem a pohmatem bych mu nerada vypíchla oko. Dudlíků máme víc, to problém není…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
642
25.1.13 16:32
@K.Black píše:
@Ramyho strach ze tmy, se objevuje většinou s nástupem do školky, protože tam se objevují děti debilních rodičů které je straší, a ty děti to pak vypravují ostatním dětem.

teda ty se s tim N..e…s…e…r…e…s… :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2761
25.1.13 16:44
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2761
25.1.13 16:49

Me tet mala taky dala ze se budila a nechtela spat a rvala a rvala, ale k vanocum dostala od babicku tu svitici zelvicku, ze to dela na zed hvezdicky a teda musim zaklepat no se to po 15minutech vypne ale ona do te doby usne, tet uz sme dva dny zelvicku zaplou nemeli, myslim si ze je to jen nejake chvilkove obdobi, ze se v noci budi, zase to prejde :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí