Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj, téměř roční dcera spí jednou denně tak 1-2hodky. Večer kolem 8 nejdéle usíná a budí se za půl hodiny, plná elánu. Ale dokáže být vzhůru třeba do 3. Tohle téměř každý den, ještě se nestalo, že by usnula a spala. Taky se budí každou noc minimálně jednou. Jak vyzrát? Vřvat jí nemůžu nechat, souswedi jsou vzteklý
Radu nemám, tak snad jen sílu na dálku, to je fakt hrozné!! Snad ji to brzy přejde, to přece není normální, jak dlouho už to trvá? ![]()
Mě se taky budí po půl hodině, když usne před 22-22:30.a straší do 1-do půl 3
takže když mi usíná v 21, tak ho prostě nenechám, i když to asi není ideální. Prostě udržím vzhůru do 11, a pak je klid až do rána..dneska jsem milostpána budila v 11 dopoledne, a vůbec se mu to nelíbilo ![]()
Nám pomohla knížka „Každé dítě může dobře spát“ Taky jsme měli problémy, hlavně s usínáním (malá má 8m) a asi po týdnu se to srovnalo
Některé děti musíš „naučit“ spát ![]()
Pokud máš debilní sousedy, tak mě napadá jen odjet na týden k chápajícím rodičům a zavést Estivila (vyřvávací metoda s pravidly).
Neumím si představit, že by něco jiného zabralo.
@Ter91 Tady jsou samí starý bábi, nechápou to. Prostě jejich řeč, moje děti měli v sedm večerku a tím to haslo…
@pazitka Už tak půl roku. Říkala jsem si, že čím bude starší, bude to lepší, ale ouha. Je to horší a horší. A přidává se to, že když usne někde jinde než v postýlce, už jí nepřeneseme, vzbudí se a řádí a řádí
Ježiš tak snad dětí a ani rodiče za to nemužou ne že ditě řve, a co máš jako dělat k vuli sousedům zavřít dítě do sklepa??? tak snad nějaka tolerance ne!!!
Mrtvá nejseš když píšeš
Hele taky jsme to měli..přestalo to ze dne na den.. Udržovali jsme režim at se ji to libilo či ne..a přišlo to. Né že by jednou za čas neměla nespavou, ale to se vydržet dá ![]()
@K.Black Taky mě napadli homeopatika. Ted na mě šouní z rohu. Už je vzhůru 2 hodiny a ke spánku to nevede.
@slavuska1 Je to hrozné, partner je nervozní, protože se do práce nevyspí, starší dcera, ani neví, že se něco dělo, ale hodně se to podepisuje na partnerském životě, už si ani nepamatuju, kdy jsme na sebe měli delší dobu čas…
@darkblack Nejsem, ona taky nespí, takže u mě o spánku přeci nemůže být ani řeč.
Na sousedy se vykašli, chceš spát ty nebo oni?
Kůli křičícímu dítěti na tebe policajty poslat nemůžou
Po té půl hodině spánku se jí spánek mění na bdělý, tvrdý, nebo žádný a probudí se, jak píšeš. Máte nějaký stálý režim, opakující se? Jinak jedině estvil http://www.maminka.cz/…unguje-na-96 je to sice drastická metoda, ale opravdu účinná, my ji praktikovali cca od 9 měsíce, první 2 noci řev, 3 kratší řev, 4 jen kňourání, 5 nos už usnula, jak šípková růža
Od té doby takhle krásně usíná furt
Na sousedy prď, není to jejich věc, ať si koupí špunty do uší ![]()
@kissi Ahoj, posli mi mail do SZ, poslu ti poctenicko o spanku, co mi pomohlo ![]()
Zasla bych za homeopatem, at pro ni najde nejaky konstitucni homeopatikum.
strilet od boku homeopatika jen kvuli spani bych si netroufla. nema moc „sladkyho“ pres den v jidle? nemusi to byt jen vylozene sladkosti, ale vse co zveda glykemii, brambory, testoviny, ovoce, rohliky… po tom se pry blbe spi.