Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@MaMiNkA72 no mě právě jak chodí spát pozdě, tak ráno vyspávají cca do 10,nevím, jek to budeme dělat, až budou chodit do školky
a starší přes den nespí vůbec, v noci cca 10-13 hodin, jak kdy, budou mu 3. a mladší spí dost nepravidelně, 1-3krát, celkem okolo 1-2 hodin během dne, v noci těch cca 11 ![]()
@slavuska1 Neboj,jak začne chodit do školky, tak sa srovná. Starší ogaři mi dělali to samé. Prostě každý dítko je jiný a nemám pocit, že by sa to dalo nějak ovlivnit
. A ty první dvě jsem měla naopak strašně ospalý. Večer chodily spát už v šest, vstávali tak v devět a to ještě spali hodinu a půl odpoledne. A zůstalo jim to dodnes
. A třetí je zas noční můra…večer ju vyhnat do postele je děs a ráno by spala a spala…tož pevné nervy a neboj, to sa urovná. ![]()
Pokud mezi tou 19-20h odpada, tak bych prcka asi vytahla na pul hodky v kocarku, at se malinko prospi a pak vydrzi dele, aspon do tech 22h. A pak dala spat dele, prijde mi, ze ji evidnetne nejde usinat takhle brzy ![]()
@Bami píše:
@kissi Ahoj, posli mi mail do SZ, poslu ti poctenicko o spanku, co mi pomohlo
taky bych prosila mě malej taky třeba 3 do týdne je v noci 2-3 hodku vzhuru je teda v posteli ale vylejzá ale on nemůže usnout
přičítám to zubům rostou mu 5 ale nevím nevím ![]()
Nazdárek, chce to jenom vydržet. Udělejte si ze spaní rituál, dávejte malou spát večer ve stejnou dobu, hlavně né přetaženou. Zkuste vše dělat v klidu a stejně. Uvidíte, že si malá zvykne a bude klid. Alespoň nám to pomohlo, když byla naše dvojčata v tomto věku.
Držím palce.