Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Boze to musi byt silene.moje mala od 4.mesicu v noci spatne spinkala. vygradovalo to tak, ze jsem k ni kazdou pul hodku vstavala, obcas i casteji.ani nevim proc, nejak se to zlepsilo.ted je ji 13.m ale stejne tak trikrat v noci vzhuru je a place(ma zive sny)ale takhle pozdni usinani vubec nezavidim! snad ji to rychle prejde
@K.Black píše:
@Chocolate o prdeli jsem nic nepsala![]()
![]()
Já vím ![]()
Ale co bys udělala, kdyby za tebou přišla s tím, že by teď chtěla týden zkoušet vyřvávací?
@Chocolate píše:
Co se týká sousedů… jasně že by se mi nelíbilo, kdyby mi za zdí řvalo celé noci dítě, ale kdyby za mnou vyšťavená sousedka přišla a řekla, že má s dítkem problém a zkusí ho teď pár nocí nechat vyřvat a jestli bych byla tak hodná a vydržela to, tak bych souhlasila.
No jasný. A začít v pátek, aby tedy neměli problém s prací (i chlap by to ocenil). Myslím si, že je to šance, já tedy měla podobného „bojovníka“, ale věděla jsem, že i přes všechno naštvání na něj bych estivilla nedala. Lepšit se mu spaní začlo někdy na roce a dvou měsících, ale i teď (přes 3,5 roku) se často stává, že se v noci vzbudí a je třeba tři hodiny vzhůru. Jenže už neotravuje mě, ale dokáže si v klidu ležet, tak už mi to konečně nevadí ![]()
No, nevím, co všechno už jsi zkoušela, ale určitě bych jí při vzbuzení nebrala do obýváku k televizi nebo třeba aby na ní „blikal“ monitor od pc. Asi bych s ní lehla do postele a přiměla ležet…po tmě, bez povídání, dělala bych mrtvého brouka. Klukovo spaní se zlepšilo po Pediakidu na spaní (dává se tuším lžička a moje nervy byli na takovém pochodu, že jsem si našla tu největší lžičku, co jsem doma měla
), ale fakt do týdne mi spal o 80 procent líp.
Držím pěsti, protože já tohle měla u prvorozeného. Kdybych k němu měla mít ještě další dítě, tak mi asi hrábne. Holka je na štěstí pravý opak, ještě nedávno jsem víckrát vstávala ke staršímu než k ní ![]()
Já si myslím, že to řvaní za zdí moc řešíte ![]()
holt to už je život, ať už za zdí řve dítě, nebo štěká pes atd., taková banda opilců pod balkónem každej druhej večer, taky není žádnej med ![]()
Ale každopádně tady snad řešíme, jak zakladatelce pomoct s usínáním dcerky ne? ![]()
@K.Black píše:
myslím že je to složitější, souhlasila by jsi i kdyby byl muž nebo ty, dejme tomu řidič autobusu, neurochirurg, nebo kdyby ti za tou zdí spalo tvé dítě, které by to řvaní budilo?
Fakt je to složitý
No, upřímně řečeno kdyby člověk nesouhlasil, tak k čemu mu to bude dobré? Někdy prostě dítě řve, ať člověk dělá co dělá…
I když mě osobně tedy je brečící dítko srdečně fuk, pokud to nejsem já, kdo se musí zvednout a jít to řešit a to i když to bylo vedle ve stanu.
@Chocolate píše:
Já vím
Ale co bys udělala, kdyby za tebou přišla s tím, že by teď chtěla týden zkoušet vyřvávací?
nevím, fakt nevím co bych dělala
asi bych ji navrhla ať někam odjede
pro mě je týden nevyspání hodně, fakt jo.
Nebo bych ji řekla ať mi malou půjčí, mě spí všechny děti dobře, i ty cizí na hlídání, a drogy jim fakt nedávám
asi mají mého kecání(pořád mluvím) dost tak radši spí
![]()
@j.a.n.i1 píše:
No, upřímně řečeno kdyby člověk nesouhlasil, tak k čemu mu to bude dobré? Někdy prostě dítě řve, ať člověk dělá co dělá…
I když mě osobně tedy je brečící dítko srdečně fuk, pokud to nejsem já, kdo se musí zvednout a jít to řešit a to i když to bylo vedle ve stanu.
Já měla občas problém zaregistrovat své vlastní plačící dítě v postýlce metr ode mě.
Kolikrát mi ráno manžel vesele vyprávěl jak s malou pochodoval v noci po domě a já si to nepamatovala.
@j.a.n.i1 píše:
no tak tady se neřeší občasné řvaní, tady se řeší dejme tomu týden, a pro mě by to bylo fakt dost, mám ráda svůj spánek ![]()
Ale zas je možnost, že by mě třeba nevzbudilo
mě budí jen chrchlající sousedka, ale na tu mám alergii
![]()
JUpí usnula, teď jen aby spala. No, až pojedu domů, zkusim tam vyřvání do té doby to budu muset asi nějak zvládnout. Kolem nás jsou samý staří lidé, v celém baráku není nikdo pod 40let a už i ty chtějí mít klídek- 40letí jsou taky 4 na 35 nájemníků. Navíc bydlím u tchýně a dělí nás zeď a když něco v noci slyší, ráno křičí, takže taky žádnej med.
Já stejně obdivuju všechny, kteří bydlí v paneláku.
Tchýně bydlí v dvojdomku a vždycky, když jsme na návštěvě, tak naše jindy šípková růženka v noci vyvádí. A pokaždé mám nervy ať nevzbudí sousedy za zdí. Každé ráno se jim pak na zahradě omluvím a oni dělají že v noci nic neslyšeli.
Teď nad tím přemýšlím, mě by to asi nevadilo
zaspím i bouřku, ohňostroj, spadlou kytku v pokoji, mě vzbudí jen moje dítě ![]()
@kissi hele, to jako lidi kolem 40 jsou starý jo? ![]()
@kissi píše:
JUpí usnula, teď jen aby spala. No, až pojedu domů, zkusim tam vyřvání do té doby to budu muset asi nějak zvládnout. Kolem nás jsou samý staří lidé, v celém baráku není nikdo pod 40let a už i ty chtějí mít klídek- 40letí jsou taky 4 na 35 nájemníků. Navíc bydlím u tchýně a dělí nás zeď a když něco v noci slyší, ráno křičí, takže taky žádnej med.
Tak mazej spát i ty.
Nedavat spat prez den a nechat vecer vyrvat a kdyby zvonili sousedi poslat je do haje