Jak naučit spinkání v postýlce místo kolébky?

3165
21.1.13 23:39

Jak naučit spinkání v postýlce namísto kolébky?

Ahoj. Trošku jsem zadrbala to, že jsem mimčo už od narození měla v kolébce. Večer jsem vždy „uhojdala“ a pak ji zasekla, ať se případně nehýbe v noci, jak malý spí. Malému budou 4 měsíce a kolébka mu je už téměř malá. Přes den ho učím spát v postýlce, to mu ani tak nevadí, že ho nehojdám, ale jak má jít spát večer, tak neustále řve, hysterčí a dokud ho nedám do kolébky, tak s pláčem nepřestane. V kolébce okamžitě usne, jak jej tam položím. Zkouším to tak už přes týden a je to horor. Naučí se to? Nechci ho nechat vyplakat. Jednou jsem totiž nechala plakat dlouho, jak jsem mu dělala mlíčko a on se „zadrhnul“ a nemohl se nadechnout, takže nějaké vyplakání riskovat moc nechci :roll: A už nevím, jak ho v postýlce donutit hajat. Kolébka mu za měsíc bude 100% malá :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3165
21.1.13 23:41

Ještě jsem i zkoušela nechat usnout v kolébce a potom přendat do postýlky. Vydržel 10 min, než se probudil a řval 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11117
21.1.13 23:57

A co nejaky kolotoc nebo nocni svetylko s hudbou? neco, co ho zaujme, co driv nemel. jak se jednou zklidni, tak je napul vyhrano.
nas maly je zvykly usinat bud v kosiku nebo v naruci. do postylky ho pokladam v 99% pripadu uz spiciho. nejak je to zatim jednodussi pro nej i pro me :) boj se samostatnym usinanim nas teprve ceka - je mu 5 mesicu a zatim to nehrotim. nekdy usne u flasky, nekdy pri popojizdeni kosikem (taky se tam uz skoro nevejde), nekdy ho musim „unosit“.
kdyz ho dam do postylky tak sice hysterak nechyta, ale taky tam ani neusne :) takze si pockam na rady…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
22.1.13 00:05

Tak ho zkus položit do postýlky a ty stůj u postýlky a hlaď ho buď od čela po nose a znovu a nebo na spánku děti to uspává.
Možná by pomohlo, ale nevím jestli je to šťastné řešení ho uspat v kočáru a pak přenést do postele :think:.
Já bych ho po jídle položila do postýlky a jak píšu ho držela za ruku nebo hladila, když to nejde jinak, ale taky si na to navykne, starší tak byla od mala, že jsme ji hladili u postýlky a pak vyžadovala škrabkání dlouho někdy i dneska ještě.
Mladší jsme od narození učili po jídle do postýlky a sama usínala bez uspávání na rukách prostě položit do postýlky a odešla jsem aby mě neviděla a tak je naučená, že chce být sama v místnosti mít svůj klid a sama bez asistence usnout, výjma zubů a nemocí, tak jsme ji dali do houpátka nebo do naší postele a pak přenesli a má ráda puštěné rádio s příjemnou hudbou nebo pohádky na cd.
Možná nějaká hudba by u vás pomohla taky nebo ten usínáček nějaký :nevim:.
A taky estvil by možná zabral :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
227
22.1.13 12:10

Já bych zkusila v postýlce co nejvíc napodobit prostředí kolíbky-nějak ohraničit ten najednou velikej prostor kolem něj, dát mu tam peřinky nebo cokoli co měl v kolíbce, aby moc nepoznal rozdíl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
AliAlim
22.1.13 12:17

@Ang_BK
Jo, souhlas. Pri prechodu z kosiku nebo kolibky do postylky si mozna prijdou v tom ‚velkem‘ prostoru ztraceni, chybi ta utulnost. Taky je dobre dat postylku na stejne misto, kde byla kolibka - stejne svetlo, stejne okoli. Zamezit pruvanu, dat neco kolem hlavicky - treba kojici polstar, at nema strach z volneho prostoru. Po usnuti samo zase odstranit pro jistotu.

• Citovat
  • Upravit
3165
22.1.13 21:55

Tak dnes opět neúspěch. :(
Dala jsem ho tam ve spánku, měl tam kolem mantinel z kolébky, dokonce jsem mu tam dala i podložku z kolébky, zbytek postýlky jsem „vycpala“ peřinou, hudbu jsem mu pustila tu samou, co měl vždy na usínání, světlo taktéž, přirazila jsem si postýlku k posteli, hladila, div mu nevydřela kůži na hlavě a on se zmítal jak ďáblem posedlý 8o Takže opět skončil v kolébce :cert: :cert: :cert: po hodině.. :zed: to neníííí dobré…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2039
23.1.13 11:46

Tohle téma si tu založila jako na zavolanou. Já mám půlročního prcka a jeho uspávání byl vždy zážitek. První dva měsíce na ruce a pak položit do kolíbky. Pak rovnou do kolíbky, sedět u něj a držet dudlíček :-) Pak se přestěhoval na měsíc ke mně do postele a teď je zase v kolíbce. Ale jak říkáš, už je mu docela malá, tak chci dnes taky zprovoznit postýlku, ale nevím, jak bude reagovat. Kolíbku mám přiraženou u postele a mantinel je tam daný tak, aby tam měl okýnko a na mě viděl.
Maculinko, doufám, že se malý brzy zklidní, já jsem taky kdysi zkoušela vyřvání a bylo to děsný, nemám na to nervy…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
227
23.1.13 18:21

Bože můj, nechat vyřvávat tak malý miminka :cert: já nevím, kam na to všichni chodíte :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2039
23.1.13 18:30

Nepředstavuj si to tak, že jsem ho nechala v posteli ječet až k zalknutí. Každých pět minut jsem k němu chodila, pohladila ho a zase šla. No a když se do půl hodiny neuklidnil, vzdala jsem to. Sama moje Dr. mi o tom říkala a já jí věřím, sama je máma a ujistila mě, že žádnou psychickou újmu mít nebude. Já na to prostě nervy nemám, ale nikoho neodsuzuju, když to zvládne. Ono když je člověk zoufalý, vyzkouší všechno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
227
23.1.13 18:31

Já mám asi zlatý dítě, protože na všem, co jsem po něm chtěla, jsme se ZATÍM dokázali domluvit :) první měsíce jsem uspávala na rukách nebo u kojení a nebála jsem se jak ostatní, že ho rozmazlím-prostě to potřeboval…pak kolem 3. měsíce najednou u kojení neusnul, tak jsem ho zkusila dát do postýlky-chvíli si brblal a pak zabral, od té doby usínal sám…dokud jsem nedostala „bezva“ nápad pořídit jinou postýlku a dát ji na jiné místo-rázem byl problém, mrňous tam nedokázal usnout, mlátil sebou a nakonec to zkončilo tak, že jsem ho musela uspat u prsa…trvalo to tak týden, možná dva a pak pochopil, že tahle postýlka je taky bezpečné místo na spaní a zase krásně usíná sám. Každému asi zafunguje něco jiného, ale hlavní je, aby mímo pochopilo, co se po něm chce…trpělivost růže přináší

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
227
23.1.13 18:36

@PetrušeKl já netvrdím, že ta metoda nefunguje, jen mě strašně mrzí, jak skoro v každé diskuzi čtu, že všichni chtějí nechávat vyřvávat miminka snad hned po příchodu z porodnice :( bohužel pro některý maminy je to nejpohodlnější způsob :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3165
24.1.13 00:11
@Ang_BK píše:
@PetrušeKl já netvrdím, že ta metoda nefunguje, jen mě strašně mrzí, jak skoro v každé diskuzi čtu, že všichni chtějí nechávat vyřvávat miminka snad hned po příchodu z porodnice :( bohužel pro některý maminy je to nejpohodlnější způsob :roll:

na to bych neměla srdce.. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2039
24.1.13 09:58

Já jsem taky uspávala na ruce první dva měsíce a neřešila jsem to. Pak byl v kolíbce a já u něj seděla, hladila, podávala dudlík a tak. Pak ale přestalo tohle fungovat. Plakal tam, i když jsem tam byla, plakal i na ruce. Zkrátka nějaký blbý období. Tak jsme zkusili Estvilla, ale jak říkám, nemám na to nervy, takže jsme to období nějak přetrpěli a už zase je relativně v pohodě. Teď ho položím, zazpívám a on si tam hraje s rukama, s plínkou, pak si začne šmudlat dudlík a usne. Včera byl prvně v postýlce a moc mu usnout nešlo. Nakonec se povedlo, ale po ranním kojení ne a ne zabrat. Musela jsem ho uspat na ruce. No snad si na to časem zvykne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí