Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahojky, mám v poslední době problém se spánkem, repektive když už usnu tak spím, v pohodě celou noc, problém je že než usnu trvá mi to kolikrát i 2 hodiny co se jen převaluju v posteli a fakt už mě to neba. Napadlo mě pustit si do uší nějakou relaxační hudbu, ale nikdy jsem nic takového neměla, vůbec se v tom neorientuju, mohl by mi někdo poradit něco konkrétního? Nebo konkrétní odkaz co stahnout?
Pouze jako malá když jsem jezdila do lázní tak nám po cvičení pouštěli cosi asi 10 minut, že nám těžknou ruce a nohy a cítíme jak jimi proudí teplo a já to nikdy neslyšela do konce protože jsem u toho dycky usnula. Ale nevím jak to najít. Neví někdo prosím?
Díky za všechny rady předem.
Katka
Mě i moje děti uklidňuje rádio jemné melódie
krásně se při něm usíná, ale to protože mám ráda ty písničky, které tam hrají a na moje děti působí také
![]()
http://www.jemnemelodie.sk/titulna-stranka
Zkus si uvařir medunkový čaj a pokapat polstar levadulí (nebo dat do aromalampicky) a jeste mi pomáhá dlouhá horká koupel
Hudbu neporadím, ale máš zvládnutou spánkovou hygienu? Třeba nepít večer černý nebo zelený čaj, mít v ložnici vyvětráno, tmu… A tak dále?
Zni to trochu hloupě, ale někomu to dojít nemusí… Nemyslím to zle.
Zkoušela jsi třeba meduňkový čaj?
A to „těžknou vám nohy…“ to mi připadá jako jóga ![]()
@pomeranca Já si nemyslím, že by to bylo hloupé… já ji třeba nemám zvládnutou vůbec, tedy krom té tmy, tu potřebuju, ale jinak netuším, co by se před spaním nemělo, neb já usnu skoro kdykoliv.
Každopádně to „těžknou vám nohy“ je z nějakých meditačních technik a taky by mě potěšilo, kdyby to někdo měl, protože mi přijde, že pokud se člověku povede při tom neusnout, tak je odpočatější, než kdyby po tu dobu spal.
Relaxační hudba je třeba rolland sante je spousty alb držím palce at to pomůže ještě je skvělý umělec kytarista co moc nezpívá a toho mám radši používam to na odreagování jo kdy jsou ty časy si dat sluchátka do uší
![]()
ted spinkám s menší zároven a manžel mně budí at nespím at vstávám neboj časem to přijde a taky co vím, je vypnout od starostí. Jde to těžko ale musíš přemýšlej jak si prožila celý den a tím určitě usneš. Jen to pozitivní to stresující vynech ![]()
Hodně štěstí.
Osobne velmi rada pocuva meditacnu hudbu od Steve Roach americky skladatel melodii vadcinou pre filmy http://youtu.be/blT4gm2E0oA ,,najdes od neho vela roznych uzastnych utisujucich skladieb:)
Já si hodně pouštím relaxační hudbu z youtube. Jsou tam i dlouhé nahrávky. Ted nově se mi začala líbit hudba z těchto stránek:
Ja uplne miluju pisnicky - takovy mantry od Lecive sily hudby a slov: www.lecivasilahudbyaslov.cz/cdksobe/ Totalni relax, ale i leceni na dusi, uplne me to dostane ze špatný nalady, pracuju u toho na svym sebevedomi a lasce k sobe atd. Ma boži hlas, u nas už to miluje cela rodina i deti to zpivaji. Doporucuju nejen kazdy zene, je to fakt silny. ![]()