Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Musím se zeptat na váš názor. Pořád mi bylo divný, že 3,5 roku stará holčička usíná po obědě třeba a na 2 hodiny. Nedávno jsem se dozvěděla že její mama jí dává na uspání prso ikdyž už od 2 let nekojí. Brala i prášky na ukončení laktace.
Co si o tom myslíte?
Myslím si o tom, že mi je to jedno. Já bych to nedělala, ale když to někomu vyhovuje… ![]()
Je mi to jedno, nekdo usina s cumlem, nekdo s flaskou a nekdo s kozou no ![]()
Myslím, že je to především věc té matky a dcery. Třeba jim to tak vyhovuje, třeba jim něco nejde, jak by bylo ideálně tabulkové (samostatné usínání) a třeba je to úplně jinak. Neznám jejich životy.
Každopádně je to jen jejích věc. Jen my to příjde fakt divné. A ještě když se pak dívý, že holčička usíná večer až v 11:00 a vztává v 6:00.
@Nathalka01 píše:
Musím se zeptat na váš názor. Pořád mi bylo divný, že 3,5 roku stará holčička usíná po obědě třeba a na 2 hodiny. Nedávno jsem se dozvěděla že její mama jí dává na uspání prso ikdyž už od 2 let nekojí. Brala i prášky na ukončení laktace.![]()
Co si o tom myslíte?
No to je divný a jak divný to teprve bude, až jí takhle bude uspávat třeba v patnácti. Ta dotyčná, má evidentně nějáký psych. problém.
Proč jinak by dítěti cpala do pusy cecek, když nekojí ![]()
No to je masakr teda… Mi ta maminka nepřipadá normální
Ale, že usíná na dvě hodinky, to mi divný teda nepřijde. Znám spoustu takových dětí.
No synovi je 13 měsíců a jinak než u kojení taky neusne..ale jako 3,5 letá holčička to už mi přijde teda divný
Je to ale jejich věc, když jim to vyhovuje, já osobně bych odnaučovala už dávno..i když, kdoví jak to bude u nás ![]()
Mám doma syna 3roky a 3měsíce a určitě bych to nedělala. Že mě vidí nahou, mi nevadí, ale určitě už bych mu nedávala svoje prs. Je ve věku, kdy už bych byla ráda, aby své a moje tělo bral jako intimní věc
Ale ostatní ať si dělají, co chtějí - oni budou řešit případné potíže s tím, jak si děti navyknou i ve starším věku ![]()
Přijde mi to nevhodné a nepřiměřené z hlediska vývoje dítěte…
Ještě bych to pochopila, kdyby kojila. Ale když nekojí, tak to je fakt divný
![]()
Já si hlavně nedokážu představit, že by mi holka tahala jen tak kozu.