Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahojte maminky potřebuji poradit. Máme 5 měsíční holčičku která se v poslední době často v noci budí a usíná až po najezení. Dáváme ji spat kolem půl 8. Vždy se snažíme uspat ji bez jídla ale marně asi 2 krát za noc musí jíst. Začaly jsme jí zkoušet dávat kašičku ale marně. Vypije tak max 100ml a kolem půl noci už má zase hlad a pak zas kolem 3. Po druhém nakrmení usíná víc jak hodinu sním že jí pořád musíme dávat dudlík když vypadne. V noci vypije 2 krát po 150ml mléka a ráno pak nechce vůbec jíst. Jí tak nejdřív 6 hodin po posledním krmení. Nevíte jak se zbavit nočního krmení, nebo co vám pomohlo??
@Aviciii ahoj tak 2× za noc závidím. U první dcerky jsme měli rekord 17× za noc, to bylo prostě po několika minutách.
a u synka tomu je 7. měsíců jsem vzhůru co hodina -dvě. Do tříměsíců byl spící miminko a pak to začlo. Kašička a nic podobného nezabere na to aby se ti v noci nebudila. Pořád si říkám je to ještě miminko a má na to nárok se v noci budit. Prostě jsem se smířila, že já mám nespavé děti a nic s tím nenadělám. Dcerka už má 3,5 roku a v noci se taky ještě sem tam probudí.
V pěti měsících ma ještě nárok se v noci budit:-) našemu je 13mesicu a taky se v noci budí. Každé dítě nespí celou noc…
@wacinka špatně jsi mě pochopila 2 krát za noc krmíme jinak je vzhůru klidně i 10 krát za noc ![]()
@domča01 Já vím že má nárok ale chtěla bych se zbavit jednoho nočního krmení. To mě zajímá, nepotřebuji aby všichni psaly, je to miminko to má nárok na buzení. To vím taky.
@Aviciii ale i tak ti to závidím, protože náš Patriček má závislost na mamince a prsu
takže jsme to bohužel dopracovali tak, že mám u jeho postýlky oddělanou bočnici postýlka je přiražená k naší posteli a upevněná, aby se neodsunula, a já spím na přehybu postýlky a naší postele, protože pán si z mého prsa dělá dudlík a uspávadlo. on totiž ani hladovej není, on má fakt závislost, ale můžu si za tohle sama.
@wacinka no jo u kojeních je to jiné, většina je spíš závislá než hladová. Zapoměla jsem napsat že malá je na UM.
@Aviciii no právě je to asi lepší, než tak jak jsem to vyřešila já.
mně teď kamarádka doporučila knížku Každé dítě může dobře spát
ještě jsem ji nečetla, ale chystám se na to.
včera jsem si ji stáhla na uložto. Jí to prý na malého zabralo. Jenže víš popravdě, já jsem taková ta měkká maminka. Rvalo mi srdce, když jsem dcerku v roce učila usínat samotnou tak jsem to strašně těžce nesla protože samo plakala
@wacinka jéé, děkuji za inspiraci tak to si ji taky přečtu. Jo u kojeních je to težší hlavně odnačování od prsa. Znám to od kamarádky která se snaží odnaučit 8 měsíční od prsa v noci kvuli buzení. Taky jsem měkká na pláč. Málá přes den nechce usínat v postýlce a když jsem se snažila ji tam naučit tak to byli klidně i hodiny řevu.
@Aviciii píše:
@domča01 Já vím že má nárok ale chtěla bych se zbavit jednoho nočního krmení. To mě zajímá, nepotřebuji aby všichni psaly, je to miminko to má nárok na buzení. To vím taky.
Tak promiň, to ti ne poradím. mam taky kojenyho zavislaka. zrovna ted v sama doma mluví o spani-nespani dětí… ![]()
@domča01 jééééééééééééé víš jak jsi mě potěšila? ne že bych ti to přála to vůbec ne, ale spíš jsem ráda, že nemám sama takové závisláky.
@Aviciii třeba ti to pomůže, přes den taky malej nechtěl spát v postýlce, protože přes léto byl naučenej v kočárku, ale teď už usne i v postýlce, aspoń něco