3měsíční dítě spí na břiše

51
18.1.13 12:08

3 mesíčni dítě spí na břiše

Ahoj. Mám 3 mesíčni holčičku, která se už začala otáčet na břiško. Od té doby začala aj spát na bříšku. Všude jsem četla, že by kojenci mali spát na zádech, ale když malou otočím tak začne plakat a otáči se zas na bříško. V noci moc nechce spát, budí sa pravidelne co 3 hodiny o 9,12,3 a 6. Máte tiež nejaké skúsenosti co by som mala robiť, aby spinkala dlhšie??? A aby se mi netočila na bříško???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
31291
18.1.13 12:11

Na obojí by mělo pomoct zavinutí, pak se nehne, neotočí a často tak děti spí déle. Ale každý dítko je jiný, některý zavinutí milujou, některý si po pár dnech zvyknou a pak to funguje dobře, no a některý řvou jak tur…
zkus a uvidíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9090
18.1.13 12:11

@janulkalm s tím asi nic moc neuděláš, jedině ji zkusit dávat do spacího pytle, pokud ho bude tolerovat ale to je řešení na chvilku. My jsme to měli podobně, akorát trošku později, taky jsem malou pořád otáčela ale za pár dní jsem toho nechala, nemělo to smysl, to bych musela být celou noc vzhůru. V tomto případě bych určitě pořídila monitor dechu, pokud ho nemáte.
Co se týče spaní, tohle je u takových prcků celkem běžné, že se budí častěji, u nás byl ten interval buzení po 3 hodinách cca do půl roku, jen občas se stalo, že spala déle, takže to je podle mě normální…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
872
18.1.13 12:21

Interval 3 hodiny na kojení je v pohodě…

jinak mladej spal též na břuchu (od dvou měsíců) - a to jsem ho zavinovala. dala jsem si práci ho pozorovat, jak se mu to povede - funění, kroutění, vytáhnutí rukou - a že to fakt dřelo o tu látku - jakési rozkolébání se, otočení na bok, další funění (to z tej dřiny :) ), kolébání a lup na břicho a pak usnul. to pak můžeš motat do zavinovaček jako divá… :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7257
18.1.13 12:23

Dcera mi spávala na břiše od novorozence. Jinak totiž řvala a neusnula. Takže bych pořídila monitor dechu a nechala jí, proč jí takhle omezovat? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
175
18.1.13 12:23

Meli by spat na zadech, kvuli SIDS, ale nas prvni syn od narozeni nemohl usnout na zadech, tak jsem ho otacela na bricho. pred tretim mesicem se uz na bricho otacel sam. kdyz mu to tak vyhovovalo, tak jsem ho netrapila. na brichu spi obvykle deti dele a maji hluboky spanek, ale vydrz je jeste mala. druhy syn (4 mesice) se mnou spi v posteli, budi se kazdou hodinu. uz bych se „zhroutila“, kdybych k nemu mela vstavat tu kazdou hodinu:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7932
18.1.13 12:25

Já jsem prý spala na břiše téměř od narození, v postýlce i v kočárku :lol: spaní na zádech jsem odmítala… takže jak už tu někdo psal - pro jistotu pořídit monitor dechu a nechat ji :) pokud se tak dobře vyspí, tak si myslím, že to je lepší než ji pořád otáčet a tím ji budit :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7257
18.1.13 12:27
@lianah píše:
Meli by spat na zadech, kvuli SIDS, ale nas prvni syn od narozeni nemohl usnout na zadech, tak jsem ho otacela na bricho. pred tretim mesicem se uz na bricho otacel sam. kdyz mu to tak vyhovovalo, tak jsem ho netrapila. na brichu spi obvykle deti dele a maji hluboky spanek, ale vydrz je jeste mala. druhy syn (4 mesice) se mnou spi v posteli, budi se kazdou hodinu. uz bych se „zhroutila“, kdybych k nemu mela vstavat tu kazdou hodinu:)

Je to nějak doložené? Moc tomu nevěřím..Sice se to říká, ale doktorka mi říkala, že na bříšku klidně spát může už novorozenec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
51
18.1.13 12:28
@Mar__tanka1983 píše:
Na obojí by mělo pomoct zavinutí, pak se nehne, neotočí a často tak děti spí déle. Ale každý dítko je jiný, některý zavinutí milujou, některý si po pár dnech zvyknou a pak to funguje dobře, no a některý řvou jak tur…
zkus a uvidíš.

Ahoj tak sme spali do 2 mesiaca, ale teď už v zavinovačce nevidrží… Ona sa z nej vymotá… :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
175
18.1.13 12:31

@jannina1 ja si taky nemyslim, ze by to mohla byt pricina umrti, ale uz ve dvou porodnicich mi tim masirovali mozek. s lekarkami jsem se o tom nebavila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31291
18.1.13 12:33

@janulkalm tak jedině zavinout dle karpa, zadej do vyhledávače, vyjede ti postup - z toho se jen tak nevymotá ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
chatwenna
18.1.13 12:40

Ja teda reknu neco jineho, nez ti tady radi… Kdyz jsem byla mimino ja, tak se doporucovalo davat miminka na brisko. (jasne, medicina byla pozadu - ale uprimne znas nekoho, kdo zazil nahle umrti novoska?). Vojtisek na nem obcas spi taky. Krasne se vyprdi, odrihne si v noci po kojeni.. Hlavne pozor, at neni na prilis mekkem. Nechala bych ji tak..

• Citovat
  • Upravit
7512
18.1.13 12:56

@janulkalm Nerodíme kopie, ale jednotlivce. Každý dítě je jiný a jen proto, že se nevejde do tabulek ho do nich rvát je blbost. Pro klid duše dej monitor, jak tu psaly holky, ale nutit jí, aby spala „dle požadavků a doporučení moderní vědy“ je pitomost. Bude se akorát vztekat, protože jí to zrovna vyhovuje naopak. 3 hodiny je dobrý, může bý hůř. :D Vnímej co vyžaduje, ne co se kde píše a řekne. Ona ti dá najevo, co potřebuje a „domluvíte se“. A jestli to zrovna není akorát podle odborníků, tak není. Oni odborně nezkoumali 100% mimin, ale jen vzorek. ;) Já tu studii vyloženě nezpochybňuju, ale neznám nikoho v okolí, komu by miminko opravdu zemřelo na SIDS. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
607
18.1.13 12:57

Ahoj-Matyáš taky spinkal na bříšku, byl klidnější a spokojenej. Neměla jsem důvod, proč to měnit. Prostě jsme koupili monitor dechu a byl klid. A také jsme nikdy neměli problémy s prdíkama. A nějaké zavinování pomůže na chvilku, pak se stejně otočí sám. Leda bys ho balila do 2 let :-) Když se mu to tak líbí a vyhovuje, nech ho tak spinkat, ale s monitorem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4257
18.1.13 13:01

Proč by nemohla spát na břiše? Pro dítě je bezpečná spací poloha ta, do které se sama dostane. Takže pokud se sama na bříško otočí a je spokojená, tak bych to nelámala…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí