Spaní v postýlce nehrozí, jen autosedačky

325
20.1.13 06:40

Spaní v postýlce nehrozí..jen autosedačky

Zdravím vás.
Chtěla bych se zeptat všech zúčastněných na spánek jejich dětí a jak jsou staré..My máme jeden veliký problém a nevím co s tím. Mám dvojčata třítýdenní(kluky) a spaní v postýlce nám prostě vůbec nejde. Neustále v ní kňourají, křičí, vrtí se, jsou neklidní a nespokojení..Zato když je dám do autosedačky(tzv. vajíčka) ani je uhoupávat nemusíme a zaspí tam téměř ihned.Noci jsou šílené. Když jsou vc postýlkách, vstávám k nim doslova a dopísmene co 10 vteřin. Poslední tři noci už jsem to opravdu nedávala a spali ve vajíčkách abych se aspoň trochu prospala..Byla jsem chodící mátoha bez energie. Tohle si dovolit nemůžu, mám ještě další dvě malé dcery.
Nevím jaké to má řešení do budoucna ale pokud máte prosím nějáké tipy na dobré usínání pro mimča anebo co mám prostě udělat pro to, aby v té postýlce vydželi? Nejhorší je to po mlíku, kdy se kroutí kroutí(prdíky) a v postýlce se pak nedokroutí nikdy. V autosedačce hned. :roll: že by jim ta schoulená poloha vyhovovala a prdíky tím pádem trápily méně??
No postýlky jsou pro nás hlavně přes noc tabu :zed:
Budu vděčná za jakoukoli radu nebo tip, Edita :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
27264
20.1.13 06:55

Já osobně radím na autosedačku nezvykat. Určitě bych zkusila pevněji zavinout, aby se nemohli vrtět. Eventuelně maximálně pořídit kolíbku. Třeba ti holky poradí něco jinčího

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21655
20.1.13 07:01

Taky mě napadlo pevné zavinutí. a dáváš jim něco na ty prdíky? synovi hodně pomohly kapky biogaia

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5251
20.1.13 07:07

Tak já mohu také doporučit kapičky biogaia, zavinout a ještě se mi osvědčilo dát do postýlky kojící polštář a malou dát do něj. Měla pak omezený prostor kolem sebe a nevrtěla se.
Na autosedačky bych opravdu nezvykala, není to dobré pro záda. Jen to nejnutnější, co se projede, případně se dá na podvozek kočárku, ale celý den a noc by v nich rozhodně být neměli.
Jsou ještě maličcí. Nemůže Ti přijet pomoct třeba maminka? Nebo víc zapoj manžela, nebo ještě lépe oba

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14983
20.1.13 07:09

Autosedacka neni vhodna na zada, urcite bych je na ni nezvykala. Navic neni prodysna, tak se miminka budou dost potit. Urcite jim chybi brisko, takze bych zacala zavinovat. Nejlepsi je to do velke tetra pleny, zkus si vyhledat pevne zavinuti podle Karpa. On celkove popisuje nekolik metod, jak uspat miminko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
325
20.1.13 07:14

Holky, díky :) ale vše co mi radíte děláme a dáváme..to znamená pevně svážeme do zavinovačky, kapky proti prdíkům používáme sem tam, kakají moc pěkně a pravidelně..
Maminka mi pomoct nemůže jelikož není schopna :roll: to by bylo zas na jiné téma..ale nevím jak by mi měla maminka pomoct s tím, že mi nechtějí spát v postýlce :mrgreen:
Já zas slyšela že mimča v autosedačkách si připadají podobně jako v bříšku a že údajně už jsou dnes vyrobeny tak aby se jim v tom ta záda nějak extra neničila. Nevím co je na tom pravdy, nejsem výrobce. Ale ani tak by to nebylo řešení..v postýlkách prostě spát musí :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5251
20.1.13 07:28

@edit85 to je mi líto, že maminka není schopna. A nemyslela jsem to zle, spíš tak, že by Ti vzala děti třeba na procházku a ty by ses mohla na chvíli natáhnout a odpočinout si. Kolotoč kolem dvou miminek musí být záhul.
Dáváš je každého do své postýlky nebo oba do jedné? Jestli jsou každý ve své, tak je zkus dát k sobě, jak byli zvyklí v bříšku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
325
20.1.13 07:41

Lokynka- ne v pohodě já vím žes to myslela dobře :) díky i tak za rady, které už jsou ale bohužel vyzkoušené a nějak to nezabírá :?
Jsou ještě maličcí tak ven s nimi chodit do šestinedělky nechci, navíc bydlíme tu v moravskoslezském kraji na Ostravsku kde jsou neustále smogy a překročené hodnoty teď přez zimu tak ani nevidím nic pozitivního na tom, že by byli venku. Navíc u mě problém-přes den spát neumím, resp. potřebuji prostě ten kvalitní noční spánek. Reaguji totiž na každý šrumec. Já to potřebuji opravdu nějak vyřešit s tou nocí i když ono to vypadá že chci radu, na níž neexistuje snad reálná odpověď :roll: Dvojčata jsou opravdu jiná než jedno mimi :) když se jeden uklidní a vypadá to že bude snad konečně klid, začne druhý a pak si to zas prohodí, znamená to, že jsem ústavičně v jednom kole-bavím se pořád o nocích:),přes den je to lepší..
Jsou každý ve své postýlce, ze začátku jsem je zkoušela dát k sobě ale dlubali si do očí a pořád se strkali prstíky všude možně do obličeje a když jsem je dala na druhou stranu každého, tak pak když jsem jednoho brala z postýlky, druhého jsem budila. Takže jsou každý ve své a já už si zažila tolika cvičení nočního že jsem vstala i padesátkrát a to už vážně není sranda. Přes den se mi pak točila hlava, byla jsem zesláblá, podrážděná, na dcery už jsem náladu neměla vůbec a na jejich hraní si na kočičky a mňakání u toho jsem rostla a byla na ně agresivní a pak mě to mrzelo..jsou přece děti.
Takže to prostě vyřešit musím :) Teď momentálně jsou oba v postýlkách, jeden zázračně usnul a druhý tak křičí ale já nevím co s tím, tak ho nechávám pokřičet. Nemůžu je přece pořád nosit a zvykat dvojmo oba anebo v té sedačce nonstop když tam prospali celou noc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6956
20.1.13 07:42

A spinkaji dohromady? Nekdy pomuze kdyz jsou dvojcatka spolu, protoze jsou na sebe zvykle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
166
20.1.13 07:51

Syn ze zacatku taky odmital postylku, resila jsem to tak, ze jsem ho uhoupala v lehatku a kdyz zabral tvrde, prendala jsem ho do postylky. Kdyz spal lehce a pri prendavani se vzbudil, hold byl v postylce i s lehatkem (aby nebyl na zemi nebo lehatko odnekud nespadlo). Byl dost „blinkaci“, tak si myslim, ze mu ta poloha s hlavickou vys vyhovovala. A zada znicena nema :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
325
20.1.13 08:01

Meed-ano, mě taky dostkrát ublinknou hlavně když je nedám odbrknout..po mléku v noci hned třeba usnou tak si neodbrknou a když je dám do postýlky, začnou se vrtět a když je opět zvednu, ani tak si neodbrknou. V noci se jim to prostě nějak nedaří. U mě je problém s tím přendáváním z vajíčka do postýlky protože usnu okamžitě, ještě dřív než kluci tvrdě zaberou a pak k nim tím pádem nevstanu :,( Potřebuju dočerpat energii..Ale kolikrát jsme je přendávali i před den z vajíčka do postýlky a vzbudili se ihned :? anebo mě ještě napadlo nějak podepřít polštář v postýlce směrem zezhora dolů-podobně jak je autosedačka..jenže tolik polštářů nemáme :mrgreen: holky kdy ty prdíky a to kroucení u kluků zhruba končí? Kdy jste už měly klid? Já doteď znala jen holčičky. Kluky mám premierově :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Naima
20.1.13 08:22

Ahoj a zkusila jsi přímo kapky BioGaia? Pokud mají děti bolení, nemůžeš je dávat občas, musíš je dávat pravidelně, trvá to chvíli než zaberou a zatím zkus třeba Espumisan. Odchází jim větry pravidelně? Pokud ne, je potřeba je nechat pořádně vyprdět - nahřívací polštářek, poloha na bříšku, klubíčko, masírování bříška, cvičení s nožičkami atd.

Do autosedačky je opravdu nedávej, podívej se do manuálu výrobce tvé sedačky, jistě tam najdeš upozornění, že dávat výhradně při cestování a na nezbytně dlouhou dobu. Super trend, dávat ho spát do autosedačky či lehátka, sice ti pisatelka přede mnou napsala, že dítě záda zničená nemá, ale to může okomentovat, až tomu dítěti bude třeba třicet.

Koliky můžou mít jak holky, tak kluci a většinou odeznívají po 3. měsíci, kdy už se děti mnohem více pohybují a střeva pracují lépe.

• Citovat
  • Upravit
2398
20.1.13 08:25

Zkus vydržet s tím pevným zavinutím, ale opravdu pevným.
Já měla jen jedno, takže oproti Tobě poloviční práce, vím, že si potřebuješ odpočinout co nejvíc a volíš nejjednodušší cestu, ale já malého dala do tenkého povlečeného polštáře (ne do zavinovačky), a svázala starým klasickým povianem. Až jsem si říkala, že nezačne brečet. Ale vůbec, do polštáře si zamuchlal hlavičku a spal!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
325
20.1.13 08:33

Kapky biogaia stojí 700kč a ne každý si je chválí..nechce se mi investovat tolika peněz do kapek, které nejsou 100%-mám baby calm a ty nám taky vyhovují..
Přes den bříško masírujeme, v noci bych je nerada rozparádila protože pak trvá dlouho než zas zaberou..snažím se těm mimčům uzpůsobit noc natolik že je ani nepřebaluju, přebalím jen tehdy kdy se pokakají, čistě jen nakrmím, snažím se dát odbrknout(stejně nepomáhá) a hned se je snažím zas uspat, aby si zvykli, že je noc a tím pádem, že není doba na vedlejší aktivity…
Já dávala i dcery do autosedaček sice jen přes den ale byly tam častěji..Z mého pohledu(i z různých informací během života) je to více zdramatizováno(co se týče toho že by to tak vhodné nebylo)ale samořejmě je nerada vidím v těch vajíčkách spát v noci, přece jen postýlka je postýlka… :think:
Holky a nějákou radu jak je donutit v těch postýlkách spát? :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9622
20.1.13 08:33

Nemám radu ohledně spaní, u nás to byla taky katastrofa, ale jen v jednom a ani nevím, jak sem to přežila :roll:
Jen chci reagovat na tu autosedačku. Nám říkala rehabilitační sestra, že se jí otvírá kudla v kapse, jak teď vidí ten trend, že každej dá autosedačku na podvozek kočárku a takhle chodí s dětma na procházky. Že se v tom fakt ničí záda…
Jinak přeju, ať se to brzo zlepší :hug: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401