Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Můj nespí vůbec pokud nejedem někam autem
Chodí spát mezi 8-9 a budíček 7-8 a spí celou noc
Malá vstává kolem 6, v noci se budí po hodině, někdy po dvou, já sama spím tak 3-4 hodiny za noc, kolem poledne spí 45-60minut, dle mě to stačí, jo a tak jednou do týdne už nespí v poledne vůbec
a usne až v osm večer
![]()
spávat chodí v 8 nebo v 9 večer…dřív neusne.
Vstává mezi půl sednou a sedmou. Snídáme společně s brácho okolo osméé. Pak jdeme ven ) buď ven jako ven nebo nějaké kroužky jako plavčo, yamaha). V poledne polévka, oběd. Spát teď chodí až dýl (14hod), protože dělá strašné zcény při usínání, pokud není úplně totál. I my to vyhovuje, protože i starší usíná později. Spí podle toho, jak chci. Ona se prostě budí každých 20 minut a musím si vedle ní lehnout. Takže když už se mi nechce, tak na ní hejknu, že nejdu a ať přijde ona. takže spí 40 min až 2 hodiny. Dáme sváču. A jdem ven, to už jen na chvíli, nákup, pošta nebo krátká projížďka na bobech po okolí. Tak půl hodina. V půl sedmé obvykle večeře. Chodí spát okolo půl deváté. v noci 1-2 čurá, jinak obvykle už spí bez dalších probuzení.
U nas vstavacka cca 7.00, spanok okolo 2hod na obed a zaspavacka vecer 20.30. Kazdu noc sa zobudi 7-10× ![]()
Vstáváme, když nevedu staršího do školky, kolem 7.30-8.00.Po obědě máme problém se spaním, to s ním jdu když tak na procházku v kočáře a to většinou usne. Večer chodí spát do té osmé a spí celou noc bez buzení. Sem tam noční hysteráček.
Mám teda 16měs. přes týden vstává 7:15 (budíček vedeme starší do školky)
Když vstane dám ji na nočník a dostane jogurt nebo kuličky z mlékem na snídani, pak vyčistit zuby, pak ji obleču dám do kočáru, starší se sama mezi tím obleče a nachystá a jdeme do školky. Cestou ze školky chodíme na okolo přes město, sní si banán po cestě nebo musíme jít nakoupit na vaření a pak před 12h dostane plný talířek polévky, pak ji položím do kočáru nebo teď častěji na sedačku v obýváku a pustím ji rádio do 5min. sama bez uspání usne. Probudí se mezi ve 14h dostane hlavní oběd, obleču a utíkáme do školky, cestou ze školky koupím koláč tvarohový a svačí, sní si nějaké ovoce a jak dojdeme dom hraje si se sestrou v pokoji vymýšlí lumpárny
, mezi tím chce zas něco sníst a v 17:30 je jdu koupat, jak je namydlím opláchnu tak čtu pohádku, říkanky. Pak je postupně zpracuju do pyžama, z koupelny vylezeme nějak po 18:30 tak se navečeří chvilku se dívají obě na pohádky pak si vyčistí zuby a ve 20h ji položím do postýlky a ráno naschledanou ![]()
O víkendu, když nezvoní budík, tak se budí sama a křičí mamí, mamí, Melí, tatí, aby jsme ji vytáhli z postýlky ![]()
Tak co si já ještě amatuji tam mi malá spala po obědě bdu hodkui nebo vůbec ![]()
Dcera 19m vstává cca v 7h, spát chodí v 21:15 tak. Spí celou noc většinou, tak jednou brekne na dudlík. Přes den spí po obědě, tak cca od 13h do 15h, většinou 2h. Pokud psí dýl, tak jí budím, nešla by pak večer spát ![]()
Syn 18m, budíček tak kolem sedmé ale to cca, dopo si hrajeme, tak na desatou jdeme ven (vařeno mám den dopředu), takže si to můžu dovolit, přijdeme, najíme, to je tak v 11 a už chce hrozně spát takže ukládám, někdy si tam vykládá a usne třeba až ve 12 ale někdy fakt hned a spí tak 1-1,5 hodky a do večera pak mám co dělat s ním, je už pak hrozně unavenej, takže koupání v 18:00 a šup do postele a zase jako dopo, buďto usne hned a nebo i třeba až v půl osmé, většinou si tam ale kecá takže to nikoho nijak neobtěžuje. Jinak je závislý na dudlíku a v noci i na mlíku, budí se tak 3-4 za noc když je dobrá noc
.Musíme odbourat to mlíko na noc no…a to bude mazec
Malá má sice 15 měsíců, ale ráno se budí 7,30-8,00 na mlíčko, pak si zdřímne dopol, odpol a po 18 té hod jde spát, spí až do rána…někdy dá jen spánek po obídku ![]()
Tak mě v tomhle věku vstávala mezi 8 a půl 9, po obědě od 1 do 3, večer chodí v 8. Teď je jí 2,5 a režim má stejný. Nechápu jak někdo můžete tolerovat buzení co hodinu. Dostala by z avyučenou, nebo bych si jí nevšímala.
Ahoj, tak nám je 19 měsíců, vstáváme mezi 6:30 až 7:00, obídek máme v 11, pak jde v 11:30 chrupat a většinou si dá tak hoďku max. hoďku a půl, no a koupání máme po půl 7 a spát chodíme v půl 8, to většinou usne do čtvrt hoďky, spíme jakžtakž celou noc…
Tak to jsme ještě dobrý. Malá chodí spát v půl 8 a vstává v púl 7.Spí celou noc. A pak chodí v poledne. Spávala až 3 hoďky ted dá max.1 a půl…
Syn 18m, vstává mezi 7:30-8:30, kolem 13h se před spinkáním přijde pochovat a při tom usne, dám ho do postele a spí 1,5-2h. Večer jdeme kolem 21h do ložnice, ale tam si ještě hraje nebo s námi kouká na telku nebo si čteme, pouštíme písničky v tel a kolem 22h usne. Někdy i později.
Ahojky..chci se zeptat jaký mají režim vaše děti v 18 měsíci?
Jak ráno vstáváte a jak spinkají kolem oběda? Malá mi chrupe po obědě jen hoďku což se mi zdá málo. Ráno vstává mezi 6-7
Spinká celou noc
Děkuji za odpovědi a pěkný den přeji
P