Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj
Vstávání kolem půl 8 ráno, po obědě si malá tak na hodinku zdřímne, v půl 7 koupání a mezi půl 8 a půl 9 večer jde hajat a spinká celou noc.
Muj malej (17 mesicu) chodi vecer spat o pul osme, usne pekne, protoze u prsa. V noci se mi pak budi tak 3× na kojeni. Do nedavna to bylo jenom 2×, ted se to nejak zhorsilo.
@Kulišanda „Nechápu jak někdo můžete tolerovat buzení co hodinu. Dostala by z avyučenou, nebo bych si jí nevšímala.“ - to je nesmysl, tak to nefunguje. Kdyz si maleho zkusim v noci nevsimat, tak je schopnej rvat a rvat dokud to prso nedostane. To je lepsi ho proste nakojit a zas dat spat. Vyrvat ho nenecham. A dostat za vyucenou???
Proto, ze nemuze spat??? U nas je problem diky tomu kojeni a ja mu proste nevysvetlim, proc nekdy nakojim a jindy odmitam (protoze se podle me probudil moc brzo). No tak radsi holt nakojim znovu…
Rano se budi kolem pul sedme. A pak jde spat kolem jedenacte, pul dvanacte a spi jak kdy, nekdy pul hodky, jindy hodinu a pul.
@Easinka Kvůli tomuto jsem kojení ve 14m odbourala, mám nárok na nepřetržitý spánek.
Vstává mezi 6:30 - 8:00. Po obědě jde spát mezi 13:00-14:00 a spí 1-3 hodiny. večer chodí spát ve 20:00 a spí celou noc. Spí sama v pokojíčku, usíná sama a je kojená.
My vstáváme okolo 8.00.
Snídá až kolem 9.00, pak jdeme ven nebo si hraje doma.
Okolo 12.30 jde spinkat, spí 1,5-2 hod. Vyjímečně ménně.
Oběd má kolem 16 hod.
Večeři v 19 hod.
Spát chodí po 20.00, spí celou noc.
Tak jasne ze sa mala budi kvoli mliecku. Ale odstavit kvoli tomu nehodlam. Jako, mam ju za to zbit
? Alebo nechat revat kym sa nezadusi? To je proste podla mna spatne, nemam to rada a nikdy to praktikovat nebudem. Ved ona sa raz nauci…Ked bola mensia budila sa aj kazdych 20 minut kazdu noc, takze tak 20× za noc sme boli hore. Takze sa to zlepsilo
Syn (2,5 roka) mi plne kojeny spi celu noc od jeho 2m mimochodom
Malá 17 měsíců, vstává mezi 7,30-8,00, v 8,30 snídaně, pak jdeme ven, svačí venku, návrat ve 12,00, oběd 12,30, pak si chvíli hraje, kolem půl druhé jde spát unavená, spí cca 1-2 hodiny, mezi 16-17h svačinka, když je hezky jdeme ještě ven, nebo už jsme doma a já vařím, uklízím.., přítel už je doma z práce a hraje si s ní
V 19,00 večeře, pak koupačka mezi 20-20,30 jde spát, spí celou noc
(časy jsou +- jak nám to výjde
)
@Easinka píše:
Muj malej (17 mesicu) chodi vecer spat o pul osme, usne pekne, protoze u prsa. V noci se mi pak budi tak 3× na kojeni. Do nedavna to bylo jenom 2×, ted se to nejak zhorsilo.@Kulišanda „Nechápu jak někdo můžete tolerovat buzení co hodinu. Dostala by z avyučenou, nebo bych si jí nevšímala.“ - to je nesmysl, tak to nefunguje. Kdyz si maleho zkusim v noci nevsimat, tak je schopnej rvat a rvat dokud to prso nedostane. To je lepsi ho proste nakojit a zas dat spat. Vyrvat ho nenecham. A dostat za vyucenou???
Rano se budi kolem pul sedme. A pak jde spat kolem jedenacte, pul dvanacte a spi jak kdy, nekdy pul hodky, jindy hodinu a pul.Proto, ze nemuze spat??? U nas je problem diky tomu kojeni a ja mu proste nevysvetlim, proc nekdy nakojim a jindy odmitam (protoze se podle me probudil moc brzo). No tak radsi holt nakojim znovu…
Tak dcera (17m) má režim úplně na nic…Vstává kolem osmé ráno a odpo usne až kolem páté, spí cca 2 hod. kdy asi 3× k ní musím jít. Pak je samozřejmě vyspaná, tak bantuje…usne pak až zase kolem desáté. V noci 2× mléko a asi pětkrát jen tak pláč. Už je toho moc, tak na to kňourání přestávám reagovat…Kdyby jsme měli pokoj navíc, jdeme spát s manželem tam, ale bohužel to nejde.
@Kulišanda : Tak to bys potřebovala na zkoušku jedno z našich dvojčat
. Je jim 23m a ten jeden je schopnej v noci vstávat kolem 1h a znovu odpadne ve 4h. Nejsou kojený. Pokud jsme ho nechali, tak byl schopnej řvát i 3h a k tomu se poblejt. Teď už tak neřve, ale vzhůru je furt. Musíme znovu nasadit homeo. Chtěla bych radu, jak bys to řešila? Myslim, že by dal za vyučenou tobě
. Do roka jsme nespali dýl jak 3h v kuse a doteď to není o moc lepší a nic na něj nefunguje, ani doktoři neporadili. Buď ráda, že tvoje dítko si dá říct…
@teta 278 píše:
@Kulišanda : Tak to bys potřebovala na zkoušku jedno z našich dvojčat. Je jim 23m a ten jeden je schopnej v noci vstávat kolem 1h a znovu odpadne ve 4h. Nejsou kojený. Pokud jsme ho nechali, tak byl schopnej řvát i 3h a k tomu se poblejt. Teď už tak neřve, ale vzhůru je furt. Musíme znovu nasadit homeo. Chtěla bych radu, jak bys to řešila? Myslim, že by dal za vyučenou tobě
. Do roka jsme nespali dýl jak 3h v kuse a doteď to není o moc lepší a nic na něj nefunguje, ani doktoři neporadili. Buď ráda, že tvoje dítko si dá říct…
Tak to je mi líto, opravdu nevím…Ale v něčem bude chyba…Ve stavě, v režimu, v neuspokojení nějaké potřeby…Normální to podle mě není. Už mluví? Co ti řekne, proč pláče? jestli chceš, pošli mail, mohu ti zaslat takovou knihu o spánku, mám jí od doktorky. Je ve slovenštině, ale moc pěkná, spoustu příběhů a rad, jak to přirozeně řešit.
A co jí režim předělat? Ráno vzbudit v 7? Nebo nedávat po obědě vůbec, aby chodila večer spát normálně? Já jsem ráda, že si večer s manžou pustíme film, můžu uklízet, nebo se učit do školy. Představa že ještě v 10 řešim děti mě děsí…
@Kulišanda Chystám se na to, protože mě to už takhle nebaví. Chci mít večer už klid, přesně jak píšeš. Po obědě nespí, je čilá a až kolem té páté odpadne, nevydrží dýl, třeba aspoň do šesti, aby pak už spala jako do rána. Zkoušela jsem různé finty, ale je už tak unavená, že usne kdekoliv a při čemkoliv.