Špatný spánek téměř 12měsíčního kojence

24
22.1.13 10:10

Špatný spánek téměř 12měsíčního kojence

Ahoj holky, ráda bych se zeptala jaké máte zkušenosti se spánkem dětí. Malá již spala od 7 do 10 měsíce téměř celou noc, v 10.měsíci nastala změna, budí se tak 2krat a jinak než mlékem ji neuspím. Myslím že hlad by mít neměla. Po měsící a půl jsem z toho již unavená a opravdu nevím jak ji to odnaučit. Zkoušela jsem ji nechat být, ale bydlíme v bytovém domě, takže nechat ji vyřvat kvůli sousedům nemůžeme. Díky za rady Lucka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Run
20807
22.1.13 10:14

Já teda kojím, vyřvávat nenechávám - kojila jsem co dvě hodiny i v noci a teď se to zlomilo samo (je jí patnáct měsíců) najednou začala spát tak 5 hodin v kuse.. Jinak když jí rostou zuby, tak je to pořád děs běs..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14090
22.1.13 10:17

Dudel nepomáhá? Asi si zvykla na to, že to mléko dostane a tak ho vyžaduje. Zkusila bych pochovat a položit zpět do postýlky a takhle to klidně párkrát opakovat, v 10měs to jistě nebude hlad, ale pokud se ti budí „jen“ 2× za noc tak buď ještě ráda. U nás se spalo celou noc téměř furt a v posledních téměř dvou měsících vstáváme pomalu co hodinu :zed:
Držím palečky ať se to brzy srovná :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24
22.1.13 10:22

Dudlík, čaj ani voda bohužel nepomáhá. Říkám si že dvakrát za noc není ještě tak hrozné. Nechápu jak se to u dětí tak rychle změní- ze spícího dítka se vyklube nespavec…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1137
22.1.13 10:25

Pokud jí dost a myslíš, že nemá hlad, zkus ji odbýt vodou. Někde jsem to četla, že děti to jen zkoušejí, nebo si zvyknou, že mléko dostanou, ale když ji dáš cucnout vody, kvůli které nebude stát za to brečet, tak že toho nechá :lol: Náš malý taky zlobil ještě kolem roku, budil se čím dál častěji. U nás to bylo ale tím, že jsme spali všichni i se starší dcerkou v jednom pokoji a navzájem jsme se rušili. Jak jsme je dali do vlastního pokojíčku byl klid, ale taky jsem mu nejdříve dávala cucnout mléka :zed:, které už pak nechtěl a dudlík jsme už v roce neměli.

Příspěvek upraven 22.01.13 v 10:30

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14090
22.1.13 10:26

@MiBe joo to mi povídej, já měla doma 15měsíců šípkovou Růženku a teď mám ďáblíka a to ze dne na den :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1137
22.1.13 10:29
@MiBe píše:
Dudlík, čaj ani voda bohužel nepomáhá. Říkám si že dvakrát za noc není ještě tak hrozné. Nechápu jak se to u dětí tak rychle změní- ze spícího dítka se vyklube nespavec…

A jdeš tam hned jak začne brečet, nebo chvilku počkáš? Já vím, že píšeš, že vyřvat ji nemůžeš nechat, ale nechodila bych hned, vím, že to tak některé maminky dělají. Já jsem nikdy nemusela nechávat vyřvat, i když jsem tam hned nešla tak malý to po 5, max 7min. vzdal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
22.1.13 10:32

Tak naše malá to dělá nonstop od narození, vstává po hodině, teď aktuálně po dvou hodinách, je to na hlavu, už jsem jí před měsícem sebrala prso, prý si zvykne a nebude mít potřebu vstávat, tak houby, co s tím nevím, kdyby to trvalo chvilku, já už takhle nespím přes rok. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24
22.1.13 10:33

Jdu tam tak do 5 minut, asi to zkusím prodloužit. Přijde mi, že dokud se nenapije, tak toho nenecha. Voda ani caj ji bohuzel neuspokoji. Chci nekam odjet a tam ji zkusit nechat treba pul hodky byt, snad to po par dnech vzda..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5459
22.1.13 11:26

Ahoj MiBe, zažila jsem něco podobného.
dcera od čtvrtého měsíce spala celou noc, jen výjimečně se vzbudila. Ale v určitém věku se opět začla budit jednou i dvakrát za noc a neuspalo jí nic jiného než mléko, zkoušela jsem i čaj, někdy zabral někdy ne. Po nějaké době se to zase srovnalo a spí celou noc. nevím jestli v tomto období můžou mít růstový spurt :think: klidně by mohly zlobit i zuby. Nelámala bych to přes koleno, když jí mléko uspí, tak bych to tak nechala, sama se přestane budit.
Jinak já jsem ještě po večeři dávala flašku mléka, aby se malá „dorazila“ a nebudil jí hlad, většinou to i hodinu po večeři vypila celé ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1865
22.1.13 11:34

@terinka4444 Máme to stejně! Od narození syn nespal nikdy víc než dvě hodiny v kuse, když byly zuby, tak se budil po hodině. Uspávala jsem ho prsem. Ve 14. měsíci jsem mu prso sebrala, že se naučí spát a nebude se budit. Houby, budí se pořád ve stejném intervalu, je mu 17m pryč. Navíc teď bez prsa v noci spí jen cca 7 hodin a hoďku přes den, je to příšerný, už uvažuju i o medikaci.
Ale co jsem slyšela, tak to je extrém, většina dětí si po pár dnech zvykne spát bez mléka, ale nějaký ten pláč tam vždycky bude. Zakladatelko, radím oběhnout sousedy, vysvětlit a malé mlíčko nedat. Už kvůli tomu, že se pak dětem strašně kazí zuby.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24
22.1.13 11:55

Dekuji vsem za rady, jeste tomu dam mesic a pak zkusim udelat razny rez a mleko nedat :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5459
22.1.13 12:11

Ještě ti můžu poradit levandulový polštářek nebo pytlík, je dobrá pro lepší spánek, také se dělají levadulové oleje třeba do koupele. a taky je dobrý čaj z meduňky.
Jinak můžeš zkusit vypozorovat, jestli to třeba nemá souvislost s nějakou denní aktivitou. Když mají moc nových vzruchů přes den, tak v noci špatně spí, můžou mít špatné sny. stačí jen nějaká příhoda kdy se rozbrečí a už může špatně v noci spát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
22.1.13 15:21
No to jsi mě vyděsila, Kamce jsem ho sebrala před měsícem, budí se nadále stejně, jen místo rychlého podudlání a opětovného zalehnutí mám hysteráky, jsem doufala, ýe zvítězím a že ji to přejde, do 17-ti měsíců nevydržím :zed: Ještě jí rostou stoličky, tak to stojí za to :zed:
@Manticora píše:
@terinka4444 Máme to stejně! Od narození syn nespal nikdy víc než dvě hodiny v kuse, když byly zuby, tak se budil po hodině. Uspávala jsem ho prsem. Ve 14. měsíci jsem mu prso sebrala, že se naučí spát a nebude se budit. Houby, budí se pořád ve stejném intervalu, je mu 17m pryč. Navíc teď bez prsa v noci spí jen cca 7 hodin a hoďku přes den, je to příšerný, už uvažuju i o medikaci.
Ale co jsem slyšela, tak to je extrém, většina dětí si po pár dnech zvykne spát bez mléka, ale nějaký ten pláč tam vždycky bude. Zakladatelko, radím oběhnout sousedy, vysvětlit a malé mlíčko nedat. Už kvůli tomu, že se pak dětem strašně kazí zuby.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí