Nemůžu usnou, narkolepsie, poradí mi někdo?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
493
25.1.13 09:51

Večer nemůžu usnout

Ahoj maminky,

jdu si prosím pro radu.. Večer nemůžu vůbec usnout.. padam na hubu jsem uplně vyřízená, ale když lehnu do postele nemůžu usnout, po chvilce mě vždy začne bolet hlava… :(
chodim spat kolem 22.. a usnu až kolem 1-2.. a kolem 2-3 se mi budi mala pak co hodinu.. tažke toho už pak nenaspim vubec nic..

toto už trva minimalně týden.. zkoušela jsem večer pít medunku.. ale nic..

máte s tím některá zkušenost?

Děkuj moc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1165
25.1.13 09:57

A nejsi moc přetažená? Nemáš úzkosti? Může to mít opravdu mnoho příčin..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
493
25.1.13 09:59
@Mamango píše:
A nejsi moc přetažená? Nemáš úzkosti? Může to mít opravdu mnoho příčin..

Přetažena asi budu.. protože každé ráno mě pak když vstavam boli hlava :( mala se poslední 3 měsíce budila co 2 hodiny i po usnutí.. a to ji je 9 měsicu..
ale nevim co s tím no :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4200
25.1.13 10:08

Tak já měla něco podobného. Mě pomohlo leda přeházet starost o malého odpoledne na chlapa a jít si lehnout odpoledne. Klidně nespat a číst knížku, ale prostě být v klidu jen sama. Praktikovala jsem týden a dobrý. No a když cítíš, že jsi fakt unavená, tak to tak udělat kdykoli a hodně pít samozřejmě. Malý se mi budí od konce šestinedělí co dvě hodiny v noci, takže chápu, jaké to je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31272
25.1.13 10:57

Já si v době, kdy se malej v noci budil co hodinu, chodila lehnout odpoledne, když šel spát on…jinak bych nepřežila, ty dvě hodinky denně mě zachránily.
Někdy sem si šla lehnout i dopoledne, né třeba spát, ale natáhnout se na gauč a tupě zírat na telku.
Domácnost nedomácnost, však ono se to chvíli nepoprdí
;)

I dneska to tak občas praktikuju, že si odpoledne dáchnu tu hodinu a půl, co malej spí. Přítel si ze mě dělá srandu, že co prý budu dělat, až budu muset zase do práce :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4760
25.1.13 12:10

Tim jsem si taky prošla… měla jsem to z nervů… malej se pořád budil, v hlavě milion věcí a nešlo usnout a nešlo…
zkus si večer půl hodiny před spanim jen tak lehnout na gauč, vypnout televizi a jen tak relaxovat nebo třeba číst nějakou lehčí literaturu, k tomu si klidně udělej ten meduňkovej čaj… prostě mít půl hodiny před spanim klid a ticho…
případně zkusit koupit nějaký tabletky na podporu spaní s melatoninem…
to mně osobně pomohlo…
hodně zdaru! :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
493
25.1.13 13:03
@Oter píše:
Tak já měla něco podobného. Mě pomohlo leda přeházet starost o malého odpoledne na chlapa a jít si lehnout odpoledne. Klidně nespat a číst knížku, ale prostě být v klidu jen sama. Praktikovala jsem týden a dobrý. No a když cítíš, že jsi fakt unavená, tak to tak udělat kdykoli a hodně pít samozřejmě. Malý se mi budí od konce šestinedělí co dvě hodiny v noci, takže chápu, jaké to je.

Other a maly se ti budi i ted co 2 hodiny? na měřítku vidím, že mu je dnes 9 měsícu. a to se budi na kojeni?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
493
25.1.13 13:05
@Mar__tanka1983 píše:
Já si v době, kdy se malej v noci budil co hodinu, chodila lehnout odpoledne, když šel spát on…jinak bych nepřežila, ty dvě hodinky denně mě zachránily.
Někdy sem si šla lehnout i dopoledne, né třeba spát, ale natáhnout se na gauč a tupě zírat na telku.
Domácnost nedomácnost, však ono se to chvíli nepoprdí ;)I dneska to tak občas praktikuju, že si odpoledne dáchnu tu hodinu a půl, co malej spí. Přítel si ze mě dělá srandu, že co prý budu dělat, až budu muset zase do práce :mrgreen:

Jo to by mi bodlo si odpoledne lehnout.. jenže mi mala spi jenom 30 min.. jednou dopoledne a jednou odpoledne.. a to většinou jdeme ven.. :( a manžel když přijde z práce tak si chce odpočinout… doufam, že se to spani male v noci trošku zlepší

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4200
25.1.13 13:08
@veruka85 píše:
Other a maly se ti budi i ted co 2 hodiny? na měřítku vidím, že mu je dnes 9 měsícu. a to se budi na kojeni?

On je od narození na UM. Od konce šestinedělí se budí co dvě hodiny v noci na mléko. Je to vysilující, ale on jinak přes den moc nepije, v noci se nedá ošidit čajem a když mu mléko nedám, tak dokáže břečet do té doby, než to mléko dostane. Pak ho vypije a spí během minuty. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
493
25.1.13 13:44
@Oter píše:
On je od narození na UM. Od konce šestinedělí se budí co dvě hodiny v noci na mléko. Je to vysilující, ale on jinak přes den moc nepije, v noci se nedá ošidit čajem a když mu mléko nedám, tak dokáže břečet do té doby, než to mléko dostane. Pak ho vypije a spí během minuty. :nevim:

TAk to jako by jsi psala o naší malé.. taky přes den moc nepije.. trochu příkrmu sní.. ale kojeni moc nechce.. no a pak v noci.. pije jak divá.. posledních pár noci to spani trošku protahla.. ale někdy se taky budi celou noc co ty dvě tři hodky.. a nad ranem už i častěji.. je to mazec.. doufam, že to brzo přejde..
každy mi ale říka, že budu muset přestat kojit.. a prostě v noci nedat.. nechat vyřvat.. ale to ja nedam..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4200
25.1.13 13:50

@veruka85 - když ono je to těžké. Já jsem vydržela no nechat vyřvat 14 dní, jak mi řekla doktorka, ale zrušil jenom jedno mléko kolem deváté. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
283
25.1.13 14:15

Ja jednu chvili take nemohla usnout, protoze jsem premyslela, kdy se mala uz vzbudi. Tak jsem zacla hrat na mobilu tetris a oci se unavily a ja usla ani nevim jak. Nyni to zvladam jiz bez hrani :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8.10.20 13:44

Vyčerpaná, ale nemůžu usnout

Ahoj, prosím o vaše zkušenosti. Jsme na mateřské, dítě mi spinká v noci pěkně, o to nejde. Ale já nemůžu večer vůbec usnout. Usínám někdy hodinu, někdy i tři, nebo čtyři hodiny. Začíná to být opravdu problém. Vadí mi vše. Nedej bože když partner zachrápne, nebo zafuní. Kávu k večeru vůbec nepiju. Ani sex před nepomůže. Chodím si naschvál lehat brzo, ale to nepomáhá. Myslím, že je to už psychického rázu, prostě lehnu a strašně se snažím usnout a nejde to. Hlavou mi projíždí strašně moc myšlenek, kterých se nemůžu zbavit. Zažil někdo něco podobného a co pomohlo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
860
8.10.20 14:00

Tak v tomto případě to bude hlavně o té psychice, protože se na to moc soustředís. Poradila bych klasiku. Nechoď spát tak brzo. Ulehej každý den přibližně ve stejnou dobu. Před spaním dobře vyvetrej, vypij mléko s medem, přečti si nějakou knížku, hlavně nebuď na mobilu, ani na žádném médiu, které tě rozptýlí a navodí myšlenky k přemýšlení. Můžou pomoci i bylinky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21091
8.10.20 14:10

@Paní Vašnostová Můžeš zkusit bylinky, samozřejmě žádné modré světlo, knížku, procházku. Na mě třeba fungují meditace a relaxace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí