Termoprádlo na spaní do pytle - 3leté dítě

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
27305
29.1.13 21:06

Termoprádlo na spaní do pytle - 3leté dítě

Ahoj maminky,
prcek spí od svého půlroku ve spacím pytli, je tak zvyklý a já neřeším odkopanou peřinu, ted má tri roky dva měsíce. V poslední době se ale zhoršuje jeden problém :? Když ho cca 45-60 minut po usnutí kontroluji, má pyžamko na zádech vlhké, mezi lopatkami je mokrý, vlásky jak z rybníka. Musím vzbudit a převléct a utřít… někdy za hodinu znova :zed: spí v pytli nahoře bavlna, uvnitř fleece, v pokoji je cca 21.5 stupne. Když snížím teplotu, tak má zas studené ruce až k ramenům, vylézají z pytle. Má na sobě jen bavlněné pyžamko - triko s dl.ruk., spodky, bez ponožek.
Přemýšlím, jak to vyřešit v rámci pytle (mmch, šitý na zakázku, do běžných se pochopitelně už nevešel :-) ), pod peřinu ho rozhodně dávat nebudu. Napadlo mě termoprádlo :think: :think: :think: nemáte zkušenost? Věřím, že to vlhkost odvede od těla, ale nezůstane to pak vevnitř na tom fleecu? Jakože bude mít prostě mokrý zevnitř ten pytel třeba? :nevim:
Nebo jak to pocení pořešit? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
12262
29.1.13 21:10

Neumím si představit dát děcku termoprádlo na spaní! ani já bych v tom nespala. můž vědět proč jsi tak zásadně proti peřině?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27305
29.1.13 21:12
@martulkasloník píše:
Neumím si představit dát děcku termoprádlo na spaní! ani já bych v tom nespala. můž vědět proč jsi tak zásadně proti peřině?

protože spí skoro celopu noc odkopaný, nevzbudí se a k ránu je jak kus ledu. Nestojím o permanentní rýmy ani o proběhané noci s přikrýváním a dolováním peřiny z pod dítěte = vzbudí se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6956

Jejda, kdyz ho jeste nacpes do termopradla tak se ti upece. 21.5 stupne je na spani az moc. Pytle jsem nasla i s rukavama pro velke deti. Ale to pradlo bych fakt nedavala, studene ruce neznaci ze je mu zima. Mam rocni a v pokoji ma 19-20 stupnu, bavlnene pyzamko a bavlneny pytel a je to v poho :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81477

Flís je na pikačku, v tom se potit bude. je neprodyšnej. dala bych vlněné triko,, to je teplé, prodyšné a vlhké nestudí, dobře absorbuje vlhkost. A pytel vyměnila za jiný materiál.
Se současným pytlem, poud nechceš měni, mi nic nenapadá. ikdyž dáš pod flís cokoli, tak to sice vlhkost odvádět může, ale neni kam. leda dát funkční prádlo, na to bavlnu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1915
29.1.13 21:14

Dala bych ho spát pouze v bodycku (vlastne jemu jsou uz tri),tak navrhuji trenyrky a pyzamkovou mikcu (slabsi).. nebo mu porid klasickou nocni kosilku pro kluky, tricko s dlouhym rukavem… zkratka hole nozicky, prdku v trenkach…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3627
29.1.13 21:15

Maru, flees nesaje pot, ne nadarmo se z něj dělají svrchni gaťky na látkování, pokud se nepletu, a chápu ten pytel, já bez něj taky malého spát dát nemůžu. Spí v tílku, bavlněným pýžu a ok, ale Tom na to pocení asi trpí i tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6956
29.1.13 21:15
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27305
29.1.13 21:17

Ale jakto že se to děje až posledních pár týdnů, když v tom samém pytli spí už přes půl roku? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3627
29.1.13 21:20

A není to tou nemocí/nachlazením? nepije víc? o to víc se třeba potí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10351
29.1.13 21:21

A co ho přioblíct, třeba triko s dlouhým, na to s krátkým, ponožky, kaťata a postupně ho naučit se přikrývat? Naučit se to stejně bude muset :nevim: Dceru mám mladší a přikrývá se několik měsíců, tak by to zvládnout moh, nebo budeš muset jednou nechat šít pytel vel 180cm :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
711
29.1.13 21:22

Zaprvé bych snížila teplotu v pokoji na cca 19°C. Za druhé bych do pytle dala jenom svrchní část oblečení, tak aby měl zakryté jenom ruce, ostatní má stejně v pytli. S pytlem neporadím, můj prcek v něm spal dvě noci a poté se ho naučil rozepínat a dokud ho nerozepnul, tak neusnul. Jinak mám 15 měs. prcka, ten spí pouze v overalu i s nožičkama a sem tam přikrytý peřinou. Většinou si lehá na ní, pak přes něj přehodím jenom deku. Spí takhle od mimča a nikdy nebyl nastydnutý. Tam kde spí má 19 a méně stupnů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27305
29.1.13 21:22
@Ewule0712 píše:
A není to tou nemocí/nachlazením? nepije víc? o to víc se třeba potí.

Nepije víc. Horečky už nemá, spíš naopak, je ted nějakej studenej pořád :-) a kupodivu s horečkama se nepotil, od té doby, co opadly, ho furt převlíkám :zed: :zed:
Je to možný, když tak o tom přemýšlím, tak je potivej hlavně posledních 14 dnů :think: :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7725
29.1.13 21:24

Já mám tento spací pytel http://www.fler.cz/…6-80-2337693 je to bavlna, ale malá v něm spí i pod peřinou, teda ze začátku noci, pak už cestuje po posteli, má to jedinou výhodu že prostě nemá odkrytá záda.

EDIT: dole zapínám jen dva druky, nohy jí dávám ven.

Příspěvek upraven 29.01.13 v 21:25

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27305
29.1.13 21:24
@zuzouš píše:
A co ho přioblíct, třeba triko s dlouhým, na to s krátkým, ponožky, kaťata a postupně ho naučit se přikrývat? Naučit se to stejně bude muset :nevim: Dceru mám mladší a přikrývá se několik měsíců, tak by to zvládnout moh, nebo budeš muset jednou nechat šít pytel vel 180cm :mrgreen:

a jak se učí dítě přikrývat? 8o 8o jako vzbudit ho, vysvětlit, že je odkopaný, aby se přikryl? 8o to si neumím představit, jak chceš naučit děcko přikrývat uprostřed noci, když se nebudí.
On normálně pod peřinou usne, ale při prvním převalení skončí na ní a šlus.

Příspěvek upraven 29.01.13 v 21:25

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401