Termoprádlo na spaní do pytle - 3leté dítě

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3115
29.1.13 21:25

Já jsem zimomřivá, ale 21,5 C na spaní by bylo hodně i na mně. Syn ( necelé tři roky) má v pokoji kolem 18-19 C má spací pytel s rukávy pro větší děti, pod tím pyžamo, takže i když se odkope tak je to v pohodě.
Máme tento, kupovaný z druhé ruky:
 http://www.mall.cz/…polar-12-36m

Příspěvek upraven 29.01.13 v 21:41

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27305
29.1.13 21:28
@Lejla77 píše:
Dala bych ho spát pouze v bodycku (vlastne jemu jsou uz tri),tak navrhuji trenyrky a pyzamkovou mikcu (slabsi).. nebo mu porid klasickou nocni kosilku pro kluky, tricko s dlouhym rukavem… zkratka hole nozicky, prdku v trenkach…
:think: :think: má normální dvoudílné bavlněné pyžamko (tričko, spodky), ráno má nohavice většinou shrnuté někde pod koleny a nožky vlažné :nevim:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856
29.1.13 21:32

Dcera spi pod perinou asi od roka a pul, jako odkope se, o tom zadna, ale uz se uci se prikryt ve spanku, nejak se to naucit musi :nevim:…to mu nevadi, ze pak nemuze chodit?

rymy nosi ze skolky, dokud tam nechodila, problem nebyl a to nema ani zadne extra teple pyzamo.

jinak bych volila pytel z merinovlny, v tom se nepoti, nebo vlnene pyzamko, hreje a nepoti se, v tom bych se nebala, ani kdyby spal odkopany.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9868
29.1.13 21:36

Barca se taky zacala strasne odkopavat, si pred mesicem a pul, nakonec jsem taky poridila pytel. mam od emitexu zimňi, davam ji do nej jen klasiku bavlneny pyzamko bez ponozek. kdyz ji dam overalek Carters, tak ji odepnu spodek.
je prikryta jeste tenkou letni perinkou.
v loznici mame 17-18 st, ze ma chladne ruce to fakt neresim. z toho nikdy nebyla nemocna. dokonce nikdy nebyla nemocna ani z toho, ze treba buhvi jak dlouho predtim spala odkopana v tomhle chladu.

kdyz jsme u nasich a mame 21 st na spani tak malem umiram :mrgreen: l

takze vypni topeni a na spani dej jen vrchni pyzamko a slipace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
azf
29.1.13 21:37

Mame 2.5 r a zasadne odmitame perinu. Na pytel jsme nezvykali, je to cestovatel, asi by ho skrablo kdyby ho pytel omezoval. Mame na spani take max 20 st. Maly spi v norm. bavlnenem pyzamku, nohavicky maji manzetku a nevyhrnuji se a davam ponozky. Nejake volnejsi aby nesviraly nozku. Kdyz je nemel, taky byl jak led, ted jsme oba spokojeni.

• Citovat
  • Upravit
9868
29.1.13 21:41

Ted jsem na ni schvalne byla sahnout, tvare i celo ma studeny a zadicka teploucky, ruce ma venku, prikryta je jjeste tou perinkou a ma tam 18 st. ten pytel je bavlnenej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19874
29.1.13 21:42

Ahoj, naše dvouleťačka taky od půl roka spí v pytli a taky už máme pytel šitý na zakázku ;) ¨
My teda máme v ložnici zimu, teď momentálně tak 14 stupňů, vyhovuje to nám všem :mrgreen:
Ona má teda pytel asi trochu silnější, než je standard (bavlna + duté vlákno), spí v něm jen v tenkém bavlněném pyžámku a ruce má schované v rukávech, které se k tomu pytli dají připnout pomocí patentků (jsou ušité z dvojité balněné látky a tak jsem si to nechala ušít). Když ještě neměla tenhle pytel s rukávy, dávala jsem jí taky spát jen v pyžámku a na to jsme jí navlíkaly „rukávky“, které jsem ustřihla ze starého bavlněného trika - jen rukávy a nechala jsem úzký pruh kolem výsřihu, aby to drželo pohromadě.
Ať tak či tak, vždy jí bylo teplo a nikdy nebyla zpocená.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5463
29.1.13 21:47

Náš syn budou mu 3 roky taky spí ve spacím pytli už od narození. Když ho přikryji dekou za chvilku je odkopaný. Takže u nás to pytel jistý sám si ho při ese, že ho chce a ráno si ho sám sundá. A pod pytlem má bodýčko a na něm pyžamo dl. rukáv a nohavice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13119
29.1.13 21:52

Taky jsem mívala zpocené dítě v pytli pod peřinou zase odkopané - takže spávalo v pyžamu s dl. rukávem a ponožkách, tudíž, když se v noci odkopalo (což bylo pravidelně), nemohlo nastydnout

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3839
29.1.13 21:55

Já myslela, že se děcka naučí přikrývat samy :think: prostě když se několikrát za sebou v noci vzbudí zimou, tak by jim snad mělo dojít, k čemu ta peřina je… když jsou ale zvyklí, že je někdo přikryje, tak jen čekaj… (jako se vším asi).
Můj syn má 19m, v pokoji má na spaní max 20C, má normální pyžamo a peřinu. Když ho jdu zkontrolovat - leží na peřině a třeba za 2 hodiny je zas úplně přikrytý až po bradu.
Termoprádlo bych nedávala, fleece už vůbec ne (to je jako spát v igeliťáku…), normálně bych mu dala peřinu a řekla mu, k čemu v noci slouží… 3 letý by už to měl pochopit, ne? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
nep. Radka
29.1.13 22:14

Moje dítě se potí tak, že má slané stopy na povlečení. Má slabou peřinu, kterou odkope. Kdyby mu byla zima, asi nebude spát tak dobře. Ano, má ledové ruce a nohy, ale když se zeptám, jestli mu je zima, tak není. Nechci se nikoho dotknout, ale tyhle od miminek nabalované děti jsou pak ty, které každou chvíli marodí.

• Citovat
  • Upravit
27305
29.1.13 22:18
@nep. Radka píše:
Moje dítě se potí tak, že má slané stopy na povlečení. Má slabou peřinu, kterou odkope. Kdyby mu byla zima, asi nebude spát tak dobře. Ano, má ledové ruce a nohy, ale když se zeptám, jestli mu je zima, tak není. Nechci se nikoho dotknout, ale tyhle od miminek nabalované děti jsou pak ty, které každou chvíli marodí.

Slané mapy na polštáři důvěrně znám. V létě nemůžeme vylézt bez dvou náhradních lehkých kšiltovek, bo do půlhodiny je na hlavě durch. Začal marodit se školkou, předtím vůbec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12262
29.1.13 22:19

Moje malá se naučila přikrývat tak nějak ve 2,5 letech, prostě zjistila že jí je zima. kolikrát jak je z večera ještě v pokoji teplo tak spí odkopaná ale k ránu si přetáhne peřinu ve spánku přes sebe. on donekonečna stejně v pytli spát nebude ne? jinak moje malá spí v takovém tom plyšovém pyžamko z HMka, je teplé ale nepotí se v tom a má ponožky, ještě se mi nikdy nenachladila kvůli toho že by byla v noci odkopaná a to ani v době kdy se ještě zakrývat peřinou neuměla:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15319
29.1.13 22:29

Pokud fakt trváš na pytli, tak ho nechej ušít z jiného materiálu a můžeš v pohodě používat pyžamo. Termoprádlo na spaní bych nedávala, fleece taky ne.
A potvrzuju, že děti se po pár nocích naučí samy spát pod peřinou (neučila jsem ani jedno a spí přikrytí). Kontroluju akorát zakasaný pyžamka, nemám ráda, když jim lezou holý záda. :lol:
21,5° je na spaní moc, stáhla bych topení/víc větrala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81479
29.1.13 22:34

Je pravda, že v 21,5 st mi děti spí odkopaný taky. v 19 se už neodkopaj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí