Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Teď jsem si tvůj úvodní příspěvek přečetla znovu a pořádně ![]()
Flís jako vnitřní vrstva v pytli a 21 stupňů na spaní? Tak to mi přijde jako absolutně nevhodné. Flís není prodyšný, musí se chudák pařit.
Jestli trváš na pytli, nech si ušít jen z bavlny a třeba s odepínacími rukávy.
Teplotu v místnosti bych rozhodně postupně snižovala, aspoň na 18.
Termoprádlo tohle fakt nespraví…
@robínek píše:
Teď jsem si tvůj úvodní příspěvek přečetla znovu a pořádně
Flís jako vnitřní vrstva v pytli a 21 stupňů na spaní? Tak to mi přijde jako absolutně nevhodné. Flís není prodyšný, musí se chudák pařit.
Jestli trváš na pytli, nech si ušít jen z bavlny a třeba s odepínacími rukávy.
Teplotu v místnosti bych rozhodně postupně snižovala, aspoň na 18.
Termoprádlo tohle fakt nespraví…
třeba to na 18 snížit nejde.
já se pod 19 nedostanu, ikdyž netopim vůbec. a to netopim v dětském pokoji ani přes den, protože si tam nehrají. pokud bych to chtěla přes den vytopit třeba na 21-22, tak to na noc pod 20 nepůjde. ![]()
V pokojíku to snížit jde raz dva, naopak máme problém to vytopit na těch 21.5… když je venku velký mráz, topení nestíhá.
Fleece jsem možná nenazvala správně, ale rozhodně je to hodně podobná tkanina.
Termoprádlo jsem myslela, že nebude mít mokrá záda a krk, ale aspoň to prádlo ten pot odvede od těla ![]()
Minulý týden prodělal velkou virozu s horečkami (přinesl ze školky) a tělo ještě bojuje, takže se asi hodně potí ted i od toho. ![]()
@Lama Lama píše:
třeba to na 18 snížit nejde.já se pod 19 nedostanu, ikdyž netopim vůbec. a to netopim v dětském pokoji ani přes den, protože si tam nehrají. pokud bych to chtěla přes den vytopit třeba na 21-22, tak to na noc pod 20 nepůjde.
V tomto ročním období to snížíš otevřením okna.
Vyvětrat a pak už netopit. Lepší 19° než 21,5°.
@Clementine
Tak to já už asi moc neporadím, jsem pro studený odchov
Odmalička jsem zvyklá spát v chladu, jako tělo v teple pod peřinou, ale dýchat studený vzduch, i u dcery mám odzkoušené, že se pak daleko líp zbavuje třeba rýmy. Kdybych měla spát v místnosti vytopené na 21,5, tak asi ani neusnu, v létě trpím…
My máme i v zimě otevřenou ventilačku skoro celou noc.
Ale od té virózy se ještě může potit, to jo.
@Clementine píše: …
Minulý týden prodělal velkou virozu s horečkami (přinesl ze školky) a tělo ještě bojuje, takže se asi hodně potí ted i od toho.
Tak pokud má potíže s pocením jen po viróze, tak bych tomu dala čas. Já bych každopádně zkusila aspoň jednu noc normálně přikrýt a kontrolovat, uvidíš, jestli se ti bude potit i tak.
@Clementine termoprádlo ( nebo bych o spíš nazvala pro tento případ funkční prádlo) ten pot ale musí mít kam odvést. Do nějakého savého, prodyšného materiálu. Od kud s má možnost vlhkost postupně odpařit. A to flís není. je neprodyšný a vlhkost nenasaje, naopak jí udrží uvnitř pytle u dítěte. Co alespoň ten pytel obrátit naruby? ![]()
@nep. Radka píše:
Moje dítě se potí tak, že má slané stopy na povlečení. Má slabou peřinu, kterou odkope. Kdyby mu byla zima, asi nebude spát tak dobře. Ano, má ledové ruce a nohy, ale když se zeptám, jestli mu je zima, tak není. Nechci se nikoho dotknout, ale tyhle od miminek nabalované děti jsou pak ty, které každou chvíli marodí.
náš malej byl nemocný jen jednou a to ještě chytil od táty a marodila celá rodina jinak je zdráv jako rybička.
No jasne otevrit okno a vetrat, jak ze se nedostane aspon na 19 ![]()
ovsem problem nastava pokud spoluobcane topi pevnymi palivy, to je kolikrat smrad neskutecnej a vetrat fakt nejde… dnes a vcera bylo nadherne vetrni a prsavo, vzdousek jedna basen.
jestli je po viroze, ma na poceni narok. muze mit az14 dni po viroze subfebrilie.
ja davam po virozach sulfur iodatum, homeopatikum…