Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Taky bych vzala Inglesinu Magnum, díky čtyřkolce nemáš moc omezení v jízdě, neřešíš překážky, není to těžký krám a ovládá se vyloženě snadno i naložený. Korba jde přehodit po a proti směru, záda jsou polohovatelná ze 100% lehu do úplného sedu, bouda jde překlopit vpřed, madlo je polohovací. Pro 1. rok věku dítěte je to ideální kočár pro rodiče i dítě. Má prakticky řešený podvozek i korbu s boudou. Houpadla v kombinaci s pružinami jsou skvělé odpružení. Je snad nerozbitný..
(vydrží i dlouhodobé přetěžování v přírodním terénu).
Nevíš, jestli ti v roce bude dítě chtít jen ťapat, využiješ radši golfky než sporťák apod. A kdybys využila sporťák, tak zas nevíš jaký, může ti začít vadit řada věcí. Takže pro další kočár (pro věk teoreticky 1-3 roky) bych se rozhodovala až časem. Gofky nebo sporťák bych pak vybrala přesně podle představ a situace. Hodně kočárů má chyby (tvrdá chrastítka, mrňavá sedačka, špatná stabilita, pidi košík, bouda nízko nad hlavou, otevřený po větru, špatné brzdy, pitomá kolečka).
@kaminky Musím teda říct, že např. v lese si teda připadám víc omezená se čtyřkolkou, s trojkolkou jsem projela víc ![]()
@Tunrida v terénu klopím kočár akrobaticky na 2 levá nebo 2 pravá kola
Eventuálně na dvě zadní. Záleží, zda jde o potůček, uzounkou pěšinku, písek nebo co.
Já s trojkolkou narážela předním kolem o každý šutr, víc mě na šikmé cestě táhla ke straně, tím pádem jsem se víc nadřela a bolely mě ruce
S tou čtyřkolkou jsem projela i nemožné
To by nešlo, kdyby ten kočár měl blbý podvozek, byl těžký, blbě ovladatelný nebo poruchový. U Slalomu vidím plus především v ruční brzdě.
Taky bych jako ty brala houpací čtyřkolku a k tomu zvlášť dobrý sporťák úplně jiné značky, příp. jen golfáče (Inglesina má kvalitní a praktické) nebo nějaký 10kg skladný polosporťáček (př. Peg Perego Book Completo).
Holky vsem moc dekuji za pomoc:-) zatím se mi tedy moc libi Jane slalom pro, ten vypada super! ted ještě najit v dobrem stavu, za tu moji cenu ![]()
@Anonymní píše:
Holky vsem moc dekuji za pomoc:-) zatím se mi tedy moc libi Jane slalom pro, ten vypada super! ted ještě najit v dobrem stavu, za tu moji cenu
Tak za tu cenu koupíš pravděpodobně jen sporťák. My koupili samostatný sporťák teda za 2tis a je super, jen už jsme museli vyměnit pláště na kolečkách. Ale já třeba u čtvrtého dítětě měla korbičku jen půjčenou. Vajíčko jsme měli Maxi Cosi a abychom mohli v pohodě jezdit třeba na nákupy nebo se prostě jen nemuseli tahat s vajíčkem, tak jsme měli na všechny děti Quinny Zapp. Geniální záležitost, protože je dokonale skladný.
Koukněte na můj bazar, cena je jinde, ale kočár boží… Za tři litry bych nehledala..
@čarodějka1311 píše:
Koukněte na můj bazar, cena je jinde, ale kočár boží… Za tři litry bych nehledala..
Cena je opravdu nekde jinde, dekuji
Tolik bych za kocar po dvou detech nedala ![]()
@Taciras Na Eskalátory najíždím vždycky zadníma kolama a nástupování do MHD předním kolem není vůbec problém. Je to jen o cviku. My jsme měli jak Quinny Speedi tak teď Jané Slalom a je to naprosto v pohodě ![]()