Jaký sport pro syna 7let, má sílu v rukou

Anonymní
13.8.25 15:22

Jaky sport pro syna 7let

Ahoj, syn bude mít v říjnu 7 let, v září jde do 1. třídy. Ve školce navštěvoval plavání a sportovní přípravku v DDM. Plavání mu jde pekne a baví ho, přípravka taky. Tam je to takový školní tělocvik uzpůsobeny malým dětem. Syn ma oproti vrstevníkům sílu v rukou. Říká mi to každý kdo ho vidí. Dokáže preruckovat bradla (nebo jak se tomu jmenuje - zebrik polozeny na lezato), šplhat na tyci se naučil sám. Přemýšlím jak ho dal rozvíjet. Na jaký sportovní byste podobne dítě doporučili? V plavání bych chtěla pokračovat, ale ted v 1. třídě raději ne, kvůli pripradnym nemocem. Ve škole moc kroužků nemají. Je tam klasika fotbal a florbal.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7951
13.8.25 15:28

Přijde mi škoda s tím plaváním v první třídě skončit jestli mu to jde. Děti chodily do plaveckého kroužku taky a obě i v první třídě. Jestli má sílu v rukou tak je plavání dobré. A nebo gymnastika, ale jen pokud máte nějakou kam chodí i kluci, třeba u nás je gymnastika pod DDM a trénují to jen ženy a chodí jen holky, takže gymnastika je hlavně pro holky, ta klučičí je jiná. A co by syn chtěl dělat za sport? Taky záleží jaké jsou u vás možnosti. Silné ruce využije třeba i v bojových sportech, lezeckém kroužku, běhu na lyžích…jen záleží co tam máte k dispozici.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2332
13.8.25 15:31

Treba skusat a on si vyberie casom sam. Florbal urcite lepsi ako fotbal. Keby bol starsi, poradim ti veslovanie. Plavanie by som nechala, to je super.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.8.25 15:39

Dej ho na judo, karate, tenis…školní kroužky nemívají moc úroveň, dcerka chodila do Sokola a na plavání, ježdění na koni, atletiku, mažoretky…ale vždy pod sportovním klubem nebo soukromě, jezdí pak na závody a i na mistrovství ČR a starší i dále…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
13.8.25 15:47

Díky za komentáře. Plavání tu mame v místním bazénu. Je ale poměrně drahé, chteni 8000,–/pololetí. Z toho důvodu se bojim, jak změnit ted prostředí a bude asi vic nemocný, ze bude na plavání chybět a vyhodí se dost peněz oknem. Ale to taky nastat nemusí.
Gymnastika me taky napadla, ale tu v okolí nemáme. Spíš se z toho dělají tanečky pro holky.
Lezení je super, ale u nas mají přednost deti od 10 let nahoru :roll:

Asi tedy ještě přehodnotim to plavání. Ale přijde mi to málo. On je opravdu dost mrstny a v těch rukou sílu asi opravdu ma. Tak mi přijde škoda to nerozvijet. Zároveň je klidnější povahy, neni to žádný divoch.

• Citovat
  • Upravit
37132
13.8.25 16:45

A co nějaké bojové sporty? Tam se mrštnost a síla v rukách hodí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25180
13.8.25 16:47

Atletika. Dělá se tam skoro všechno a dá se poznat, k čemu má vlohy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3357
13.8.25 17:52

Urcite by som nechal to plavanie a to z dovodu ze mu ide a bavi ho to, navyse plavanie je jeden z mala sportov ktore relativne ‚rovnomerne‘ zatazuju cele telo.

Dalej je dolezite co ho bavi ci skor silove alebo vytrvalostne sporty. Tie napady co tu padli su pomerne dobre: judo, gymnastika, lezenie, atletika… Mne osobne sa najviac k tomu co si pisala hodi atletika, pretoze tam mas siroke spektrum vacsinou vykonnostnych sportov ktore namahaju rozne svalove skupiny (stovka vs hod ostepom atd…).

Floorbal a futbal by som asi moc nepreferoval, predsa len ti ludia co tam chodia premyslaju trochu inak a o sporte to moc nieje. Podobne kone a tenis by som nedoporucoval koli dost specifickemu zatazeniu. To skor volejbal alebo hadzanu.

PS: Iba drobna prakticka skusenost nedavno som riesil pomerne nepekne zranenie na jude. Ak budes vyberat bojovy sport doporucujem si overit ci dovoluju pouzivanie chranicov… Na sutazi sa samozrejme nesmu (pretoze filozofia juda je ze to mas vydrzat) ale na treningoch a pri detoch ktore nemaju tak precizne ovladanie svalov, odhad, koordinaciu atd… mi zakaz chranicov pride ‚divny‘ a druhy krat uz bojovy sport bez chranicov nepovolime…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6034
13.8.25 18:17

Záleží odkud jste a co tam máte za sporty. Já jsem dala naše děti na všestranný rozvoj, berou školní deti 1. stupně ZŠ. Učí se tam plavání, atletiku, fotbal, basketbal, gymnastiku… Prostě takový všeobecný rozvoj.

Na specializaci je času dost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.8.25 19:29
@Modesta píše: Více

Takhle obecně by se mi to líbilo taky. Ale nic podobného jsem u nas nenašla. Je tu vse izolovane- atletika, plavání atd. Ale vse samostatně. Dopravy nic. A ve škole kroužky pro 1. třídu v podstatě ze sportů jen fotbal a všeobecná průprava, kterou uz ma v DDM.

• Citovat
  • Upravit
LiduNe
14.8.25 07:43

Co lezecká stěna?

• Citovat
  • Upravit
Snopy123
14.8.25 08:19

Syn dělá fotbal roky. A začínali ve 4 letech. Nejmladší má jiný sport a začínal taky ve 4 letech, od 5 let je normálně zapsaný pod registrací … Nejmladší byl na prvním tréninku ve 4.5 letech. To tedy k tomu kolik času má na jednostranný sport.
Ale jinak tedy i v tom fotbale v rámci tréninku měli plavání, měli běh a měli v tělocvičně gymnastické prvky.
Nebylo to, že by 3-4× týdně mlátili míč na hřišti a nikdy nic jiného.

Ale já tedy o školních kroužcích mám své mínění. Šikovné dítě s vlohy na něco bych tam nezapsala …. A určitě k tomu dala něco, kde se může rozvíjet dál.

• Citovat
  • Upravit
37132
14.8.25 08:46

@Snopy123 u nás treba fotbal byl dost jednotvárný, víceméně to obnášelo 3× týdně kopat do míče na hřišti, běhat byli jednou a jinak taky nic moc jiného nedělali. Syn to dělal 4 roky a přestalo ho to bavit a přešel na florbal, kde to mají pestřejší. Ale jinak jako souhlas, v 7 letech moc času neni, zrovna na tom fotbale už třeba v 9 letech vyhazovali ty méně talentované a nové kluky nenabírali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.8.25 09:03
@Kriss Tina píše: Více

Fotbal určitě nechceme. Syn po něm vyloženě neprahne a my taky nechceme mít doma kopacku. Také moc nesouznime s lidmi od fotbalu.
A kde tomu, ze uz je pozdě na sport. Tak nějak nevím. Do června byl ve školce, tam to bylo pořád, hlavně deti nevedte k jednomu sportu, spíš obecná průprava. Při zápisu zase hlavně ne pravidelné tréninky v 1. třídě… tak nějak necim, kdy se tedy ma začít věnovat sportu :lol:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
14.8.25 11:25
@Anonymní píše: Více

Naše starší pravidelně sportuje pod oddílem od 2 let, od 4,5let už zvládala tréninky sama a posílala mě pryč :-) snažíme se o všestrannost, ale do závodního sportu se děti zařazují už ve školkovém věku, později už spíše na nějaký ten školní obyč kroužek ;-)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

O Budulínkovi