Jaký sport pro syna 7let, má sílu v rukou

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Snopy123
14.8.25 11:27
@Anonymní píše: Více

U nás se pravidelně věnovali od školky. :nevim: V první třídě už normálně i hrály zápasy. Nemáme jen fotbal, mám víc dětí, takže máme i jiné sporty.
A všude ty děti od 5/6 let šly pod registrace a začaly hrát soutěže.
Nějak úplně nerozumím kde by měl být problém.

Co tvrdí školka netuším, nikdy jsem se ji neptala. Nábor u nás sportovní kluby dělají od 4/5 let.
Klukům je 19 a 18, u sportu vydrželi oba. Jeden dnes už pomáhá trénovat přípravku, jeden má licenci a jezdí pískat malé. K tomu oba trénují za svojí věkovou.

• Citovat
  • Upravit
2780
14.8.25 13:52

Taky mám syna se silnými rukami. Přes lukostřelbu se dostal ke střílení z kuše, ale to je pro starší děti. Pro takového prcka jen tu gymnastiku nebo plavání.
Ale být tebou, tak se nezaměřuju jen tímto směrem, ale má možnost zkoušet, co by ho bavilo. U nás proběhl fotbal, gymnastika, hasiči, judo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
77319
14.8.25 13:57
@rodinka4 píše: Více

také jsem chtěla napsat veslování, ale to je v 7 ještě asi brzy? je to dost jednostranné zatížení,
plavání bych také nechala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2337
14.8.25 14:14
@stinga píše: Více

Veslovanie odporucaju od 11 rokov, aspon tu u nas

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
302
14.8.25 14:14

Gymnastika, parkur, lezení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7977
14.8.25 17:50

A třeba nějaký sokol tam nemáte? Tam by mohla být gymnastická průprava vhodná i pro kluky - kruhy, hrazda, šplh a podobně. Jinak se spíš pozeptat rodičů v okolí jaké kroužky jsou dobré a jaké ne. Ono i ten fotbal může být vedený jako všeobecná průprava a nebo čistě jako fotbal. Jinak třeba atletika si myslím že u těch malých dětí bývá taky všestranná, protože každé dítě jednou může mít vlohy na něco jiného - někdo bude skákat, jiný běhat, někdo házet, takže malé děti budou dělat tak nějak vše. Obecně je potřeba v tomto věku rozvíjet hlavně rychlost a obratnost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.8.25 17:58
@Lidym píše: Více

Díky za typy. Lukostřelba me fakt nenapadla. Samozřejmě, ze chci aby vyzkoušel co bude chtít a bude možnost. K fotbalu se zatím moc nema, ale ten bych případně klidne nechala jako kroužek ve družině. Plavání, atletiku apod. uz musíme mimo školu. A taky musím to sladit s naší prací. Pracujeme oba na plný úvazek. A samotného ho v 1. třídě pouštět nechci.
Atletika by se mi taky líbila, ale všude mají tréninky 3× týdne takže mít dohromady treba Plavání a atletiku, to prostě casove nedáme… jak jste to řešili vy?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
14.8.25 18:00
@Lucka1111 píše: Více

Hm, tak vidíš, rozvíjet obratnost a rychlost. A nekdo nahoře píše, ze uz ve 4 letech měl byt v klubu a trénovat. Tak tedy nevim, uz jsem začínala mít deprese, ze je na začínani se sportem v 7 letech starý :lol: ve školce chodil 3 roky na plavání, plus k tomu měl tu vseobecnou prupravu v ddm. Není to úplný sportovní analfabet.

• Citovat
  • Upravit
77319
14.8.25 18:06

no jak píšou ostatní, je rozdíl, jestli chceš, aby sportoval pro všestranný rozvoj a zábavu nebo chceš hledat nějaký sport, kde budou jezdit na turnaje, soutěže

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
77319
14.8.25 18:06
@rodinka4 píše: Více

aha, jo také jsem si myslela, že pro tak malého to není

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.8.25 18:11
@stinga píše: Více

Pro je ted priorita udržet v něm touhu se hýbat. Aby mel sport jako berlicku, kdyz se mu nebudeš životě dařit, aby ho bral jako odreagování. To je to co bych chtěla.
Zároveň mu ale nechci bránit, kdyby chtěl a kdyby v něm nějaký trenér viděl potenciál, v „profi“ sportování. Ale tlačit ho do toho nechci a nebudu.
Ted me prostě jen napadlo, ze je škoda tu jeho mrstnost a sílu nerozvijet dal.

• Citovat
  • Upravit
15400
14.8.25 18:16

Tenis.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Snopy123
14.8.25 19:23

U nás má nejmladší zatím 2× týdně trénink + 1× týdně skaut. Ale je mu 5 zatím. Tedy 3× týdně něco. Naštěstí tedy vše v docházkové / dojezdové vzdálenosti.
Vždy jsem tedy práci přizpůsobovala dětem jako pracovní doba do 14.00 hodin, pouze noční směny, pak jsem měla pracovní dobu dle tréninku ( to jsem vozila do města 30 km od nás 3-4 X týdně )a dodělávala to večer, v době tréninku, atd…
V některých školách mají některé kluby možnost vyzvedávání ve družině. :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Snopy123
14.8.25 19:23

U nás má nejmladší zatím 2× týdně trénink + 1× týdně skaut. Ale je mu 5 zatím. Tedy 3× týdně něco. Naštěstí tedy vše v docházkové / dojezdové vzdálenosti.
Vždy jsem tedy práci přizpůsobovala dětem jako pracovní doba do 14.00 hodin, pouze noční směny, pak jsem měla pracovní dobu dle tréninku ( to jsem vozila do města 30 km od nás 3-4 X týdně )a dodělávala to večer, v době tréninku, atd…
V některých školách mají některé kluby možnost vyzvedávání ve družině. :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Snopy123
14.8.25 19:24

K tomu veslování. Koukala jsem na Nymburk a ty berou 9 leté.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

O Budulínkovi