Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@ka2ka píše:
neměří přesně jsou k ničemu
Tak, stačí kousilínek vedle a o stupeň rozdíl…
Nejlepší ji lihový nebo střelka do zadečku , všechny ostatní jsou jen zrouty peněz
@Si_Si20 Taky máme klasický s ohebnou špičkou. Ještě jsem koukala, že prodávají nějaký rychlejší pro děti, aby to tak netrvalo. Ty na čelo mně přijdou, že je to dobré tak na orientaci. Ale u vyšší teploty bych na ně nepoléhala.
Nesouhlasím s většinou. Máme digitální bezdotykový a je perfektní. Nejlepší je, že při měření teploty v noci dítě nebudíme, stihne změřit teplotu, i když se dítě vrtí. A umí měřit i teplotu objektů, třeba potravin. Ale je pravda, že nestál dvacku..
@kočkodlak píše:
Nesouhlasím s většinou. Máme digitální bezdotykový a je perfektní. Nejlepší je, že při měření teploty v noci dítě nebudíme, stihne změřit teplotu, i když se dítě vrtí. A umí měřit i teplotu objektů, třeba potravin. Ale je pravda, že nestál dvacku..
Je super dokud dítě fakt nemá teplotu. Mám nejspíš ten samej, ale pokud je dítě teplejší, v noci na něj vytáhnu bezdotykáč, změřím a ten srááč mi ukáže 40,3°C což se mi udělá dost mdlo na to, abych byla ochotna ho možná vzbudit změřením běžným digitálem, který ukáže o stupeň méně, tak mám fakt chuť s tím švihnout o zem a to by to dítě fakt už vzbudilo.
@kočkodlak my máme za 2,500,– a takové hovadiny co mi naměřil když měli děcka 39 a víc ,no už nikdy víc , naštěstí se mi ta teplota nezdála a přeměrila jsem lihovým…ale netvrdím že ten váš nemůže být ok
@kočkodlak píše:
No, na orientaci v pohodě. Jídlo a voda proč ne. Ale na přesnější měření bych ho fakt nepoužívala. Známí, kteří ho mají teplotu stejně pak ještě měří klasickým
Mame Thermoflash, je drahy, ale koupila jsem ho na zaklade rozhovoru s nasi detskou dr. Ptala jsem se ji, co koupit a ona mi rikala, ze pouziva tento, ze je jediny, co ji nemeri blbosti. Ja ho ze zacatku porovnavala s klasickym a s digitalem do zadecku (to jsem si jeste mohla dovolit, prvni syn spi jak drevo) a meril spolehlive, takze pak jsem porovnavat prestala. A uprimne, u dalsich dvou deti by bylo jakekoliv kontaktni mereni peklo, protoze by je stoprocentne probudilo, takze diky bohu za bezkontaktni teplomer.
@P4ja Máme níže zmíněný Thermoflash, asi čtvrtým rokem. Měří velice přesně a za zlomek času co klasický. A když ho bys ho nepoužívala, tak ho nepoužívej, to je snadné
Já odpovídám zakladatelce na dotaz, jaký kdo používá teploměr ![]()
@Hoa Mai Naprostý souhlas ![]()
@Ennny Možná je to taky trochu o cviku, kam a v jaké vzdálenosti měřit
Nebo mohl být porouchaný… Já si na ten náš nemůžu stěžovat. Naštěstí ![]()
@kočkodlak píše:
@P4ja Máme níže zmíněný Thermoflash, asi čtvrtým rokem. Měří velice přesně a za zlomek času co klasický. A když ho bys ho nepoužívala, tak ho nepoužívej, to je snadnéJá odpovídám zakladatelce na dotaz, jaký kdo používá teploměr
@Hoa Mai Naprostý souhlas
Já už odpověděla a přidala negativní zkušenost. Ale je fajn, že někdo vyrábí opravdu kvalitní věc a ne šmejd.
@Zkai Používám ho čtvrtým rokem a několik teplot i horeček proběhlo, ten náš je fakt přesný. Při vícerém měření se sekne tak o dvě desetiny stupně, to je fakt malinká odchylka, klasický teploměr ani tak přesně neměří.
@P4ja My ho dostali od tchánovců, jsou to doktoři, tak ho asi měli ověřený.