Jaký teploměr je nejlepší?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1819
5.4.19 19:54

@P4ja My ho dostali od tchánovců, jsou to doktoři, tak ho asi měli ověřený.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21091
5.4.19 20:23
@kočkodlak píše:
@P4ja My ho dostali od tchánovců, jsou to doktoři, tak ho asi měli ověřený.

Tak to je dobře. Přijde mně že většina výrobců spíš na rodičích vydělává než aby vyráběli kvalitní věci. :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.4.19 21:49

Thermoflash používáme v práci a měří stylem „co je komu do toho“ :mrgreen: je to jenom taková formalita - musíme dětem měřit teploty dvakrát denně, ale lihových teploměrů máme asi jenom pět na celé oddělení (a když se nám posledně rozbil poslední, trvalo asi měsíc, než nemocnice dodala nový), tak děti „měříme“ střílečkou, protože nějakou teplotu zapsat musíme. klasické vlk se nažere a koza zůstane celá. nicméně pokud má dítě teploty nebo pokud se nám nezdá, tak používáme lihový, protože Termoflash je schopný nám tvrdit, že dítě má 36,9 či 37,2, ale po přeměření liháčem vyletí teploty klidně ke 39 :nevim: těch teploměrů jsme za ty roky vyzkoušeli víc a mám pocit, že bylo vcelku jedno, nám ve skladu nafasovali, stejně jsme při teplotě vždycky museli měřit rtuťákem a později liháčem.

• Citovat
  • Upravit
10461
7.4.19 10:10
@kočkodlak píše:
@Ennny Možná je to taky trochu o cviku, kam a v jaké vzdálenosti měřit :nevim: Nebo mohl být porouchaný… Já si na ten náš nemůžu stěžovat. Naštěstí :)

Ano, to je celkem podstatné - jednak vzdálenost a jednak i místo, kam je třeba namířit. Partner taky ze začátku mířil nazdařbůh (proč by si chlap četl návod, že :-D) nebo takhle často vidím měřit zdravotníky - proběhnu pokojem, pacienty v běhu „postřílím“ teploměrem jako akční hrdina (a píšu často, ne vždy, třeba naše dětská s tím měřit umí)… no ale takhle to opravdu neměří. Hlavně v oblasti spánku hází teploměr falešnou horečku. Je to dost o tom mít grif. Nejlépe natrénovat na spícím miminku nebo dospělém, zdrhající batole se měří dost obtížně i zkušenému :-).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.9.22 20:11

Holky prosím poraďte. Syn 8let. Zdál se mi takový teplejší a unavenější, přeměřila jsem čelním teploměr a 37,9.. ze zvědavosti jsem přeměřila obyčejným digitálním v podpaží a 36,6…syn tvrdí, že mu nic není. Kterému teploměru věřit spíš? Nemyslím teď přímo v téhle situaci, ale obecně, kterému věříte?

• Citovat
  • Upravit
3076
7.9.22 20:13

Obecně bezkontaktní teploměry se hodí tak akorát do koše ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6004
7.9.22 20:15

Máme čelní 2 a když se změřím víckrát za sebou, tak mi oba nikdy neukážou stejnou teplotu a většinou ukazují vyšší, než je. Digitální máme 3 a když malá měla horečku, tak mi každý ukazoval jinou teplotu, ne výraznou, ale cca o 0,5C.
Já osobně věřím více digitálnímu, alespoň tomu mému. Jinak 38C už poznáš i na pohmat.

Jinak zkus to na sobě. Nejdříve čelní, pak digitální. Ty horečku asi nemáš, tak uvidíš, jaký je tam rozdíl :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3734
7.9.22 20:41

Nedám dopustit na klasiku. Měřím v konečníku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.9.22 20:46

@Švédka87 no to já mimino taky, ale osmiletého asi těžko…

• Citovat
  • Upravit
3958
7.9.22 20:50

Máme bezkontaktní a ukazuje přesně. Když jsme zdraví, všem nám ukazuje 36,5-36,9, a pokud máme teplotu, přijde mi, že taky ukazuje velmi přesně (sama přibližně poznám na dotyk, zda má dítě zvýšenou teplotu (37,5) nebo horečku (38,5 a výš) a teploměr to potvrzuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3734
8.9.22 10:23
@Anonymní píše:
@Švédka87 no to já mimino taky, ale osmiletého asi těžko…

No tak takhle velké dítě už se dá změřit v podpaží.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.9.22 10:25

@Švédka87 vždyť tu píšu, že jsem ho měřila v podpaží… :roll:

• Citovat
  • Upravit
4092
8.9.22 10:28
@Švédka87 píše:
No tak takhle velké dítě už se dá změřit v podpaží.

Nešlo o způsob měření, ale o druh teploměru. Nebo si má podle tebe strčit bezkontaktní teploměr do konečníku? :mrgreen:

Já také nedám dopustit na klasiku - poslední rtuťový teploměr hlídám jako oko v hlavě. Digitální dle mé zkušenosti měří méně. Nicméně v případě zakladatelky bych hlavně věřila tomu, jak se syn cítí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4092
8.9.22 10:29
@Anonymní píše:
@Švédka87 no to já mimino taky, ale osmiletého asi těžko…

A jak je synovi dnes? Někde jsem četla, že když mělo dítě třeba čepici, tak pak ten bezkontaktní měří na čele víc :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Nelel12
8.9.22 10:34

Já mám ještě starý rtuťový, ty už se nevyrábí, ale já ho mám ještě z domova od našich. A chráním si ho jako oko v hlavě. Mám ho dodnes v tom klasickém obalu. :palec: ale ten měří… ostatní je k ničemu. Měřím malé v zadečku a vždy mám přesnou teplotu.

Kupovala jsem si pro jistotu ještě bezkontaktní a ten digitální. Neměří to přesně, ten bezkontaktní, mám od Philips, dávala jsem za něj asi 1600..a změřím na třech místech a pokaždé teplota skokově jiná, takže mi tu leží a nemám to srdce ten klump prodat někomu jinému, je k ničemu.

Dělají kdyžtak ty „rtuťové“ obyčejné, ale není v nich ta rtuť. Je to jedovatý, když se rozbije. Ale ty jsou podle mého nejlepší…

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí

Pure