Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
@tasa tak to je jednoduché, MC sedačku 9-18 na isofix i na pásy nevyrábí, takže od Römeru Safefix plus
@steeve píše:
@tasa tak to je jednoduché, MC sedačku 9-18 na isofix i na pásy nevyrábí, takže od Römeru Safefix plus
a je od R. Safifix plus, ve srovnání s podobnýma, bezpečná?
@tasa má 4 * z bezpečnosti, takže patří mezi nejbezpečnější 9-18
@steeve píše:
@tasa má 4 * z bezpečnosti, takže patří mezi nejbezpečnější 9-18
děkuji. a ještě dotaz:
isofif i pásy, Roemer Safefix plus, váhová kategorie 9 - 18 kg. Jestli jsem to pochopila ok.
Ještě má napadlo, že syn má asi 14 kg, 96 cm, Přemýšlím, jestli by nebyla vhodnější sedačka v jiné váhové kategorii a event. v jaké?Těch 18 kg může mít moje dítě za chvíli. nebo ne? děkuji za názor a příspěvek.
@tasa ano, zkuste počkat ve stávající sedačce než dosáhne 15 kg pak jít do kat. 15-36kg
@steeve píše:
@tasa ano, zkuste počkat ve stávající sedačce než dosáhne 15 kg pak jít do kat. 15-36kg
no, to udělám, a můžete mi opět poradit v kat. 15–36 kg stávající parametry sedačky-tj. isofix i pásy, Romer, Maxi COsi nebo něco srovnatelného. Co nejbezpečnější. Moc děkuji.
Jaký názor máte na KIDFIX XP SICT? Píšou, že má ISOFIX, boční ochranu SICT a XP PAD proti čelnímu nárazu. Je SICT a XP PAD dobrý? Taky inet uvádí, že ve váhové kategorii 15–36 kg nemusí mít autosedačky vlastní pásy a zabezpečují se 3-bodovýmn bezpečnostním pásem- znamená to, že nemají klasické pásy kolem „těla“ sedačky a mají jen kšandičky, které se spojují mezi nožičkama?
**Pokud byste mi nedoporučil Roemer Kidfix xp sict, tak byste mi doporučil jakou sedačku**********(s ohledem na 15–36, isofix i pasy (???)-nevim, jestli se tedy nedávají tyto nebo jiné).
moc děkuji.
Příspěvek upraven 02.12.13 v 08:20
@tasa píše:
no, to udělám, a můžete mi opět poradit v kat. 15-36 kg stávající parametry sedačky-tj. isofix i pásy, Romer, Maxi COsi nebo něco srovnatelného. Co nejbezpečnější. Moc děkuji.Jaký názor máte na KIDFIX XP SICT? Píšou, že má ISOFIX, boční ochranu SICT a XP PAD proti čelnímu nárazu. Je SICT a XP PAD dobrý? Taky inet uvádí, že ve váhové kategorii 15-36 kg nemusí mít autosedačky vlastní pásy a zabezpečují se 3-bodovýmn bezpečnostním pásem- znamená to, že nemají klasické pásy kolem „těla“ sedačky a mají jen kšandičky, které se spojují mezi nožičkama?
Pokud byste mi nedoporučil Roemer Kidfix xp sict, tak byste mi doporučil jakou sedačku (s ohledem na 15-36, isofix i pasy (???)-nevim, jestli se tedy nedávají tyto nebo jiné).
moc děkuji.
@tasa píše:
no, to udělám, a můžete mi opět poradit v kat. 15–36 kg stávající parametry sedačky-tj. isofix i pásy, Romer, Maxi COsi nebo něco srovnatelného. Co nejbezpečnější. Moc děkuji.Jaký názor máte na KIDFIX XP SICT? Píšou, že má ISOFIX, boční ochranu SICT a XP PAD proti čelnímu nárazu. Je SICT a XP PAD dobrý? Taky inet uvádí, že ve váhové kategorii 15–36 kg nemusí mít autosedačky vlastní pásy a zabezpečují se 3-bodovýmn bezpečnostním pásem- znamená to, že nemají klasické pásy kolem „těla“ sedačky a mají jen kšandičky, které se spojují mezi nožičkama?
**Pokud byste mi nedoporučil Roemer Kidfix xp sict, tak byste mi doporučil jakou sedačku**********(s ohledem na 15–36, isofix i pasy (???)-nevim, jestli se tedy nedávají tyto nebo jiné).
Ještě bych dodala. že momentálně máme v rodině Fábii z roku 2012 a Felicii z 1998.
moc děkuji.
Příspěvek upraven 02.12.13 v 13:08
@tasa ohledně sedaček 15-36, tak momentálně je nejbezpečnější ta Römer Kidfix XP Sict: http://autosedacky.mimishop.cz/detail.php?…, a sedačky 15-36 již nepoužívají vnitřní pásy jako menší sedačky, ale používají 3 bodové pásy z auta- tedy pás z auta se prostrčí skrze vodiče v sedačce a drží dítě, tedy drří ho stejný pás jako nás dospělé, šikmo přes hrudník + přes stehna
@steeve píše:
@tasa ohledně sedaček 15-36, tak momentálně je nejbezpečnější ta Römer Kidfix XP Sict: http://autosedacky.mimishop.cz/detail.php?…, a sedačky 15-36 již nepoužívají vnitřní pásy jako menší sedačky, ale používají 3 bodové pásy z auta- tedy pás z auta se prostrčí skrze vodiče v sedačce a drží dítě, tedy drří ho stejný pás jako nás dospělé, šikmo přes hrudník + přes stehna
děkuju. A půjde mi to tato sedačka do Octavie z 1998 a Fábie z 2012?
Díky moc.
Tak Oktávka isofix nemá, stačí tyto??!! pásy?
@tasa všechny isofixové sedačky 15-36 kg jdou i do auta, kde isofix není, poutají se tam pomocí pásu z auta, takže půjde do všech aut, tedy i těch vašich
@steeve píše:
@tasa všechny isofixové sedačky 15-36 kg jdou i do auta, kde isofix není, poutají se tam pomocí pásu z auta, takže půjde do všech aut, tedy i těch vašich
děkuju moc, jste zlatej. ještě poslední dotaz, předpokládám, že až bude dítě větší, že z některých sedaček lze udělat jen podsedák. Lze to i tého sedačky, jen podsedák??? akorát jsem četla, že se to nedoporučuje - proč??? A je nějaké příslušenství k této sedačce, které je dobré mít-např. nějaké polstrované područky pro pohodlí apod.-prostě něco praktického???
@tasa ne, z těchto kvaltiních sedaček se nedá udělat podsedák, zapoměňte na podsedáky, to nemá s bezpečnsí nic společného, všechny tyto sedačky rostou do 150cm, žádný podsedák nepotřebujete
od područek se postupně upouští, protože je problém ten, že rodiče pak špatně děti poutají pásem nad područkou, místo pod područkou a pás jde pak moc na krk, proto nové sedačky již područky nemají, jako teřba nové Römer Kidfix XP, Besafe, Maxi-cosi Rodifix…
@steeve píše:
@tasa ne, z těchto kvaltiních sedaček se nedá udělat podsedák, zapoměňte na podsedáky, to nemá s bezpečnsí nic společného, všechny tyto sedačky rostou do 150cm, žádný podsedák nepotřebujete
od područek se postupně upouští, protože je problém ten, že rodiče pak špatně děti poutají pásem nad područkou, místo pod područkou a pás jde pak moc na krk, proto nové sedačky již područky nemají, jako teřba nové Römer Kidfix XP, Besafe, Maxi-cosi Rodifix…
ještě jednou díky. tak mám vybráno.
@steeve píše:
Zase já, kdo jiný…Tyto sedačky jsou z roku 2013, ted koukam na Malvik, tytéž, jen 2014 - jsou stejně bezpečné? aby tam nebyla nějaká blbá inovace…díky.
http://www.malvik.cz/…XP-SICT-2014