Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Ahoj,líbí se mi autosedačky od firmy Romer,ale je jich několik typů a já nevím který.Kdo jí máte můžete napsat jaký máte typ a jak jste spokojeni?Zamlouvá se mi King plus.Moc děkuji všem.
pokud to máte pro kat. 9-18, tak tam je bez isofixu: Eclipse- základní varianta , 3 výškové polohy pásů, 4 polohy odpočinek
King plus- zvětšený o 15%, integrovaná opěrka hlavy, 7 poloh pásů, 4 polohy odpočinek, poutání TS systémem
a isofixové:
Duo plus : malá opěrka hlavy, 7 poloh pásů, 3 polohy odpočinek, možnost navíc pásu Top Theter, dá se poutat isofixem i pásem
Safefix plus: zvětšený o 15%, integrovaná opěrka hlavy, 7 poloh pásů, 4 polohy odpočinek,podpůrná noha,dá se poutat isofixem i pásem
Safefix plus TT: zvětšený o 15%, integrovaná opěrka hlavy, 7 poloh pásů, 4 polohy odpočinek, místo podpůrné nohy má pás Top Thteter,dá se poutat pouze isofixem
King plus je vaničkou stejný jako Safefix plus, jen se liší to poutání, pokud máte v autě isofix pořiďte isofixovou , pokud nemáte tak King plus
mam king plus..je super
jen koukam ze mas teprva 7mi mesicni mimco…na to je jeste malinka na tuhle sedacku…
Pro prcka jsme koupili King plus 9-18 kg (bez isofixu) a neměnili bychom - spokojenost veliká
Je to bezpečná, prostorná a pohodlná autosedačka! Doporučuji ![]()
mikitaa píše:
mam king plus..je superjen koukam ze mas teprva 7mi mesicni mimco…na to je jeste malinka na tuhle sedacku…
Já vim,ale už se tak nějak po nějaký poohlížim.Do sedačky 9- 18kg může od 9kg nebo 9 měsícu,myslim si to dobře?
steeve píše:
pokud to máte pro kat. 9-18, tak tam je bez isofixu: Eclipse- základní varianta , 3 výškové polohy pásů, 4 polohy odpočinek
King plus- zvětšený o 15%, integrovaná opěrka hlavy, 7 poloh pásů, 4 polohy odpočinek, poutání TS systémem
a isofixové:
Duo plus : malá opěrka hlavy, 7 poloh pásů, 3 polohy odpočinek, možnost navíc pásu Top Theter, dá se poutat isofixem i pásem
Safefix plus: zvětšený o 15%, integrovaná opěrka hlavy, 7 poloh pásů, 4 polohy odpočinek,podpůrná noha,dá se poutat isofixem i pásem
Safefix plus TT: zvětšený o 15%, integrovaná opěrka hlavy, 7 poloh pásů, 4 polohy odpočinek, místo podpůrné nohy má pás Top Thteter,dá se poutat pouze isofixem
King plus je vaničkou stejný jako Safefix plus, jen se liší to poutání, pokud máte v autě isofix pořiďte isofixovou , pokud nemáte tak King plus
Vyčerpávající, moc děkuji ![]()
MarkyM píše:mikitaa píše:Já vim,ale už se tak nějak po nějaký poohlížim.Do sedačky 9- 18kg může od 9kg nebo 9 měsícu,myslim si to dobře?
mam king plus..je superjen koukam ze mas teprva 7mi mesicni mimco…na to je jeste malinka na tuhle sedacku…
ne ne…je to od deviti kilo a dite musi samo sedet..cim pozdeji jde do sedacky po smeru tim lip…musi mit dostatecne vyvynuti svalstvo aby pri narazu nebo brzdeni udrzelo hlavu…vem si jen prudky brzdeni co to s dospelakem udela v aute..dokavad je proti smeru tak ji to jen zarazi vic do sedacky…ale tady to musi udrzet svym telem o pasy!!!
Musí být splněny všechny podmínky: minimálně 9měs, minimálně 9kg a dítě musí samo sedět.
Taky budem kupovat Römera. Malé je teď rok a ještě jezdí ve vajíčku, je to nejbezpečnější a dle našeho „autosedačkáře“ se tam ještě vejde.
MarkyM píše:mikitaa píše:Já vim,ale už se tak nějak po nějaký poohlížim.Do sedačky 9- 18kg může od 9kg nebo 9 měsícu,myslim si to dobře?
Což to máte holky pravdu,že je nejlepší aby byli prckové ve vajíčku co nejdýl.Nechám jí tam co nejdýl to půjde.
Zrovna to taky řeším a půjdeme do Kinga ![]()
Zatím taky nesplňujeme ani jednu podmínku, takže na koupi nespěchám, ale předběžně vybranou mám Kinga ![]()
Taky máme Kinga a moc spokojený. Hlavně je super, že u letošního modelu už je prostornější opěrka hlavy, předtím jsme někde zkoušeli 2010 a tam jsme byli naknap už nějak v 10 měsících! 2011 už je parádní
Kamarádka má Safefix Plus 2011 a opěrka hlavy prý málo prostorná…
tak jsem si vybrala king plus, ale zatim jsme taky ve vajicku. nebudu s tim nijak spechat, dokud vsechny podminky nesplni. sedacka vypada uzasne jeste se pak na ni musim nekde mrknout na zivo
Zdravicko
asi pre pul rokem jsem resila podobnej problem .. ale manzel mi pomoh kdyz nasel web kde je siroka skala detskeho zbozi a daji se tam automaticky zrovnavat vsechny dostupne ceny v ČR … zde je odkaz : www.hyperzbozi.cz
![]()
Zdravím Vás maminy,
taky momentálně sháníme pro dcerku autosedačku( vážíme 9kg).
Ještě chvíly budeme ve vajíčku a posléze jsme taky pro Römer, kde vyhrává kvalita.
Chtěla jsem se však zeptat, neuvažovaly jste o autosedačce kategorie od 9-36kg,proč? Není až tolik bezpečná pro roční miminka ? Díky za info, Eva ![]()
Tak mne teď napadlo, jak jsem se Vás ptala na autosedačku v kat. 9-36kg, tak asi by nebyla natolik polohovatelná pro menší děti jako ta ze skupiny 9-18kg, hm? Prosím ještě, jaká je fukce isofix, k čemu je to dobré, vím jen že se sedačka rychle a lehce naklapne, ale jestli je tam ještě nějaké využítí?
díkec za odpovědi, Eva