Jakou autosedačku? Römer vs. Cybex

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
6
27.3.11 23:31

Jakou autosedačku???

Ahoj Steeve! Prosím potřebovala bych poradit. Nemůžu se rozhodnout, kterou autosedačku pořídit.
Rozmýšlím mezi Römer Kid nebo Römer Kid plus a nebo Cybex Solution X.
Designově se mi líbí víc ta Römer. Ale nevyznám se v nich. Zase u té Cybex se mi líbí, že má polohovatelnou tu opěrku hlavy, ale prý to jde zaklonit o strašně malinko. Tak jestli to vůbec ten účel splní??? A mají všechny i polohovatelnou zádovou opěrku?
Tak prosím o radu.
Případně, jestli někdo má jednu z těchto autosedaček, tak ráda uvítám info, jak jste s nima spokojený.
Díky moc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
10482
28.3.11 09:21

já jsem vybrala cybex solution Xfix plus, posadila jsem si prcka do obou na prodejně a tahle mi vyhovovala více, sezením, hlavovou opěrkou, potahem, vším.. bezpečné byly obě zhruba stejně.

pokud máš isofix, doporučuju i tady isof. variantu, není to takový rozdíl v ceně a je to lepší i právě kvůli polohování, dá se vysunout na té spodní části.. máme i cybex bez isofixun (Solution X, v tchánově autě) a ten rozdíl je docela vidět. jde to jen maličko,..
hlavová opěrka je opravdu polohovatelná minimálně, ale i to využijeme, neb jsme museli začít Vojtu dopovat na delší cesty kinedrylem což znamená, že odpadne a spí..

no a spokojená jsem maximálně!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3112
28.3.11 09:51

Ahoj.

My taky máme Cybex solution x fix-je skvělá,přesně jak píše Nataša-dá se na těch isofixovejch základnách krásně napolohovat na spaní a je fakt pohodlná a kolekci 2010 ještě seženeš za super cenu do max 3000 i s poštovnym

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
28.3.11 10:32

Kid, nebo třeba Solution X jsou za přibližně stejnou cenu, jsou stejně dobré v bezpečnosti- mají 4 hvězdičky,
Römer má chráněny celé boky včetně ramen, u Solutionu X jsou chráněny jen ramena, nemá chráněné boky.
Solution X má sice polohovací opěrku hlavy, ale je to cca 3cm ze středové polohy dozadu a částečně jde polohovat celá zádová opěrka, kdežto u Römera jde polohovat celá zádová opěrka do většiho úhlu
U Römeru je většinou delší záruka, více potahů na výběr, osobně jsem pro Römer

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
28.3.11 11:56

Díky za radu

Ahoj! Moc děkuju za radu.
Stále se více přikláním také k té Romer.
Jen tedy ještě nevím, zda vzít tu s isofixem. Protože zatím k tomu auto nemáme. Zvažujeme koupit nové, ale zatím nevíme kdy. :-( Tak, abysme neměli zbytečně isofix, když ho hned nevyužijem.
Nevíš, zda i u té Romer, pokud je tam isofix, zda se dá také více polohovat ta zádová opěrka???
Holky psaly, že u té Cybex isofix to tak je.
Jo a opravdu je to tak, že pokud není isofix, tak se tam dá ta autosedačka jen tak bez jakéhokoliv připoutání? že se vlastně připne až pásem s dítětem?

Díky
Veronika

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
28.3.11 11:57

Jo a ještě, pokud tedy vezmu tu Romer, tak tu obyč Kid nebo Kid plus?
Jaký je tam rozdíl?

Díky moc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
28.3.11 12:02

Ahoj!
Moc díky za rady a info! :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
28.3.11 14:00

pokud koupíte nmové auto s isofixem v horizontu 2 let, tak má smysl koupit již nyní isofixovou sedačku, a zatím by se používala bez isofixu- jen se kalsicky položí na sedadlo a připoutá s dítětem pásem, jako by to byla obyčejná sedačka bez isofixu.
Ano, Römer Kidfix jde polohovat s isofixem i bez isofixu, fotky polohování zde: http://www.mimibazar.cz/…tografie.php?…

Kid a Kid plus se liší pouze tím, že PLUS má rozšiřovatelné područky a jsou pogumované, Kid je má pevné a polstrované, většinou si lidé kupují základní KID, ty područky za to nestojí, to raději investovat do isofixu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
28.3.11 18:56

Steeve, moc děkuji za odkaz.
A ještě se zeptám. S tím isofixem je tam větší rozpětí v tom polohování nebo je to stejné, jako u té bez isofixu?
Dle fotek mi přijde, že to rozpětí je tam větší u té bez zapojení isofixu.
Nebo mě jen klame ta fotka?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
28.3.11 18:58

Jo a ten isofix, pokud by se nepoužíval, dá se nějak zasunout do té autosedačky? nebo ne?

Předem díky za odpověď

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
29.3.11 15:01

isofix pokud se nepoužívá se zasune do sedačky a nepřekáží,
sedačka zapojená na isofix je limitovaná při naklopení tím, kolik ji pustí isofixová ramena dopředu, kdežto u sedačky bez isofixu, nebo odpojené od isofixu se dá posunout více dopředu a tím více naklopit, hodně i záleží jak velký úhel mají sedadla v autě, pokaždé to vypadá jinak

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
52
14.11.12 17:08

Nechci zakládat novou diskusi, proto píšu sem.
Nevíte prosím někdo, která základna je užší? Cybex aton belted base, nebo Romer baby safe belted base. Přemýšlím kterou vzít, cybex bych měla možnost nasadit na kočár, u romer se mi zdá ta báze bezpečnější a možná i užší (našla jsem 37 cm) U cybex jsem míry nenašla.
Máme totiž starší VW Passat, manželovi se nechce prodávat :P, a máme uprostřed jen dvoubodový pás. Pokud pojedem celá rodina, budu muset sedět mezi sedačkami, proto hledám co nejužší…
Nebo jsem ještě našla, že báse pro sedačku Teutonia tario jde na dvoubodový pás. Jestli je to pravda :oops:. Spíš bych věřila, že není… :zed:
Moc děkuju všem kdo poradí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
14.11.12 20:20

@marillin vcelku je jedno, kolik má která základna, protože vajíčko, které budete mít na základně nacvaknuté je širší, v místě kloubu rukojeti mají 44 cm, takže tato míra je pro vás důležitější, v tomto místě vás to bude tlačit do boku
a všechny vajíčka jsou poutány 3 bodovým pásem, není žádné vajíčko na dvoubodový pás, takže ani Tario nejde na dvoubodový

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
52
15.11.12 08:20

Děkuju za odpověď :palec:
Je škoda, že žádná není na dvouboďák :P, máme v autě vysouvaci a ne fixní, ale asi pás ji pás drží na více bodech že?. Ještě se zeptám je některá z těch dvou v autě bezpečnější? Vím že v testech prošli obě, ale jestli třeba ta od romer nesedí v autě víc napevno. Nebo se mi to zdá jen podle obrázku :think:.
Doufám, že moc neotravuju :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
52
15.11.12 08:24

Jinak tady ještě odkaz kde píší, že tario jde na dvouboďák. Asi tam mají chybu… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí