Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
@Slečna Ferka píše:
@Zuzka2012 My máme King Plus, je bez isofixu a jsme spokojení. Jinak Cybex má taky pultíkovou, co se jen pásá pásem, ale teď si nevzpomenu, jaký přesně je to typ, myslím Juno Fix (když nemáš Isofix). Tu mají dvoje kamarádi, a spokojení. Mně se na Römerce líbí, že se dá polohovat za jízdy, a taky ten pultík je možná bezpečný, ale mně přijde hrozné, že by měla třeba celou cestu na Moravu (350 km) sedět v tom zapasovaná.
Juno-fix je právě vždy s isofixem. Tuším, že jediná pultíková od cybexu je až v kategorii 9-39, a to Pallas nebo isis. Nějak nechápu, proč nedělají Juno bez isofixu.
Určitě kategorie 9-18 kg, je to prostě bezpečnější. Máme Romer safefix plus s tou opěrnou nohou, lze připevnit izofixem i do pásu, všude ti určitě umožní vyzkoušet ausedačku přímo ve vašem autě. A za mě jedině Romer
@Zuzka2012 pokud máte Fusiona bez isofixu, tak ho nehledejte v seznamu kompatibility, nebude se tam většinou objevovat, protože v něm isofix není tak se v něm poutá sedačka pásy a ty jsou univerzální.
pro dítě 9 kg bych šel do sedačky 9-18 a ne 9-36, budou pro něj ty 9-18 lepší, pohodlnější…, takže vyloučit Pallas, a z těch 9-18 bych nepořídil ani ten Junofix, protože pokud není na isofixu nedá se polohovat, a malé 9kg dítě nechat v autě napřímo sedět není moc pohodlné, takže šel bych do klasiky, která se dá polohovat, tedy třeba ten Römer Safefix plus :http://autosedacky.mimishop.cz/katalog.php?…
@Ijaa píše: . Já moc chtěla sedačku s pultíkem, ale museli jsme koupit protisměrnou, protože náš prcek je velký a ještě nesedí. Při převrácení mi sedačka s pultíkem přijde nejbezpečnější, protože z ní nevypadne ani to nejmenší dítě. Ten pultík to prostě nepustí.
tak přesně to co píšete je špatně, právě sedačky s pásy dítě při převrácení nepustí, kdežto sedačky s pultíkem při převrácení vozidla z pultíku dítě vypadne, protože ho nedrží za ramena, zde je k tomu video:http://www.britax-roemer.cz/…i/fakta-a-čísla
@steeve píše:
tak přesně to co píšete je špatně, právě sedačky s pásy dítě při převrácení nepustí, kdežto sedačky s pultíkem při převrácení vozidla z pultíku dítě vypadne, protože ho nedrží za ramena, zde je k tomu video:http://www.britax-roemer.cz/…i/fakta-a-čísla
Aha, tak já právě viděla převrácené auto s cybex pallas a dítě z toho nevypadlo. Když ale vidím malého připoutaného pásy za ramínka, tak si nejsem úplně jistá, jestli by ho to při převrácení udrželo. Teď, když je větší a má širší ramínka, tak už to tak nevnímám, jako když byl novorozeně. To jsem si říkala, že z toho při převrácení musí vyskočit jak nic. Každopádně teď už mě ta absence pultíku tolik nemrzí ![]()
@Ijaa píše:
Juno-fix je právě vždy s isofixem.
omyl. Junofix je právě S i BEZ izofixu. Do auta bez izofixu se prostě položí na sedačku, zapultíkuje a přepáše, do auta s izofixem se může (ale stejně tak nemusí, když je třeba málo času nebo se jede fakt jen na chviličku) posadit do izofixu. A pochopitelně opět pultík a pás. Využíváme oba způsoby, takže to vím.
Cybex vs. Römer: obojí má výhody i nevýhody, mě se mnohem víc zamlouvá Junofix v mnoha ohledech, R. mají v autě rodiče, takže v něm syn jezdívá taky a prostě nevím…víc v tom zlobí (okopává kdeco), hůř spí, sedačka se hůř upevňuje.
nicméně: ne každé dítě pultík snese, takže naslepo nekupovat ani za nic, hezky do obchodu i s prckem a nechat ho v tom chvilku pobýt a podle toho se rozhodnout.
@elanaa Svatá pravda, já viděla isofix a nenapadlo mě, že se dá pásat oběma způsoby. Netušila jsem, že se to dělá. Překvapilo mě to i u toho Romer Safefix.
Zrona tento týden jsem řešila, poctivě jsem prostudovala zdejší články a zejména příspěvky Steeva, ve výběru jsem měla nakonec Maxi Cosi Tobi a Romer King Plus. Cybex mi nebyla sympatická bez objektivních důvodů. Nakonec jsem se po prozkoumání všech pro a proti rozhodla pro Romer King Plus, ač jsme měli první sedačku Maxi Cosi a chtěla jsem s touto značkou pokračovat. Cena byla 4190,– Kč vč. dopravy. Nad kategorií 9 - 36 jsem neuvažovala vůbec z mnoha důvodů, ale to je na jinou diskuzi.
@Ijaa ty pásy dítě udrží, vždyť i nás dospělé udrží pás v autě
Dobrý den, chceme koupit synovi autosedačku po vajíčku, ale nemůžeme se rozhodnout. Máme auto VW Touran s Isofixem, ale chtěli bychom sedačku vozit i v autě bez isofixu. Nejvíce se nám zamlouvají sedačky Romer a Cybex. Já jsem pro Romer, protože jsem četla, že se snadněji polohuje a líbí se mi, že má pásy. Manžel je ale pro Cybex, podle něj déle vydrží (jsou do 36kg) a mají pultík, který je prý asi bezpečnější. Ale co až dítě povyroste a pultík se ze sedačky sundá? Je připoutání tříbodovým pásem v autě bezpečné? děkuji za odpověď
@Denisa. píše:
Dobrý den, chceme koupit synovi autosedačku po vajíčku, ale nemůžeme se rozhodnout. Máme auto VW Touran s Isofixem, ale chtěli bychom sedačku vozit i v autě bez isofixu. Nejvíce se nám zamlouvají sedačky Romer a Cybex. Já jsem pro Romer, protože jsem četla, že se snadněji polohuje a líbí se mi, že má pásy. Manžel je ale pro Cybex, podle něj déle vydrží (jsou do 36kg) a mají pultík, který je prý asi bezpečnější. Ale co až dítě povyroste a pultík se ze sedačky sundá? Je připoutání tříbodovým pásem v autě bezpečné? děkuji za odpověď
pultík se vyndavá až v rozmezí 15-18 kg, a pak se poutá tříbodovým pásem, stejěn jako u všech sedaček 15-36, takže je to bezpečné,
ale je mýlka, že vám sedačka 9-36 vydrží od vajíčka až do 36 kg, ona je sice velikostně 9-36 kg, ale sedačky mají omezenou životnost cca 5 let, pak se mají vyměnit, o moc déle nevydrží protože stránou plasty, rozdrbají se potahy…, takže po vajíčku je ideální jít do sedačky 9-18 a poté 15-36.
Ty klasické sedačky 9-18 s vnitřními pásy se dají více a lépe polohovat, takže pro malé dítě po vajíčku jsou vhodnější než 9-36, ty jdou polohovat méně a nejde to za jízdy
@steeve Děkuji za radu, i všem ostatním děkuji. Vyzkoušeli jsme Römer Safefix a Cybex Juno fix. V Cybexu řvala jak tur a to jsme zkoušeli dvakrát. Ale zatím je ještě malá, má něco přes 8kg, tak třeba až ještě trochu přibere a poporoste, nebude se v tom cítit tak zapadlá. Jinak ten Römer vyhovoval, já bych ho brala, ale manžel je spíš pro Cybex kvůli testům. Tak ještě uvidíme, jak se rozhodneme a co na to malá…
@Zuzka2012 no když se podíváte na testy tak obě mají shodně 4 * z bezpečnosti, tkže pokud jde manželovi o bezpečnost, tk může vybírat z obou, a pak je samozřejě lepší vzít tu, kde se dítě cítí lépe, pokud bude nespokojené a ze sedačky vylézat, nebo v sedačce brečet a znervópzňovat řidiče, tak to bezpečnosti neprospěje