Jakou autosedačku? Römer vs. Cybex

Napsat příspěvek
Velikost písma:
96
17.5.18 09:21

@steeve Děkuji, probíhají ty testy nějak pravidelně, že byste mohl říct kdy bude další testování? Ev. poradil byste mi nějakou jinou dobrou sedačku jako alternativu? Romerku opravdu nechci, ta je na hloubku malá starší dceři už teď.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
17.5.18 09:42

@majus6 já nevím, ale hloubka sedu u Cybex M-Fix je 33 cm a u Römer Kidfix XP je také 33 cm, tak nevím jaký model jste měřila.
Jinak bych z jiných značek dopořučil třeba Besafe IZI Flex I-Size: http://autosedacky.mimishop.cz/…-i-size-2018 je to první sedačka v této kategorii která je již podle I-Size

testy aktuálně probíhají, zveřejněny budou někdy v červnu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jezzz
17.5.18 10:24
@steeve píše:
@jezzz pobočku v Praze nemám.
Z hlediska bezpečnosti z těch Cybexů vchází nejlépe modely M-Fix a M-Fix SL, ty novější Q-Fix, S-Fix, Z-Fix testovány nebyly
Osobně bych si pořídil Römer, který stabilně patří k tomu nejlepšímu co můžete koupit, a je to německý výrobek.

Dekuji :-) Römer budeme také zkoušet, jen chci mít alternativu, kdyby dcerce nevyhovovala.

Omlouvám se za ještě jeden dotaz - není Römer menší než Cybex. Mám obavy, aby vydržela po celou dobu.

Nyní máme Römer a je výborná, máme Safixplus.

• Citovat
  • Upravit
7159
17.5.18 10:30

@jezzz na výšku jsou stejné, na šířku jak které modely, nejlépe je vyzkoušet s dítětem, která komu líp vyhovuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
96
17.5.18 11:42

@steeve moc dekuji, na tu Be safe se podivam. Merila jsem Kidfix ii XP, nekoukam na popis, vzala jsem to normalne metrem a hlavne jsem v obou mela dceru posazenou a ten rozdil v sedaku je cca 3-4cm na hloubku. V ty Romerce uz ted pri necelych 120cm nema ten podsedak az do podkolenni jamky, coz az poroste, tak nebude nic pohodlneho mit podsedak do puli stehen a nohy ve vzduchu. Docela by me zajimalo, jak vyrobci tyto sedacky zamysli pro velke deti, protoze to co vidim na tehle fotce mi v poradku nepripada: http://autembezpecne.cz/…IMG-7811.JPG
(a to je to ta hlubsi Cybexka).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11565
17.5.18 12:04

@majus6 Já teda nevím, já toto vůbec nezohledňovala a dcera si nestěžuje… Není to spíš tak, že to přeháníte? Je hodně věcí, které nám přijdou hrozné, a děti jsou s tím v pohodě - snesou to, protože jsou gumové, nemají potíže se zády, a tak :mrgreen: (Třeba spaní kojenců v kleku na všech čtyřech, spaní batolat v kočárku s nohama přes madlo, spaní batolat v kočárku typu „houpačka“ nebo vsedě - to je místní mantra „kočár do úplného lehu“ apod.)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
96
17.5.18 12:16

@Slečna Ferka Možná se zdá, že přeháním, ale taky jsme široko daleko jediná rodina, jejíž děti nemají problém s cestováním autem na dlouhé vzdálenosti (800 km více) a to přesto, že je neuplácíme sledováním pohádek. Toliko ke spokojenosti dětí. Vzhledem k našemu cestování považuji pohodlí sedačky za důležité.
Mantra ohledně kočáru do lehu - nejde o spaní v mírně zvýšené poloze, ta se naopak doporučuje u blijících dětí - problém je, když dítě začne využívat zvýšené polohy v kočárku k posazování přitahováním místo správným způsobem přes zkřížený sed… Ale to je jiná záležitost.
Naštěstí dnes máme každý spoustu možností získat dostatek informací a postarat se o své děti tak, jak považujeme za nejlepší i když to není vždy stejně jako někdo jiný ;) :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11565
17.5.18 12:46

@majus6 To je pravda. S těmi informacemi. Snažila jsem se najít nějaké nějaké evidence based medicine dokumenty o škodlivosti věcí typu hopsadla nebo pobytu dítěte v sedavé poloze ještě před tím, než se do ní samo dostane (ale už se samo v tom sedu udrží) - a furt nic. Jenom samé JPP… A jak agresivně jsou často prezentovaný, to by jeden nevěřil :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
17.5.18 13:09

@majus6 a copak vy když sedíte na židli nebo v autě máte sedák až pod kolenní jamku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
96
17.5.18 13:15

@steeve Nemám, ale opírám si nohy o zem. Mám vyzkoušeno z lanovky, že je rozdíl, pokud si mohu dát nohy na stupátko nebo mi visí dolů a pak uvítám, když nebudu sedět na půli zadku, ale pohodlně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
17.5.18 13:25

@majus6 no ale žádnému dítěti nebude ve starším období sedák podpírat celé nohy, to dítě roste, a to by to malé 3 leté mělo ten sedák tak velký že by se jim nohy neohly v kolenou a trčely by rovně, ale to už by se pak nevešly za přední sedadlo a při prvním nárazu by si dítě zlomilo nohy.
kdysi dělali 2 firmy ty podnožky pod sedačky, dnes už je nedělají, není o ně zájem a miliony dětí jezdí tak, že mají nohy jen svěšené dolů, nejspíše to dětem nevadí, pokud by to vadilo nejspíše by na to výrobci reagovali

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
96
17.5.18 13:32

@steeve Ano, to si uvědomuju, jen prostě při nákupu sedačky koupím raději tu shlubším sedákem. Ono taky všechny děti nejsou stejně velké, ty naše jsou v řade vrstevníků suverénně nejvyšší. Možná to není o tom, že to dětem nevadí, ale taky o tom, že to většina rodičů neřeší, možná napíšu do Romera :-). Díky za rady!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jezzz
17.5.18 14:22
@steeve píše:
@jezzz na výšku jsou stejné, na šířku jak které modely, nejlépe je vyzkoušet s dítětem, která komu líp vyhovuje.

Děkuji :kytka:

• Citovat
  • Upravit
96
31.5.18 00:49

@steeve Tak to vypadá, že výsledky jsou tady: https://www.adac.de/…default.aspx

Je možné, že tu Cybex S-fix vůbec netestovali? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
31.5.18 08:15

@majus6 ano testy už zveřejnili a z Cybexu tam žádný nebyl, tak možná příště
proto doporučuju Römery, za minulé 4 roky vždy patřili k nejlepším, v nových testech vyšly také dobře Besafe, Joie nebo Recaro…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí