Jakou autosedačku? Römer vs. Cybex

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
7159
19.2.14 12:04

@K82 ano, isofixové sedačky byly lepší, ale pokud nemáte isofix tak se sice dá použít bez isofixu, ale její známka je většinou tak o 1 stupeň horší
ale to platí obecně, a když se opět podíváme na ty isofixové, tak Cybex Junofix tam má 79%, Kiddy Phoenifix má 82% a Römer Trifix má 75%, takže opět rozdíl tam je, ale je nějakých 4-7%, souhrně všechny mají 4 * a několika procenty rozdílu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K82
2202
19.2.14 12:16

@steeve
Takze v zaveru myslite, ze pokud koupim safefix. ev. king plus, nebude to spatne?
Ještě jednou diky za vse!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
19.2.14 12:57

@K82 určitě ne, patří k jedněm z nejbezpečnějších sedaček, ale pokud nemáte isofix, tak je ten Safefix zbytečný

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
19.2.14 15:30
@steeve píše:
@Luty doí Fabie se nevejdou 3 sedačky, pokud budete počítat vajíčko vajíčko, King plus a Kidfix, ani když ten Kidfix bude bez SICT,
a do Octavie se sice vejdou, ale také bez SICT, tak SICT je široká 61 cm, a to by mohly být jen 2 sedačky, ve 3 se nevejdou
pokud máte uprostřed pouze dvoubodový pás, tak na ten se dá připoutat pouze sedačka Römer Eclípse:http://autosedacky.mimishop.cz/detail.php?… , žádná jiná na dvoubodový pás nejde, takže buď koupit tuto sedačku, nebo nechat vyměnit pás v autě za tříbodový( asi to je potřeba řešit výměnou celého zadního opěradla z novějšího modelu, ve kterém je ten prostřední pás je zaudovaný), nebo spíše větší autoPříspěvek upraven 19.02.14 v 10:08

Děkuji za odpověď. Mohla bys se Váš ještě zeptat, kterou sedačky byste mi doporučil. Uvažuji mezi Romerem KidFix (asi tedy bez SICT) a některým z Cybexu (je jich tolik, že se mezi nimi ztrácím…). Koukám na ADAC testy, jde mi hlavně o bezpečnost (než o celkovou známku).
Moc díky!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K82
2202
19.2.14 15:38

@steeve
ještě poslední dotaz - rozdil mezi king pus a duo plus - je nějaký?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
19.2.14 15:40

@Luty u Cybexu jich je v kat. 15-36 hondě, ale ta isofixová je Solution X-FIX ( pak je ještě Solution X2-FIX- to je zase s bočnicemi, jako u Kidfixú model SICT, takže tu ne, ta je široká) takže ta Solution X-FIX má celkovou známku 74%, z bezpečnosti pak 68%, a Kidfix má celkovou 76%, z bezpečnosti 70%, takže je Kidfix o fous lepší

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
19.2.14 15:42

@K82 King plus je pouze na pásy, je prostornější, má integrovanou opěrku hlavy, dá se více polohovat
Duo plus je na isofix, ale je menší, nemá opěrku hlavy a méně se polohuje
takže když nemáte isofix kupte Kinga, je prostornější, a pohodlnější, a ta isofixá by vám byla k ničemu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K82
2202
19.2.14 15:52

@steeve
Dekuji moc, pokud byste potreboval nejak rady v oboru rehabilitace, jsem k sluzbam:). Ještě jsem k romerkam cetla, ze jsou mensi a deti v nich az do tech cca ctyr let nevydrzi, ze je třeba je menit za další kategorii drive, myslite, ze na tom něco je?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
19.2.14 15:57

@K82 pokud se týká kat. 9-18, tak King plus/ Safefix plus jsou největší na trhu( standartně se do nich vejdou děti do 105-110 cm, moje tam byli do cca 3,5 let), Duo je menší

Příspěvek upraven 19.02.14 v 15:59

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
19.2.14 15:58
@K82 píše:
@steeve
Dekuji moc, pokud byste potreboval nejak rady v oboru rehabilitace, jsem k sluzbam:). Ještě jsem k romerkam cetla, ze jsou mensi a deti v nich az do tech cca ctyr let nevydrzi, ze je třeba je menit za další kategorii drive, myslite, ze na tom něco je?

Mám jen osobní zkušenost, syn je poměrně malý a ve 3,5letech je mu Romer King Plus tak těsně… Známí vyměnili Romer 9-18 king Plus za Kid 15-36kg ještě dříve, mají docela vysoké dítko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K82
2202
19.2.14 16:00

@steeve @Luty
diky za postřehy oběma!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4277
19.2.14 16:06

Tři sedačky narveš pohodleně i do Fordu Mondeo, ten novější, u starých nevím :)
Jinak my máme obě - Cybex i Romer, 9 - 36 kg a jsem spokojená s oběma, nevím, jestli bych určila jednu jak olepší. Jediný plus, co jsem schopná říct, tak Cybex má příjemnější tu látku. Ať dobře vyberete! :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5502
8.6.15 14:53
@steeve píše:
toto nejde udělat z několika důvodů:
1. bylo by to pro rodiče složitý při poutání- čím složitější, tím větší možnost špatného poutání a nefunkčnosti
2. docela by se taková sedačka prodražila
3. možná i dítě by tam bylo tak přikurtovaný, že by se mu to asi nelíbilo
4. protože pultík i pásy se zapínají jiným způsobem, tak by tam byly nejméně 2 zámky, to opět nesmí být kvůli záchranářům, kteří musí po nehodě vyprostit dítě z auta, proto mají všechny sedačky ať pultíkové, nebo pásové vždy jeden centrální zámek, aby se jedním pohybem dlay odepnout a mohli dítě zachránit

Pročítám ještě diskuze a u tohoto příspěvku mě napadlo jestli je toto nějak ošetřeno u belt upp? Jako vyproštění záchranářema…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
8.6.15 15:20

@Brokianaa Belt Upp je homologovaný pro provoz na pozemních komunikacích, takže prošel i schvalováním přes záchranáře a on má ten zámek s červenou pojistkou, jako klasický zámek v autě, takže záchranář vidí na boku sedačky zámek a rozepíná ho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15
6.10.15 15:51

@steeve prosím o radu, řeším, jakou koupit autosedačku Romer Adventure https://www.mall.cz/…er-adventure?… nebo Cybex Solution https://www.mall.cz/…olution-2015?…

Jsou to obecně starší modely? V případě, že ano, ovlivňuje to nějak bezpečnost dítěte?
Děkuji mockrát za odpověď, už jednou jste mi pomohl s výběrem a jsem rádá, že jsem dala na Vás. Ještě jednou díky :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí