Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
@steeve prosím mohla by jste mi také poradit? koukám, že jste v autosedačkách 1.
rozhoduju se mezi Cybex Juno Fix a Romer King 2 Ls a nemůžu si vybrat. Syn pultík snese (máme vyzkoušeno). Jaká je podle vás lepší? moc děkuji
@marki05 z hlediska bezpečnosti vyjde lépe ten Cybex, je na isofixu, takže pokud snese pultík, tak jděte do Cybexu
pokud bych se rozhodoval podle sebe, tak Kinga, protože moje děti neměli rádi pultík, a osobně mi přijdou pásy praktičtější, že si je utáhnu přesně podle velikosti dítěte, u toho pultíku u staršího Junofix se pultík nedal vůbec upravit, u novějšího Juno2fix má pultík 2 polohy, takže mě to poutání pásy přijde daleko lepší, utáhnu si je jak potřebuju, aby dítě bylo dobře připoutané a zároveň ho pás neškrtil, dle aktuální velikosti dítěte i oblečení
@steeve Dobrý den, měla bych na vás taky prosbu. Potřebuji dceři pořídit co nejdřív novou autosedačku. Nejlépe v kategorii 9-18 kg a izofixem. Moc se mi líbí Römerky, jen nevím který typ si pořídit, jezdíme několikrát do roka z Ostravy do Prahy a tak potřebuji, aby autosedačka byla dostatečně bezpečná ale zároveň i pohodlná. Zamlouvala se mi i Cybex Juno 2-fix ale partner je zásadně proti kvůli pultíku, že by se v ní cítila nepohodlně a v létě se v tom uvařila. Byli jsme i v obchodě, abychom vyzkoušeli v které se bude cítit nejlépe ale bez šance, celou dobu probrečela a ani do jedné se nám jí nepodařilo posadit. Moc děkuji za rady
@D_zejjna osobně jsem také pro klasickou sedačku s pásy než s pultíkem, dají se lépe polohovat ty pásy dítě tolik neomezují jako pultík,
no a ze sedaček 9-18 s isofixem bych doporučil Römer Safefix plus: http://autosedacky.mimishop.cz/katalog.php?… je jedna z nejbezpečnějších, nejprostornějších, dá se dobře a snadno polohovat a dá se použít jak na isofix tak i na pásy, pro případ, že byste museli jet autem kde isofix není
A můžu se ještě zeptat jaký je rozdíl mezi Römer king plus, Römer king II, Römer king II LS a Römer king II ATS? Moc děkuji za odpovědi
@D_zejjna King plus se již nevyrábí, skončil v roce 2013
King II je nástupce King plusu, je to vylepšený King plus, má jednodušší poutání, trošku jiný design, jinak vlastnosti stejné,
King II je základní model,
King II LS má navíc zvukový a světelný ukazatel správně dotažených pásů
King II ATS má navíc vylepšený zvukový a světelný ukazatel správně dotažených pásů, alarm při rozepnutí pásu, automatické dotahování pásů a čidlo sedícího dítěte
@steeve Prosím, pro syna na ježdění převážně po Praze, Romer Kid II nebo Cybex Solution CBXC 2017? je v nich nějakých rozdíl (zásadní)? díky moc ![]()
@Anik6 osobně bych byl pro Römer, je bezpečnější má 4 * oproti 3 * u Cybexu, je novější, Kid II je na trhu od roku 2014 a poslední test z roku 2016, kdežto Solution je sedačka z roku 2006
a Kid II má také bočnice po celé výšce, takže chrání boky i ramena, u Solutionu nejsou chráněna ramena.
@steeve Ahoj Steeve, přišla jsem si opět pro radu. První sedačku 15-36 jsme koupili Cybex Solution M-fix a to z duvodu hlubšího sedáku, než mají Romerky. Jediná nevýhoda této sedačky je její šířka, přestože jsme koupili Ford Galaxy, tak mám obavy, že 3× M-fix se nám tam nevejde (se šířkou 54cm). Dnes jsem byla obhlédnout nejnovější Romerky a při posazení 5 leté dcery do sedačky už teď je sedák kratší než pod kolena, nedovedu si představit, jak by jí byla ve 12 letech, až bude mít 150cm. Takže jdu zpět k Cybexkam. Určitě chceme iso fix, chtěla bych tu sklápěcí opěrku hlavy a uvítala bych boční ochranu, ale klidně bez toho vyskakovacího čudlíku na boku, protože ten stejně nevyužijeme a jednu sedačku s touto ochranou už máme (tu dáme ke dveřím, kde ho můžeme nechat vyskočený). Nejlíp mi vychází asi novinka S-FIX, ktera by mela byt prostornejsi, ale zaroven jen 50cm siroka - je dobra? Je k ni nejaka alternativa podle mých potřeb? Děkuji ![]()
@steeve A co tahle? https://www.lidl-shop.cz/…100217188007?…
@majus6 jo ty z Lidlu jsou nejlepší, tyto modely se už 2 roky nevyrábějí a nyní se objevili v Lidlu…..
@steeve Dobrý den. Jaká Cybex je prosím dle Vás v kategorii 15-36 kg je z hlediska bezpecnosti nejlepší? Děkuji.
Pobočku v Praze náhodou nemáte? ![]()
Edit:hledám variantu s isofixem.
@steeve a k tomu předchozímu příspěvku prosím? S-fix nebo jinou?
@majus6 píše:
@steeve Ahoj Steeve, přišla jsem si opět pro radu. První sedačku 15-36 jsme koupili Cybex Solution M-fix a to z duvodu hlubšího sedáku, než mají Romerky. Jediná nevýhoda této sedačky je její šířka, přestože jsme koupili Ford Galaxy, tak mám obavy, že 3× M-fix se nám tam nevejde (se šířkou 54cm). Dnes jsem byla obhlédnout nejnovější Romerky a při posazení 5 leté dcery do sedačky už teď je sedák kratší než pod kolena, nedovedu si představit, jak by jí byla ve 12 letech, až bude mít 150cm. Takže jdu zpět k Cybexkam. Určitě chceme iso fix, chtěla bych tu sklápěcí opěrku hlavy a uvítala bych boční ochranu, ale klidně bez toho vyskakovacího čudlíku na boku, protože ten stejně nevyužijeme a jednu sedačku s touto ochranou už máme (tu dáme ke dveřím, kde ho můžeme nechat vyskočený). Nejlíp mi vychází asi novinka S-FIX, ktera by mela byt prostornejsi, ale zaroven jen 50cm siroka - je dobra? Je k ni nejaka alternativa podle mých potřeb? Děkuji
@jezzz pobočku v Praze nemám.
Z hlediska bezpečnosti z těch Cybexů vchází nejlépe modely M-Fix a M-Fix SL, ty novější Q-Fix, S-Fix, Z-Fix testovány nebyly
Osobně bych si pořídil Römer, který stabilně patří k tomu nejlepšímu co můžete koupit, a je to německý výrobek.
@majus6 viz předchozí odpověď, S-Fix nebyla zatím testována, tak nevím jak by dopadla, a nemůžu tedy říci jak je dobrá či nikoliv.