Jakou autosedačku? Römer vs. Cybex

Napsat příspěvek
Velikost písma:
7159
15.11.12 15:27

@marillin já psal o autosedačce, ta se nemůže poutat dvoubodovým pásem, a toto z odkazu je základna pod autosedačku, tam je možné, že se dvoubodovým poutat může- i když si nejsem 100% jistý, to zkuste někde kouknout do návodu
nevím, jak se pozná podle obrázku, která sedí lépe v autě, to já nedokážu, ze zkušenostní vím, že na základně drží lépe než samotná, a v testu dostaly obě 4*, takže jsou stejně bezpečné

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
52
15.11.12 18:12

@steeve
Moc děkuju za rady :potlesk:
Ještě bych se ráda zeptala i když to sem nepatří, která z těchto dvou sedaček prošla jako bezpečnější Romer adventure, nebo Storchenmühle My-Seat CL. Měla jsem vyhlídnutou u vás v e-shopu adventure ve výprodeji, ale bohužel jsem pomala :zed: :lol:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
16.11.12 08:30

@marillin Jo, tu poslední Adventure jsem včera prodal, z hlediska bezpečnosti má STM My Seat 4, Römer Adventure má 3, takže ta STM je bezpečnější
ta Adventure to je základní model, zúžený, aby se vešel na prostřední sedadlo, proto nemá ani tak vysoké bočnice, a není tak bezpečná, jako ostatní sedačky 15-36 od Römeru

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
52
16.11.12 11:47

@steeve
Nevíte ještě jestli sedačka Storchenmühle My-Seat SP byla nějak závadná. Mám pocit, že jsem někde četla, že neobstála v testech a zlomila se. Ale nemůžu to znovu najít. My ji totiž máme doma pro syna, tak jestli ji nemám taky vyměnit za CL. Tu chci kupovat dceři.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
16.11.12 12:55

@marillin ne nebyla závadná model SP byl testován v roce 2007 a dostal 3, model CL, byl testován letos a vyšel výborně v testech má 4, testy zde:http://www.autosedacky.estranky.cz/…a-videa.html

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
52
16.11.12 15:34

@steeve
Tak moc děkuju.
Už jsem je objednala, takže konečně konec hledání :dance:.
Moc jste mi pomohl :palec:
Jinak se dopředu omlouvám :oops:, psala jsem dotaz před týdnem do poradny, ale dotaz zatím neumístili a já jsem potřebovala se rozhodnout co nejdříve i kvůli vyprodeji…
Tak jestli se tam objevý, nemusíte odpovídat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
16.11.12 15:57

@marillin no s těmi dotazy do poradny je to složité, oni jdou přes administrátora na schválení a to trvá týden, někdy i déle, než se to dostane ke mě, takže rychlé věci klidně sem do diskuze nebo přímo na mail, to je nejrychlejší

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
52
16.11.12 16:27

@steeve
Budu si to pro příště pamatovat :lol:
No když jsem to psala, tak jsem ještě netušila, že „steeve“ jste vlastně vy… ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
16.11.12 17:00

@marillin no jo no, to jsou zase pravidla poradny, tam se musí používat vlastní jméno, a to se nesmí používat v diskuzi, takže v diskuzi máme přezdívku, je to někdy složité, ale snad všichni najdou tu správnou odpověd jak na diskuzi, tak i v poradně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
52
16.11.12 17:06

@steeve
:palec:
Tak děkuju za radu i objednávku, na autosedačky už se moc těšíme :dance:, hlavně dcera :lol:.
A mějte se krásně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ka123
5.8.13 11:45

romer a cybex do druhého auta

Dobrý den, mám dotaz ohledně sedaček 15-36 kg. potřebuji tedy koupit rovnou dvě. jednu do používaného auta tam uvažuji romer kidfix(isofix sice zatím nemáme ale pplánuje výmenu auta) a do druhého auta trochu váhám. Je to jen na krátkou cestu do školky nebo maximálně kratší cesty po městě, takže nechci moc investovat, auto je bez isofixu tak jsem uvažovala o cybex solution, zdá se mi že stojí kolem1800 kč tak to by ještě šlo, nebo máte někdo nějakou jinou radu? tak max do 2000?

• Citovat
  • Upravit
7159
5.8.13 12:02
@ka123 píše:
Dobrý den, mám dotaz ohledně sedaček 15-36 kg. potřebuji tedy koupit rovnou dvě. jednu do používaného auta tam uvažuji romer kidfix(isofix sice zatím nemáme ale pplánuje výmenu auta) a do druhého auta trochu váhám. Je to jen na krátkou cestu do školky nebo maximálně kratší cesty po městě, takže nechci moc investovat, auto je bez isofixu tak jsem uvažovala o cybex solution, zdá se mi že stojí kolem1800 kč tak to by ještě šlo, nebo máte někdo nějakou jinou radu? tak max do 2000?

jo výběr asi dobrý, do hlavního auta Kidfix, do druhého základní Solution, v ceně do 2000,– totiž není moc z čeho jiného vybírat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1902
12.10.13 11:50

@steeve Dobrý den. Prosím o radu. Potřebovali bychom autosedačku od 9 kg, aby šla do Ford Fusion r. v. 2007 (nemá isofix) a do Fabie r. v. 2010. Uvažovali jsme o Cybex Juno fix nebo Cybex Pallas fix, ale nenašla jsem Fusiona mezi kompatibilními auty :-( Dále jsme uvažovali o Römer. Co jsem se dívala, tak do Fusiona by šla Römer Safefix, Duo Plus už zase nejde. Je to tak? Opravdu Cybex do Fusiona nadáme? Případně jaká jiná sedačka by byla vhodná? Je lepší kategorie 9-18kg než 9-36kg? (zdá se mi to jako dost velké rozpětí a přemýšlela jsem, jestli může být jedna sedačka bezpečná pro cca roční dítě i desetileté). Děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1174
12.10.13 12:02

Když je v názvu sedačky „fix“, tak to znamená, že je s isofixem. Cybex dělá sedačky i bez isofixu, třeba tuhle http://www.cybex4u.cz/…-Storm-cloud . Poutá se klasickými bezpečnostními pásy. Já moc chtěla sedačku s pultíkem, ale museli jsme koupit protisměrnou, protože náš prcek je velký a ještě nesedí. Při převrácení mi sedačka s pultíkem přijde nejbezpečnější, protože z ní nevypadne ani to nejmenší dítě. Ten pultík to prostě nepustí.
Romer dělá třeba King Plus http://www.romer4u.cz/…fe-High-Line, která taky není na isofix. Mrkni na ty stránky, pořádně si to projdi, určitě tam najdeš to, co hledáš.
Jinak určitě je lepší sedačia 9-18, než 9-36. To už tu psalo hodně lidí. Velký rozptyl váhy způsobuje, že v sedačce pak ty menší děti něsedí tak pevně a nejsou tak dobře chráněné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11565
12.10.13 12:12

@Zuzka2012 My máme King Plus, je bez isofixu a jsme spokojení. Jinak Cybex má taky pultíkovou, co se jen pásá pásem, ale teď si nevzpomenu, jaký přesně je to typ, myslím Juno Fix (když nemáš Isofix). Tu mají dvoje kamarádi, a spokojení. Mně se na Römerce líbí, že se dá polohovat za jízdy, a taky ten pultík je možná bezpečný, ale mně přijde hrozné, že by měla třeba celou cestu na Moravu (350 km) sedět v tom zapasovaná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí