Jakou autosedačku? Römer vs. Cybex

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
27281
3.1.14 12:53

@Krkael
Za mě Romer…

1. V pultíkových většina dětí nehcce být - hodně omezený pohyb
  2. Pásy jsou prostě pásy :nevim:
  3. V létě se za tím pultíkem musí hrozně pařit :think:

Romer je taky bezpečná autosedačka, pásy jsou prostě pásy, pohodlí, jistota, nepaří se, neomezuje… :nevim:

Za 14dní si jedeme pro tuto

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16365
3.1.14 13:03

@Krkael pred par tydny jsem resila na chlup totez ;) za me to trosku rozseklo auto, po vajicku romer s isofixovou zakladnou tam najednou skrze schranky v podlaze nebyl safefix kompatibilni. Ale rozhodovala bych se podle ditete. Po zkusenosti s prvnim, ktery mel Romerku Kinga (v jinem aute bez isofixu) a ted ma kidfixe a spokojeni jsme byli se vsim, se mi popravde do jine znacky moc nechtelo, ale byla jsem zkouset a ten cybex se mi docela libil. Nakonec po vzpomince na to jak rychle starsi z kinga vyrostl a tenhle chlapik je jeste vetsi jsem zvolila pallasku a za me jsem maximalne spokojena. Ale maly do ni sel v 15m a nejakych urcite 11kg a prislo mi to akorat. Mensi dite by h tam nedavala.
K tomu videu asi tolik neni to cybex- tam se da ten pult polohovat do tri poloh, takze u hubenoura se dostane k brisku tesneji a to dite tam podle me takhle neprokpouzne jako ta figurina. Navic jsou mnohem pravdepodobnejsi jine verze nehod nez takoveto bocni toceni pres strechu takze to me opravdu znepokojuje ze vseho nemin.
Jo a k tomu nepohodli. Nas tam rval u zkouseni jako tuuur. Rval by v cemkoliv, rval i kdyz jsem ho postavila na zem, mal zrovna separacku jak vysitou. Ted se ten pult nandava v klidu sam. ;) a ja jsem naopak rada ze nebudu jako u starsiho resit neustaly rev nebo vyvlekani z pasu. Ale ja jsem ta co s detmi o jejich bezpeci nediskutuje. Teda diskutujeme kdyz jsou toho schopny proc to tak ma byt, ale v aute jsou proste pripasani jako my vsichni ostatni ;)
Byt tebou rozhoduju se podle ditete. Bezpecno bude ve vsech pokud diteti sedi. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11565
3.1.14 13:08

Taky plánuju Römerku; teď máme 9-18 Plusko, a pak půjdeme zase do téhle značky.

Jinak co mám kamarádky, tak jedna musela nechat dítě v Cybexu 14 dnů řvát, než rezignovalo a zvyklo si, druhé holčička jezdí v pultíkovce celkem bez odporu. Mně na Römerce 9-18 vyhovuje možnost polohování za jízdy (to Cybex nemá, že dítě „položíte“, když vám vytuhne cestou), a prostě ta svoboda pohybu… moje dcera sice v obchodě v Cybexce neječela (samosebou kdoví, jak by to bylo v reálu v autě), ale já za sebe bych v tom sedět nechtěla ;)

A pokud jde o tu bundu: moje malá je celkem tintítko (13 kg), a teda ani do Römerky ji nedávám s bundou - nemůže se hnout a ani nemám pocit, že je to bezpečné, shrnuje se jí to na ramenou atd. Prostě ji oblékám tak, aby nemusela být v tlusté bundě (když jedeme jen kousek, dám jí přes triko mikinu a softshellku, a když vystoupíme a chystáme se jít dál, tak bundu vyměním za teplou).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
19.2.14 08:58

Hezký den,
ráda bych požádala o radu. Vybíráme autosečku pro syna. Vybíráme mezi Cybexem a Romerem KidFix. Nenašli jsme prodejny, kde bychom si je mohli vyzkoušet obě zároveň. Kterou byste doporučili, samozřejme s ohledem na bezpečnost, ale do budoucna budeme muset takto upevnovat v Octavii 2003 a Fabii 2003 upevňovat 3 autosedačky (zatím máme vajíčko do 11kg a Romer King Plus 9-18). Vejdou se nám tam 3 autosedačky vedle sebe i s postranními bočnicemi - u Romeru SICT?
Jak se dají vzadu v autě upevnit 3 autosedčky? Nový prostřední pás? Máme jen klascký dvoubodový uprostřed.
Děkuji!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1044
19.2.14 09:36

Nevim jak to resili jini ale moje sestra prichodem 3 ditete koupit vetsi auto Zafiru, prave kvuli absenci 3 bodoveho pasu v aute.Ale.to jsi slyset nechtela:-) Sama jsem. zvedava jestli se da pas predelat a zda je takovy pas pak homologovany :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1746
19.2.14 10:01

Pokud není na prostředním sedadle tříbododvý bezpečnostní pás, připevnit autosedačku podle mě tedy nepůjde, o tom, že by šel pás předělat jsem tedy neslyšela, taky je to prostřední sedadlo užší, takže těžko říct, jestli by se tam sedačka vešla. A tři romery kidfix sict ne na 100%,ty bočnice autosedačku dost rozšiřují, já proto od tohoto typu romera i cybexu solution X2 (ta má ty postranice taky) ustoupila, protože se nesmí dotýkat ani dveří auta a steeve psal, že i typy bez těch bočnic jsou v bezpečnosti srovnatelné, takže mi půjdeme u syna buď do romer kidfix XP nebo cybex solution X-FIX. Podle mě tři děti = větší auto

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
19.2.14 10:08

@Luty doí Fabie se nevejdou 3 sedačky, pokud budete počítat vajíčko vajíčko, King plus a Kidfix, ani když ten Kidfix bude bez SICT,
a do Octavie se sice vejdou, ale také bez SICT, tak SICT je široká 61 cm, a to by mohly být jen 2 sedačky, ve 3 se nevejdou
pokud máte uprostřed pouze dvoubodový pás, tak na ten se dá připoutat pouze sedačka Römer Eclípse:http://autosedacky.mimishop.cz/detail.php?… , žádná jiná na dvoubodový pás nejde, takže buď koupit tuto sedačku, nebo nechat vyměnit pás v autě za tříbodový( asi to je potřeba řešit výměnou celého zadního opěradla z novějšího modelu, ve kterém je ten prostřední pás je zaudovaný), nebo spíše větší auto

Příspěvek upraven 19.02.14 v 10:08

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11565
19.2.14 10:08

@Verunka.T Myslím, že do Fabky to nedáš ani smykem, a i v Oktávce budeš mít problém. Jak píšou holky, s těma SICT bych postupovala velmi opatrně. Jinak teda mně na úplně stejnej doat doporučil steeve Römerku (vlastní praxe).

Myslím, že bys to neměla řešit tady. Vezmi auto, zajeď do prodejny a vyzkoušej si, jestli to tam vůbec naskládáš! Holt pojedeš do víc obchodů - ale pokud chceš dát tolik peněz za sedačku, tak to za tuhle enrgii stojí.

Jinak pokud vím, tak na prostředním místě můžeš mít dítě bez sedačky, pokud si to lajstneš. Taky nemyslím, že pásem přes břicho něco připoutáš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1746
19.2.14 10:43

@Slečna Ferka no to já vím, já se na tu SICT neptala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K82
2202
19.2.14 11:04

@steeve
Dobry den, mam na Vas tez dotaz, OT, Vy, jako odbornik-volil byste s pultikem, nebo bez? Rozhoduji se konkretne mezi kiddy phoenix fix a romer safefix, ev. Duo plus, ev. King plus. Mam fusion bez isofixu. U kamaradky jsem zkousela jizdu s malou v kiddy, pultik ji nevadil, ale prijde mi, ze ji v tom v lete musi byt vedro. Na druhou stranu jsem cetla, ze v pripade celniho narazu je pro dite lepsi „ovinout“ se kolem pultiku, nez skubnuti hlavicky v klasik pasech.
Predem diky za odpoved!
 K.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
19.2.14 11:17

@K82 pokud máte auto bez isofixu, a neplánujete v brzké době kupovat nové auto, které bude mít isofix, tak bych nekupoval isofixovou sedačku, je to zbytečné,
ohledně pultíku nebo bez pultíku, ty sedačky co jste jmenovala mají všechny 4* z bezpečnosti, takže ať je to pultíková Kiddy, nebo kterákoliv pásová Römer, ochrání dítě úplně stejně,
u pultíkové to dítěti také škubne hlavou, a možná i více, protože pultík drží za břicho, takže dopředu letí celá horní polovina těla, včetně ramen, hlavy…, u pásové sedačky pásy drží dítě za ramena, takže při nárazu drží celé tělo, a dopředu jde pouze hlava- tedy menší část
ohledně poutání, když nemáte isofix, tak musíte sedačku připoutat pásem, a tu klasickou pásovou připoutáte pásem a drží v autě ať v ní je dítě nebo není, protože dítě pak má svoje pásy sedačky, tu pultíkovou připoutáte pásem z auta společně s pultíkem, takže když tam není dítě, tak by sedačka nedržela, a je potřeba neustále připoutávat a odpoutávat - takže vopruz
no a ohledně pohodlí, kalsická pásová sedačka jde jkdykoliv za jízdy polohovat, i s dítětem, pultíkové pokud chcete polohovat je potřeba to udělat před jízdou, za jízdy to nejde, protože byste musela povolovat nebo dopoutávat pás, který drží pultík, a to se za jízdy nemůže, a navíc ty pultíkové jdou polohovat méně, takže z hlediska pohodlí je lepší ta klasická pásová
No a pokud tedy nemáte isofix tak z těch vyjmenovaných nejideálnější ten Römer King plus

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K82
2202
19.2.14 11:22

@steeve
Dekuji za vycerpavajici odpoved!!!
Jeste tedy doplnujici info-rozdil mezi king plus a safefix, pokud nemam isofix, je nejaky?
Dekuji!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K82
2202
19.2.14 11:24

@steeve
Jeste doplnim, ze presne z duvodu neustaleho odpoutavani a pripoutavani (jezdim temer denne) se tez vic klonim k bezpultikovemu romeru, jelikoz predstava, ze se porad hrabosim vzadu v aute me nelaka, ale zase v ohledu bezpecnosti nechci nic podcenit a samozrejme bych dala prednost bezpeci ditet, ale nazory na pultik a nepultik jsou nejednoznacna, napr. V dtestu dopadly lepe pultikove.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
19.2.14 11:45

@K82 King plus a Safefix plus jsou co do prostoru pro dítě totožné, rozdíl je v tom, že King plus je pouze na pásy, a safefix plus je na isofix i na pásy.
ohledně D-Testu, když se podívám na hodnocení sedaček kat. 9-18 kg bez isofixu, tak nevím kterou Kiddy máte vybranou, ale model Energy Pro 2 v roce 2011 dostal 59%, model Infiniti Pro v roce 2007 dostal 78% a model Energy Pro v roce 2010 dostal 78%- takže jejich výsledky 59-78%
Römer King plus dostal v roce 2009 hodnocení 68%, takže přesně mezi jednotlivými modely Kiddy, ta Energy pro 2 má 3 *, ostatní Kiddy a Römer 4 *, takže na nějaká drobná procenta mají podobná hodnocení

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K82
2202
19.2.14 11:55

@steeve @steeve
To jsem asi pomotala - já hledala v tom testu 2013, ale tam vysly nejlepe ta cybex a kiddy, ale v isofixove verzi. A tim, ze se daji pouzit i bez isofixu, tak jsem myslela, ze výsledek je relevantni i pro toto pouziti. To jsem tedy asi spatne pochopila. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí