Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Ahoj, přemýšlím, čím naplnit ořechy, aby se mi krém nezkazil. Z pudingového mám strach, jen máslový bych řekla bude těžký.
Případně jak to pak skladujete? Že bych třeba polovinu zamrazila? ![]()
Dělala jsem ho zrovna včera, v hrnci nad párou jsem 20. minut šlehala 1 vajícko a 100 gramů moučk. cukru, pak jsem to míchala do vychladnutí, nakonec přimíchala 250 gramů másla, 150 gramů mletých vlašaských ořechů, krém byl vynikající, naplněné ořechy mám na balkoně v krabici, tak snad vydrží ![]()
@ivana-domca píše:
Dělala jsem ho zrovna včera, v hrnci nad párou jsem 20. minut šlehala 1 vajícko a 100 gramů moučk. cukru, pak jsem to míchala do vychladnutí, nakonec přimíchala 250 gramů másla, 150 gramů mletých vlašaských ořechů, krém byl vynikající, naplněné ořechy mám na balkoně v krabici, tak snad vydrží
To vypadá dobře. A to šleháš celé vejce šlehačem nebo jenom v ruce?
Jo, nejlepčí je ten od Ivči, vydrží v pohodě, to vejce se v té lázni jakoby uvaří, já ještě dávám lžíci rumu do toho másla, je to lety ověřený krém a nikdy se nezkazil.
@LadyLada píše:
To vypadá dobře. A to šleháš celé vejce šlehačem nebo jenom v ruce?
Taky se mi to pozdává, pařížský ktem na pařížáky se mi nikdy nezkazil.
@terinka4444 píše:
Jo, nejlepčí je ten od Ivči, vydrží v pohodě, to vejce se v té lázni jakoby uvaří, já ještě dávám lžíci rumu do toho másla, je to lety ověřený krém a nikdy se nezkazil.
Děkuju.
@CokeLady píše:
a nevadí, že to celé zmrzne?
Mě tuhle vyděsil recept na nugátové špičky, jako jedno máslo, nutela, nalámaná čokoláda, šlehačka, vše vyšlehat, udělat plnítkem šoičky a skladovat v chladu, prý mňamka obrovská, tolik koncentrace cukru a tuku pohoromadě jsem nikdy neviděla, to je na infarrkt ![]()