Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
@CokeLady píše:
a nevadí, že to celé zmrzne?
Mě tuhle vyděsil recept na nugátové špičky, jako jedno máslo, nutela, nalámaná čokoláda, šlehačka, vše vyšlehat, udělat plnítkem šoičky a skladovat v chladu, prý mňamka obrovská, tolik koncentrace cukru a tuku pohoromadě jsem nikdy neviděla, to je na infarrkt ![]()
@terinka4444 píše:
Jo, nejlepčí je ten od Ivči, vydrží v pohodě, to vejce se v té lázni jakoby uvaří, já ještě dávám lžíci rumu do toho másla, je to lety ověřený krém a nikdy se nezkazil.
Jojo, také se mi zdá jako výborný. No a to vejce je tedy celé a šlehám to šlehačem?
Právě jsem ušlehala krém z uvařeného salka, tj. kondenzované salko. Vaří se celá plechovka 2 hodiny. Musí to být ponořené ve vodě a nechá se vychladnout do druhého dne. No a druhý den se vyšlehá máslo a toto mléko, které se mimochodem dá i koupit, se zašlehá do másla.
Stejně jako zakladatelka řeším trvanlivost krému a tenhle se mi také jeví jako trvanlivý. Podle mě se do toho mohou zamíchat i ořechy - to přeci nemůže být proti ničemu.
Já je teda můžu s karamelovým- uvařené zkaramelizované salko vyšlehat s máslem ![]()
Jo, celé vejce šlehat šlehače ve vodní lázni, jinak na mě jsou krémy se salkem strašlivě přeslazené.
@LadyLada píše:
To vypadá dobře. A to šleháš celé vejce šlehačem nebo jenom v ruce?
růčo, metlou ![]()
Ono je lepší k tomu salkovýmu krému, když se nedá celá plechovka, ale právě podle chuti, pak to tak sladké není ![]()
@CokeLady píše:
No jasně, že mrzne, i přes den je pod nulou (střední čechy), v noci mínus 5. Celkově moc nerozumím tomu skladování cukroví na balkoně, když v noci mrzne, přes den ne, takhle to tam je třeba týden, 2, pak do toho dá někdo ještě krém a furt to mrzne a roztává, pak je to navlhlý, no mňamka. Znám to z rodiny, jak to cukroví potom chutná.
mám to ještě v plastových krabičkách a ty ve velké krabici
Asi to radeji přestěhuju do špajzu ![]()
Krém, který má déle vydržet taky dělám z vajec šlehaných nad párou a másla - jak tu někdo popsal výše.
Krém může klidně zmrznout, ale pak rozmrazovat jen pomalinku při pokojové teplotě. Ale ne opakovaně.
@Dice píše:
Já je teda můžu s karamelovým- uvařené zkaramelizované salko vyšlehat s máslem
To je vyborny krem, davam ho do medovniku ![]()
@CokeLady píše:
No jasně, že mrzne, i přes den je pod nulou (střední čechy), v noci mínus 5. Celkově moc nerozumím tomu skladování cukroví na balkoně, když v noci mrzne, přes den ne, takhle to tam je třeba týden, 2, pak do toho dá někdo ještě krém a furt to mrzne a roztává, pak je to navlhlý, no mňamka. Znám to z rodiny, jak to cukroví potom chutná.
Proto skladuju cukroví v zádveří. Podle mě se to dřív nechávalo venku, protože fakt mrzlo.