Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Ahoj holky tak se rozmýšlím mezi těmito dvěma golfkami,které by jste mi doporučily více?Přečetla jsem o nich i dost diskusí,ale stále váhám.Tak se ptám vás. ![]()
Máte zkušenost s Chicco Multiway?
Přidejte zkušenost s Chicco MultiwayJá mám doma Multiway a naprostá spokojenost
. Větší kolečka, dost dlouhá plocha na ležení, zvládají i sníh a mírnější terén…
Taky hlasuji pro Chicco, jsou prostornější, v ceně madlo a nánožník. Loni jsem je brali kvůli dovolené, nadchlo mě, že kolečka (přední i zadní) můžu „vycvaknout“ a schovat v autě třeba pod sedadlo, takže zbytek zabere míň místa. ![]()
Ahoj.My máme Chicco Multiway a jsem s nima spokojená..Jiný by jsem nechtěla… ![]()
Ja zas hlasuju pro Energy. Jsou lehci nez Chicco a myslim si, ze u golfek je zrovna vaha dost dulezita. Navic jsou i hezkci, Multiway mi prijde na golfky moc mostrozni a vaha vic nez 8 kg je az az. Hanka
ahoj zalezi jak jsi velke, ja pri 175cm mela u Chicca dost problem, porad jsem kopala do kolecek a taky madla na me byly dost nizko, ale mozna zalezi na zvyku, s Jane zkusenost nemam.
A na Chiccu mi taky vadilo, kdyz jsem dala dite do lehu, tak jsem se pakk nedostala do kose a taky jsou o dost tezsi nez Jane. Chicco 8kg, Jane 5,4kg, coz uz celekm dost
A cenove zase od sebe tak daleko nejsou, ja osobne bych se asi priklanela k Jane, i kdyz jak jsem psala osobne nemam zkusenost.
Preji stastny vyber
Otázkou je, k čemu budeš golfky využívat. My jsme je kupovali na dovču, chtěla jsem, aby se malému pohodlně spalo a byly skladné do auta(kolečka).Jinak je používám, když jedeme do nákupních center nebo na výlet, takže do nákupního košíku se v podstatě nepotřebuji dostávat (když malý spí). Po městě s nimi jezdím minimálně, centrum je vydlážděné kostkami, tudíž katastrofa!
Jané jsou sice lehčí, ale kamarádka je má a zadní kolečka má úplně vybočená(jestli chápeš, co tím chci říct
).Myslím, že to je právě rozdíl v té váze a že Chicco jsou pevnější.
měla jsem krátce (2m) chicco multiway, kamarádka Jané energy.
chicco:
za tu cenu je to dobrý kočár, v plné výbavě, řadím ho spíše k těm golfkám na časté ježdění. kola jsou velká, ale zapichují se do nich kamínky, jako u všech plastovek, takže na velký terén to stejně není..
koš je blbě přístupný v leže, ale to asi u všech, ne?
pláštěnka je děsivá, když fakt prší, je to jak parní komora.. je moc velká po složení.
nánožník je velký, zateplený.
má sundavací madlo, to je velké plus. když není potřeba, dá se nacvaknout na rukojeť, kde ani nepřekáží.
mám 175cm a taky jsem si kopala do kol, ale asi je to i o zvyku.
ten polštářek je super, používala jsem ho do zappa, když usnul aby mu nepadala hlava
dobře se skládá a rozkládá, ale na můj vkus je na golfky trochu velikej. máme mazdu 5 a do kufru se mi vešel na štorc a jen tak tak.
Jané - víc se mi líbí design, myslím - podle prozkumu u kamarádčinejch - je kvalitněji vyrobený. má výš rukojeť - mně byla pohodlně.a nekopala jsem do koleček. nemá výbavu
jo a sedačka je pohodlnější pro dítě - u chicca je tvrdá a třeba Vojtěch ten kočár totál nesnášel. v energy seděl hezky-.
já jsem chicco kupovala, když bylo V 10m, kvůli polohování. v kočáru spával, náš speedi musel na seřízení (po dost divokých jízdách v létě) a jako golfky máme zappa - kupovaného jako podvozek pod sedačku plus golfky pro dítě, co nespí v kočáru. výsledkek?? V chiccu brutálně ječel, celé polohování mi bylo na nic
stejně neusnul. v zappovi mi usínal pravidelně, v sedě a spal hodinu
takže po tom, co mi spediho vrátili ze servisu, šlo chicco z domu a bylo.
rozhodně bych teď dítě zkusila do kočáru po:,–(it, bez toho bych ho nekoupila!!! a teď bych volila energy. ![]()
teď jsem se ještě dívala, dítku jsou dva roky? fakt bych ho zkusila po:,–(it do obou a viděla, jak se tam vejde a tak.
P.S. pro dvouleťáka bych si spíš koupila zappa
do toho jsem tuhle po:,–(ila svou 5letou neteř a dobrý!!!
Já měla Jané Energy - naprostá spokojenost - rozhodně nemají 5,4kg, ale cca 7,2kg - vážila jsem je…já si je vybrala neb se mi líbily víc..ale praktično těžce plakalo..neskladná pláštěnka (i když frajerská) a defacto žádná výbava..ale jízda opravdu parádní, i terén ustály, krásný a výborný kočár…koupila jsem si loni nový model ještě z roku 2006 takže jsem ani nepotkávala stejné Energy na každém rohu
, dokupovala jsem nánožník od emitexu, madlo nebylo třeba, super lehkou a praktickou kabelu na golfky jsem pořídila v DM za pár korun…což bylo takové nepohodlné ještě shánět věci okolo - ale opravdu jsem byla moc spokojená. Jsou to lehké, ale pevné a bytelné golfky, žádné hrkátko!!
Chicco má kolem 9kg, ale výbavou je lepší, neznám nikoho kdo by na ně nadával, všichni jsou s ním moc spokojené ( v druhém kole by asi to praktično u mě vyhrálo - já si spíš dělala radost (poslední dítko
. Rozmýšlela jsem se stejně…multiway nebo Energy. Ale já šla taky spíš po lehkosti, neb jsem zděšeně zjistila, že kočáry na jedno dítě můžou být a jsou srovnatelně těžké jako kočáry na dvojčata…a dvojčata jsem si už odvozila takže jsem chtěla luxus lehkosti
, jezdíme a jezdili jsme hodně MHD tak se to vyplatilo. ![]()
Zdenik
OT - hihi - a tyhle by se ti nelíbily??? standardně stojí přes 5tis, tady je mají za 2tis., kočárek je to dobré kvality, s možnou kombinací s sedačkou MC /cybex (vidím, ež máš podle metříku mimi)…
barva sice nic extra, ale přijde mito jako dobrý kauf. mít roční dítě tak jdu do něj…
Nataša píše:
OT - hihi - a tyhle by se ti nelíbily??? standardně stojí přes 5tis, tady je mají za 2tis., kočárek je to dobré kvality, s možnou kombinací s sedačkou MC /cybex (vidím, ež máš podle metříku mimi)…
barva sice nic extra, ale přijde mito jako dobrý kauf. mít roční dítě tak jdu do něj…http://www.detskydum.cz/…topaz-13202/
Ahojky nevypadají špatně,ale co si myslíš o těch kolečkách,zvládnou i terén?Jezdíme na chatu a tam je jen polní cesta.A výbava bohužel žádná…Jinak dítka mám 2 a to kluky,staršímu budou v září 3 roky,a mladšímu bude na konci srpna rok.Do ted jsem mladšího vozila v Mutsym,ale začíná se mi rozpadat podvozek,takže nutně potřebuji náhradu.Rádi pro Matyho(starší) vymýšlíme výlety MHD,či vlakem-a to se s mladším sourozencem v mutsym opravdu nedá-zkusily jsme jednou a víckrát bych to nedala.A ještě dotaz mohou takovéto golfky(chicco) do letadla?plánujem i dovču.Golfky potřebuji jen pro mladšího starší je zvyklý šlapat po svých.
Didi - záleží na letecké společnosti - obecně se s nimi může až na gate, kde je odevzdáš, ale vím, že některé společnosti dělají problémy. ale kamarádka si teď koupila chicco právě kvůli cestě do kanady a představě, jak slaloma odevzdá na odbavení a pak cesta s přestupem bez kočáru s ročním dítětem
ještě nejsou zpátky, pak se vyptám na zkušenosti.
kolečka a terén fakt nevím..
on ho tady totiž nikdo moc nemá. cybex vyrábí 4 typy, calisto(spojená rukojeť), topaz, onyx a ruby, ten topaz je z těch tří podobných určitě nejlepší. líbí se mi třeba možnost vysunutí rukojetí, jsem vysoká… jezdit v ternénu jsem nezkoušela
ale v zá:,–(ě nevidím mezi těmahle kolečkama rozdíl, jestli multiway, energy nebo topaz, jsou to prostě golfky,… takže nic extra. kočár se tím akorát ničí
ale píšou, že kolečka jsou odpružená, tak třeba …
výbavou myslíš co? má pláštěnku a má madlo… nánožník se dá pořídit nejakej od emitexu… a víc asi není třeba…
(já bych do něj šla hnedka, ale mám s kočárky už útrum, vojta je už starší a mám zappa a sporťák a manžela by nejspíš trefil šlak
)
My jsme pro Multiway. Já i manža jsme hodně vysoký a tenhle kočárek je luxus. Má vysoko rukojeti, takže se nehrbíme, Terezka tam má hafo místa, takže nikde nevisí. Je ve výbavě s pláštěnkou, nánožníkem i madlem. Kupovala jsem přes aukro z obchodu nový za 2800 (v obchodě chtějí skoro 4 tis.) Jediný mínus mi přijde, že když Terka spí a má polohu naležato tak se naprosto nedá nic dát do košíku, ale to je asi u všech golfek, co mi kamarádky říkaly. Taky super jsou velká kolečka - u nás není moc dobrý terén a kočárek to zvládá bez problémů. Před týdnem jsme dokonce absolvovali dovolenou v Jižních Čechách u rybníka a Terezka s námi drandila i do lesa. Takže fakt super golfky! Díky sluneční cloně na malou skoro nesvítí sluníčko. ![]()
ahojda,
tak my máme Jané Energy a naprostá spokojenost - kupovala jsem je před cestou letadlem a v pohodě jsem je složila a rozložila jednou rukou - v druhé jsem měla dítko ![]()
Vydržely i terén a že ho tady co bydlíme máme dost a dost (lesní cesty). To že toho nemají moc ve výbavě jsem neřešila - stejně u golfek nic moc nepotřebuješ - max. pláštěnku.
Chicco neznám - tak nemohu porovnat - ale má ho hodně maminek tak to nebude špatnej kočárek.
Při rozhodování u mě vyhrála lehkost Janéček.
Přeji dobrý výběr a hlavně spokojenost s kočárkem.